Fortuna Sittard krijgt punten cadeau van FC Volendam

02 oktober 2009 /

Na de thuiswedstrijden tegen Sparta en Dordrecht was er optimisme voor de wedstrijd tegen Fortuna. Tot de rust kwam dat nog uit, maar na de rust ging Volendam ten onder, deels door twee strafschoppen die onterecht waren, maar ook door een kapitale fout in de verdediging.

{foto3}

In een bijna leeg stadion wist FC Volendam, dat door de terugkeer van Paul de Lange en Dominique van Dijk het elftal de contouren kreeg om punten te halen. In de eerste tien minuten was daarvan nog niet veel te zien. Toch kwam Volendam op voorsprong toen Van Dijk een vrije trap op de rand van het strafschopgebied onberispelijk inschoot. Korte tijd later had hij voor 0-2 moeten zorgen, maar gokte net mis van de paal. Daarna was het bijna tot de rust Fortuna dat de klok sloeg. Niet omdat de thuisploeg beter was, maar met veel meer inzet speelde. Volendam riep de gelijkmaker dan ook over zich af. Na de zoveelste vrije trap, waarbij half Fortuna ongedekt vrij stond, was Nyss slimmer dan de Volendamverdediging. Toch kwam Volendam weer op voorsprong, toen Dominique van Dijk Rowin van Zaanen wegstuurde. Hij voelde de situatie goed aan scoorde 1-2. De score had veel hoger kunnen zijn, als eerst Van Dijk en in het laatste fluitsignaal Melvin Platje beter kijkt. In de kleedkamer wachtte Mathieu Boots op de groep. Hij werd in de 24e minuut zo zwaar getackeld, dat er voor een langdurige blessure gevreesd moet worden.

{foto2}

In de tweede helft was Volendam gewaarschuwd. Het Fortunapubliek was van mening, dat scheidsrechter Cairo Volendam in het zadel had geholpen in de eerste helft. Met een snerpend fluitconcert werd hij van het veld begeleid. Dat maakte Cairo na rust meer dan goed. In de 55e minuut kreeg Fortuna zonder enige aanleiding een strafschop als goedmakertje. Voorn nam de bal, maar Theo Zwarthoed stopte hem. Dat werd zeven minuten later recht gezet. Weer was er volstrekt niets aan de hand en weer was het strafschop. Nu nam Dilallo het cadeautje, wat wel 2-2 betekende. Daarna vergat Volendam te voetballen. Erger nog. Een onschuldige bal voor Henny Schilder werd zo slecht terug gekopt, dat Dilallo er 3-2 van kon maken.

Foto's: Rob Lezer - Link >>>