Focus op de Jeugd: Bram van de Wiel (O17)

15 april 2017

Interview 'Focus op de Jeugd'

Naam speler: Bram van de Wiel
Team: FC Volendam O17

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding van FC Volendam en bij welke amateurvereniging zat je daarvoor?
Dit is mijn vierde jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam, hiervoor zat ik bij AFC in Amsterdam en VV Nederhorst (uit m’n woonplaats).

2. Wie was/is de trainer van wie je het meeste hebt geleerd bij FC Volendam en waarom?

Dat is Sander Riesener, omdat hij mij niet alleen voetballend beter heeft gemaakt, maar er ook voor heeft gezorgd dat ik persoonlijk en mentaal mezelf heb doorontwikkeld. Ook hadden we dezelfde kijk op het spelletje.

3. Op welke positie speel je het liefste en waarom is dit jouw favoriete positie?
Op rechtshalf (op 6), omdat ik een spelverdeler ben veel de bal wil (en moet hebben). Ik denk dat ik op deze positie het beste tot m’n recht kom.

4. Op welke voetbalschoenen speel je en waarom?
Op Adidas Ace 17.1. Ik speel al m’n hele leven op Adidas. Vind ze lekker zitten en vind het ook echte “middenvelderskicksen”.

5. Wat is tot nu toe je hoogtepunt binnen de jeugdopleiding van FC Volendam?
Dat we in 2015 op 6-daags toernooi naar Spanje gingen. Als team groeiden we toen heel erg naar elkaar toe en ook persoonlijk leerden we elkaar daar beter kennen met als gevolg dat we beter gingen voetballen.

6. En is er een (sportief) dieptepunt dat je hier hebt meegemaakt?
Dat was de laatste dag van datzelfde toernooi. Ik verdraaide m’n knie tijdens een sliding en kon toen 2 maanden niet meespelen.

7. Wie is je favoriete speler van FC Volendam en wie is wereldwijd je favoriete speler?
Dat is Kees Kwakman, niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten, maar ook omdat hij een mooie carriere heeft gehad. Wereldwijd is Xabi Alonso mijn favoriete speler, omdat hij de koning van het simpel voetballen is.

8. Wie is in jouw ogen de beste speler van je eigen team en denk je dat hij ver gaat komen?
Dat is Mike Eerdhuyzen. Ik denk dat hij over 2 jaar in het eerste staat en ik denk dat hij nog een stap hogerop gaat maken uiteindelijk.

9. Wat doe je het liefste naast voetballen in je vrije tijd?
Extra trainen en met vrienden afspreken. Maar ook goed uitrusten, zodat ik er de volgende dag weer fit en fris kan staan.

10. Zijn er speciale dingen die je doet (of juist laat) om het uiteindelijk te schoppen tot profvoetballer?
Ik train veel extra, ik drink niet en ik let op mijn voeding. Eigenlijk vind ik dat iedere speler die bij een BVO voetbalt dit minimaal moet doen om het maximale uit zichzelf te halen.

11. Hoe blijf je gemotiveerd om elke dag naar school te gaan en daarna nog te trainen? Ga je wel is met tegenzin naar FC Volendam of naar school?
Ik ga wel eens met tegenzin naar school, maar niet naar Volendam, omdat ik altijd in mijn achterhoofd heb waar ik het voor doe en wat ik wil bereiken.

12. Wie bewonder je het meeste buiten het voetbal om?
Mijn vader. Hij helpt mij met alles op het gebied van voetbal, maar ook op het gebied van school en hij leert mij dat als ik iets wilt bereiken, ik de enige ben die daar keihard voor moet werken en moet investeren in mezelf.

13. Waar hoop je te staan over een jaar of 3-4?
Ik hoop over 3 jaar de vaste rechtshalf en dus basisspeler te zijn in het eerste van VolendamLaatste nieuws