Focus op de Jeugd: Jesse Lobbes (O13)

12 mei 2017

Naam speler: Jesse Lobbes
Team: FC Volendam O13

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding van FC Volendam en bij welke amateurvereniging zat je daarvoor?

Ik zit nu vanaf de O12 bij FC Volendam, dus dit is mijn derde jaar (twee-en-een-half jaar bij de club). Hiervoor zat ik bij OFC uit Ooszaan.

2. Wie was/is de trainer van wie je het meeste hebt geleerd bij FC Volendam en waarom?
Eigenlijk was dat van twee trainers. Van mijn huidige trainer Tamer, omdat hij zich focust op de punten waarop ik me graag wil ontwikkelen en van trainer Barry, omdat hij zich heel persoonlijk inzette voor mijn verbetering.

3. Op welke positie speel je het liefste en waarom is dit jouw favoriete positie?
Ik speel het liefste op linksmidden, omdat ik dan veel steekballen kan geven en vanaf het middenveld onze aanvallers kan bedienen.

4. Op welke voetbalschoenen speel je en waarom?
Op Nike Mercurial Hypervenom. Nike-schoenen passen goed om mijn voet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de schoenen van Adidas.

5. Wat is tot nu toe je hoogtepunt binnen de jeugdopleiding van FC Volendam?
Dat was onze Griekenland-reis van 7 tot 11 april. Sportief was het een hoogtepunt, omdat we het toernooi wisten te winnen en daarnaast heb ik al mijn teamgenoten op een leuke en nog gezelligere manier leren kennen.

6. En is er een (sportief) dieptepunt dat je hier hebt meegemaakt?
Eigenlijk niet nee. Ik ben nog nooit geblesseerd geraakt en ook sportief gaat het goed met ons team.

7. Wie is je favoriete speler van FC Volendam en wie is wereldwijd je favoriete speler?
Dat is Joey Veerman, hij is een beetje hetzelfde type voetballer als ik, dus ik kan me mooi aan hem spiegelen. Wereldwijd is Toni Kroos van Real Madrid mijn favoriete speler, dat vind ik echt een topvoetballer.

8. Wie is in jouw ogen de beste speler van je eigen team en denk je dat hij ver gaat komen?

Dat is op dit moment Ibrahima, maar jammer genoeg vertrekt hij na dit seizoen naar Ajax. Als hij daar net zo goed speelt als hier, weet ik zeker dat hij het ver gaat schoppen.

9. Wat doe je het liefste naast voetballen in je vrije tijd?
Als ik thuis ben en met vrienden gaan we eigenlijk altijd voetballen. Daarnaast vind ik het wel leuk om te gamen, maar als ik mag kiezen gaan we voetballen.

10. Zijn er speciale dingen die je doet (of juist laat) om het uiteindelijk te schoppen tot profvoetballer?
Soms laat ik mijn huiswerk er voor schieten. Als ik te weinig tijd heb doordat we bijvoorbeeld moeten trainen laat ik als eerst…. Ook zie ik mijn vrienden van de basisschool een stuk minder, dus dat moet je wel laten gaan om het te schoppen tot profvoetballer.

11. Hoe blijf je gemotiveerd om elke dag naar school te gaan en daarna nog te trainen? Ga je wel is met tegenzin naar FC Volendam of naar school?
Naar school ga ik vaak met tegenzin, maar ik snap wel dat het nodig is om ook daar goed m’n best te doen. Ik ga er alles aan doen het te schoppen tot profvoetballer, maar mocht het niet lukken dan wil ik later een goede opleiding hebben afgerond om het buiten het voetbal om ver te schoppen.

12. Wie bewonder je het meeste buiten het voetbal om?
Míjn ouders. Zij moeten ook heel veel dingen laten zodat ik hier kan voetballen.

13. Waar hoop je te staan over een jaar of 3-4?
Uiteindelijk hoop ik dan richting het eerste elftal van een Eredivisieclub te gaan. Het liefste natuurlijk naar Ajax, maar eerst bij FC Volendam lijkt me ook al geweldig.Laatste nieuws