FC Zwolle zet FC Volendam terug in de subtop (4-1)

26 november 2010 /

FC Volendam had zich voorgenomen in Zwolle aan het herstel te werken, na de eerste nerderlaag van dit seizoen, afgelopen maandag. Maar alles liep anders en trof FC Zwolle, een ploeg in vorm. Op één fase in de tweede helft na had FC Volendam weinig in te brengen. Na een 2-0 ruststand werd het 4-1.

Op bezoek bij de trotse koploper vergt van een ploeg het uiterste. FC Volendam was tot afgelopen maandag medekoploper, maar nu was het de echte nummer twee die een aanval mocht wagen op de koppositie. De onverwachte en onnodige nederlaag tegen Emmen had het elftal geprikkeld. Het eerste half uur was er van krachtsverschil dan ook geen sprake. FC Zwolle voelde zich als thuisclub in het uitverkochte stadion ijzersterk, maar Volendam gaf amper wat weg. Zo leek het. Maar er was buiten Robbin Ruiter gerekend, de doelman die heel veel voetballend wil oplossen. Een aanvalsopbouw door het midden werd door twee Volendammers niet begrepen. FC Zwolle nam razendsnel over, waardoor Sjoerd Ars een leeg doel als cadeautje kreeg. Amper vijf minuten later was het al 2-0, toen opnieuw achterin sinterklaas gespeeld werd. Nu was het Danny Schreurs die er als de kippen bij was om de zaak te beklinken. In de resterende minuten was FC Volendam volledig de kluts kwijt. Tot de 45e minuut. Eindelijk een aanval met perspectief. Laszlo Zsidai kwam voor Diederik Boer, maar kwam een fractie te laat om de zaak hoopvol af te maken. Met deze tussenstand wist FC Volendam dat de tweede helft wellicht onbegonnen werk zou zijn. Van de andere kant was in meer wedstrijden al een enorme veerkracht getoond.

In het eerste kwartier leek FC Volendam terug te komen. De eerste twee kansen waren voor FC Volendam. Dat de aansluitgoal moest vallen was logisch. De voor Charles Dissels ingevallen Melvin Platje benutte de vrije ruimte goed en zorgde voor 2-1. Maar nadat Wildschut in het veld gebracht was en Volendam zich uit elkaar liet spelen, was Danny Schreurs in zijn nopjes. Een goochelact zorgde voor de domper bij Volendam en meteen erna zat de wedstrijd op slot, opnieuw door Schreurs. FC Volendam zakte helemaal weg. Hoewel er voldoende ruimte was iets terug te doen, lukte er helemaal niets meer. FC Volendam is voorlopig terugverwezen naar de subtop, waar het kan werken aan een nieuwe opmars richting de top. Met dit elftal, dat vijftien prachtige weken achter de rug heeft, is nog heel veel moois mogelijk.