FC Volendam wint ook derde oefenwedstrijd

05 juli 2011 /

De vierde dag van het trainingswerk in Limburg opende op een bijzondere manier. Voorafgaand aan de ochtendtraining was er bezoek van een van de nieuwe sponsors van FC Volendam. Stadio Footwear, dat komend seizoen op de ledboarding te zien zal zijn, had een voor de spelers aantrekkelijke introductie op hun binding met FC Volendam. De spelers mogen dit seizoen gratis kennismaken met de range voetbalschoenen, die Stadio te bieden heeft. Geen gele, paarse of flitsend zilveren schoenen, maar gewoon zwarte voetbalschoenen van hoogwaardig kalfsleer in alle door de spelers gewenste uitvoeringen. Voor elk type voet en elk type veld. De spelers mogen uitproberen wat het lekkerste zit en beslissen of het hun spel ten goede komt. Dezelfde sportschoenen worden ook aan de Volendammer voetbaljeugd tegen een aangename prijs aangeboden. Stadio heeft een samenwerking met Intersport Theo Tol.

{foto1}

De ochtendtraining was een logisch vervolg op de “bergetappe” van gisteren. Niet extreem zwaar, maar wel uitdagend. Voor de technische staf de unieke gelegenheid de spelers te prikkelen die ’s avonds tegen LVC’01 zouden aantreden. De spelers die niet zouden spelen, hadden een specifieke middagtraining. Voor enkelen betekende dit, dat er wat spanning ontladen kon worden om daardoor blessures te voorkomen.

In de wedstrijd tegen Rood Groen LVC’01 mochten weer enkele spelers de hele wedstrijd spelen, de anderen een volle helft. Omdat Jack Tuijp een paar uur rust kreeg kon de trainer het spitsentandem Michiel Kramer/Robert Mühren samen aan het werk zien. Achterin werd veel speeltijd gegeven aan Rok Roj op links en Lorenzo Piqué op rechts. De rest van de startopstelling kende weinig verrassingen. Sonny Stevens had deze keer zijn plek onder de lat met voor hem Henny Schilder en Olaf Lindenbergh. In het midden kregen Rick Kruys en Roy Bakkenes Kees Tol en Dominique van Dijk naast zich.

In de eerste helft nam FC Volendam uiteraard meteen het initiatief , wat al snel het eerste doelpunt opleverde. De gelijkmaker viel zo mogelijk nog sneller. De inleiding was een totaal mislukte pass over de volle breedte van rechts naar links, die door Rood Groen onderschept en vlijmscherp uitgespeeld werd. Ramon Sijmons maakte het schitterend af in de korte hoek. Dat was het sein voor een het grote aanvalspact. Rood Groen LVC’01 werd terug gezet op eigen helft om naar een zeer geconcentreerd FC Volendam te kijken. Eerst scoorde Robert Mühren, waarna Michiel Kramer bijna een gave hattrick voor zijn rekening nam. Alleen een goal van Roy Bakkenes zat er nog tussendoor.

In de tweede helft kwamen de “jonge honden” weer in het veld en de ervaren spelers die nu niet in de basis waren gestart. In tegenstelling tot de eerste oefenwedstrijden was er nu meer werk aan de winkel. LVC hield zich achterin gesloten voor elke Volendampoging. Een kwartier lang. FC Volendam was er ook zelf schuldig aan, dat er niet meer gescoord werd. Omdat Robert Mühren en Michiel Kramer in de kleedkamer waren achtergebleven, werd het spitsenkoppel Kevin Tano en Kees Tol uitgeprobeerd. Kevin Tano voelde zich daar slecht thuis. Vanaf de bank werd Stanley Tailor naar voren gedirigeerd. Hij voelde zich daar als een kat in een bekend pakhuis. Een lust voor het oog om hem daar aan het werk te zien. Twee doelpunten kwamen van zijn voet en het nodige hak- en breekwerk. Ook scoorde Roy Bakkenes zijn tweede goal en kwam Rick Kruys tot zijn eerste oefendoelpunt. Uiteindelijk werd het 1-11 door een doelpunt van Kevin Tano. De score had veel hoger moeten zijn, maar de tweede doelman van LVC ranselde onmogelijke ballen uit zijn doel en
bepaalde hoogstandjes mislukten. Stanley Tailor en Glenn van Zoolingen probeerden iets moois achter het standbeen, maar zagen beiden dit fraais mislukken.

Vrijdag volgt de echte Testmatch tegen Alemannia Aachen. Dan wordt duidelijk wat deze enthousiaste spelersgroep in haar mars heeft.
 



Laatste nieuws