FC Volendam krijgt lesje in effectiviteit: 0-2

FC Volendam - FC Dordrecht (0 - 2)

28 juli 2018 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft ook zaterdagochtend tegen FC Dordrecht nog geen grootste vorm laten zien. Een zeer degelijk FC Dordrecht ging er in het KRAS Stadion met een 0-2 overwinning vandoor.

De Volendammers kregen een lesje in effectiviteit. Behalve enkele schoten vanuit de tweede lijn had de thuisploeg in de eerste helft weinig te duchten van de Dordtenaren. FC Volendam stichtte gevaar via de vleugels, waarbij voorzetten van Nick Doodeman enkele keren net niet op waarde werden geschat. Joey Veerman vond tweemaal kort achter elkaar Dordrecht-doelman Bryan Janssen op zijn weg. Het waren echter de bezoekers die de score openden. Renny Smith profiteerde van een fout van doelman Mitchel Michaelis. Teije ten Den was vlak voor rust nog gevaarlijk uit een hoekschop, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Na de pauze kwam ook Dordrecht iets meer in het spel voor. Schoten van Marko Maletic en Antonio Stankov vonden geen doel, mede dankzij goed keeperswerk van Michaelis. Volendam drukte de tegenstander achteruit, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet. In de slotfase verdubbelde invaller Abdelghani el Bachir de score en besliste daarmee het oefenonderonsje.

Zaterdag 4 augustus oefenen de mannen van Misha Salden tegen Eredivisionist VVV-Venlo. De wedstrijd wordt om 16.00 uur gespeeld op Sportpark Dijckerhof in het Noord-Limburgse Reuver.

FC Volendam – FC Dordrecht: 0-2 (0-1).
30. Renny Smith 0-1
85. Abdelghani el Bachir 0-2

Opstelling FC Volendam: Mitchel Michaelis; Ties Evers (61. Mohamed Betti), Marco Tol, Daan Klinkenberg (80. Darryl Bäly), Paul Kok; Joey Veerman, Anthony Berenstein, Kevin Visser (80. Alex Plat); Nick Doodeman (61. Martijn Kaars), Teije ten Den (80. Enzo Stroo), Rodney Antwi (61. Nick Runderkamp).