FC Zwolle moeizaam langs FC Volendam

09 april 2010 /

Na vier bijzonder teleurstellende wedstrijden lieten de spelers de afgelopen week merken, dat de bodem van de put wel bereikt was. Er moest wat gebeuren. In overleg met trainer Johan Steur werd ervoor gekozen vanuit een blok te gaan voetballen, zo weinig mogelijk weg te geven en te zorgen voor druk op de aanval, als er balbezit was.

Aanvankelijk leek daarvan niets terecht te komen. De eerste zes, zeven minuten kwam Volendam niet van het eigen doel af. De ene aanval na de andere, vooral over rechts bereikte de achterlijn. Heel langzaam kwam FC Volendam uit de nesten. Na een klein kwartiertje kwam Dominique van Dijk dreigend naar binnen. Twee aanspeelmogelijkheden kreeg hij, maar koos voor een diagonaal schot op doel. Fraai verdween de bal in de kruising achter doelman Boer. FC Zwolle veerde op en bombardeerde opnieuw het Volendamdoel, maar meer dan een paar schoten over het doel en een reeks corners kwam de ploeg niet. Volendam had 0-2 moeten maken, maar eerst kwam Aaron Meijers niet tot een goed shot, waarna Jack Tuijp voorlangs schoot. Met nog vijf minuten op de klok had asssistent-grensrechter Inia zand in zijn ogen. Meer dan twee meter buitenspel liet hij Zwolle doorspelen, zodat de gelijkmaker een weggevertje van de assistent-scheidsrechter was. Volendam was van slag, wat zich meteen wreekte. Kelvin Maynard liet zijn man lopen, de voorzet van Rojer ging hoog boven Robbin Ruiter naar de andere kant, waar Cecilio Lopes slechts hoefde in te koppen. FC Volendam maakte zich buitengewoon kwaad, wat Meijers een gele kaart opleverde. Vanaf de aftrap echter kwam de beloning. Tim Bakens joeg de bal naar voren, Jack Tuijp pikte op, omspeelde doelman Boer en zorgde voor 2-2 bij rust.

In de tweede helft speelde FC Zwolle naar de eigen aanhang. Verwacht kon worden dat de druk meteen enorm zou zijn. De jacht naar een derde doelpunt. Dat kwam er al heel snel. FC Volendam kreeg de bal in het hart van de verdediging niet weg, waardoor Rojer, zonder bewaking,  vrij mocht uithalen. Exact langs de paal maakte hij Robbin Ruiter kansloos. FC Volendam kreeg het moeilijk. Toch kwamen er mogelijkheden. Paul de Lange werd vrij gespeeld, maar zijn doordachte lob werd knap uit de lucht geplukt. Over links kwam bij Volendam weinig meer uit de verf, omdat veel acties van Dominique van Dijk  helaas mislukten. Ondertussen zat FC Zwolle niet stil. Een daverend schot van Lopes teisterde de lat. Deen van Embriqs, die voor het eerst een basisplaats had, zat er door. In de slotfase kwam Murat Onal in het veld voor Van Embriqs. Van een slotoffensief was geen sprake. Integendeel, een makkelijk gegeven vrije trap werd  achter Ruiter gejaagd door Reijnen. Een grote nederlaag restte,  die niet echt verdiend was.