FC Volendam wint voor het eerst in Almere (update)

24 augustus 2012 /

Naast PSV was Almere City FC de enige club die aan FC Volendam geen overwinning in het eigen stadion toestond. In Eindhoven was FC Volendam er een paar keer dichtbij, en ook in Almere werd drie keer een gelijkspel opgetekend. Maar de laatste drie keer dat FC Volendam in de polder aantrad, trok Almere City FC aan het langste eind. Met een nieuwe trainer en een flink vernieuwde ploeg had FC Volendam zich ten doel gesteld deze reeks te doorbreken. Almere City FC zou daar beslist niet aan meewerken. Met een oud-Volendamspeler (Dick de Boer) als trainer en twee oud-Volendamspelers in het flink gerenoveerde elftal (Rowin van Zaanen en Charles Dissels) waren er genoeg ingrediënten om er weer flink tegenaan te gaan.

{foto2}

Vanaf de aftrap liet FC Volendam zien dat het er toch een keer van moest komen. De volle winst in Almere. Al snel moest de gastheer vol in de remmen om Volendam van scoren af te houden. Korte tijd later was het Michiel Kramer, die van een meter of twintig doelman Friebel testte. De tweede keeper achter Gentenaar toonde zijn klasse. Maar de volgende serieuze aanval van FC Volendam was het welraak. Nu was het over links, waar Rok Roj de bal ook in tweede instantie veroverde en Jack Tuijp vond. De goalgetter aarzelde geen moment en haalde van buiten het strafschopgebied hard uit. Via de binnenkant van de paal ketste de 0-1 in het doel. Almere City FC liet het er niet bij zitten. Na een vrije trap kreeg Almere City FC van FC Volendam teveel ruimte, waardoor de situatie voor Sonny Stevens wel erg penibel werd. Door de uitschuifbenen van Michiel Kramer werd dat gevaar geklaard. Vervolgens was het Nick Coster die alleen voor Friebel verscheen, maar de carambole verdween maar net over de lat. De kansen regen zich aaneen. Jack Tuijp kon de door Robert Mühren klaar gelegde bal niet in het doel schuiven. Ook een diagonaal schot van Nick Coster ging voorlangs. Uit de corner die volgde werd de bal van de lijn gehaald. Het tweede doelpunt wilde niet vallen. Almere City FC putte er moed uit en kwam steeds makkelijker aan aanvallen toe. FC Volendam werd slordiger, zonder direct in gevaar te komen, maar deze score was te mager om dit te mogen permitteren.

{foto3}

Almere City FC startte de tweede helft met Kappenberg voor Felixdaal. Ook Rowin van Zaanen bleef in de kleedkamer. Voor hem kwam Browne. Het leverde al snel een prachtige kans op, maar de Volendamverdediging reageerde attent. In de tegenaanval verstapte Lilipaly zich, waarmee Almere City FC binnen enkele minuten door zijn wissels heen was. Even stond de thuisploeg met tien man. FC Volendam brak meteen uit. Gerry Koning stuurde Jack Tuijp weg, die Robert Mühren vrij voor de keeper zette. Wat hem in Dordrecht niet lukte, deed hij nu feilloos, scoren (0-2). En weer haalde FC Volendam de druk van de ketel, wat Almere City FC bijna op 1-2 bracht. De lat redde Volendam van deze goal die puur door opportunisme tot stand leek te komen. FC Volendam moest bij de les komen, wat al gauw gebeurde. Precies halverwege de tweede helft werd Robert Mühren diep weg gespeeld. Hij dolde zijn tegenstander bij de cornervlag uit. Hij zag Michiel Kramer vrij staan die de keeper doorn de benen speelde en juichend de 0-3 begroette. Het was zijn laatste wapenfeit. Hij was in uitstekende doen de hele speeltijd, maar werd toch gewisseld voor Ludcinio Marengo. Dat gaf ander kijkspel, meer op de vierkante meter en vol artistieke snelheid. Het leverde niets op, maar was leuk om naar te kijken. Voor Paul de Lange, die zich uitstekend van zijn taak had gekweten, kwam Levi Schwiebbe de tijd vol maken. Ook Brandley Kuwas kreeg speelminuten. Robert Mühren mocht onder de douche. FC Volendam had de wedstrijd volledig in handen, zo leek het. Toch kwam de 1-3, toen Serrarens mocht inkoppen, toen Sonny Stevens wat te ver uitstapte. Daar blijf het bij. De eerste winst ooit in Almere.

Foto's Fred Rotgans, Rob Beense en Rob Lezer
Meer foto's in het Digitaal Museum >>>

{foto1}




Laatste nieuws