Francesco Antonucci schrijft derde hoofdstuk in FC Volendam-verhaal

06 januari 2022

Francesco Antonucci (22) keert terug als speler van FC Volendam. De Belgische middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Feyenoord. Mocht FC Volendam promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, dan vertoeft de creatieveling automatisch nog één extra seizoen aan de Dijk.

De afgelopen twee seizoenen was Antonucci ook al te bewonderen in het shirt van FC Volendam. Dat bleek een succesformule. In het seizoen 2019-2020 werd de Belg gehuurd van AS Monaco en streed tot aan de coronastop dat seizoen met FC Volendam om de promotieplekken. Het goede spel van de technicus leverde hem toen een transfer op naar Feyenoord, dat hem nog een jaar stalde in het Kras Stadion. In 52 duels voor FC Volendam scoorde Antonucci vijftien goals en bereidde hij zeventien treffers voor. Ook werd hij in het seizoen 2019-2020 gekroond tot beste talent van de derde periode.

“Ik ben blij om weer terug te zijn bij FC Volendam, het voelt als thuiskomen”, is Antonucci tevreden. “Dit was een keuze met mijn hoofd én mijn hart. Vorig seizoen is het niet geëindigd zoals we hoopten en ik wil heel graag helpen om nu wél te promoveren. Als ik dan met Volendam en alle mensen hier ook in de Eredivisie kan spelen en doorontwikkelen, dan is dit echt een mooie oplossing. Ik kan niet wachten om weer te beginnen.”

'Uitdagend nieuw hoofdstuk'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de hernieuwde samenwerking. “Zoals inmiddels welbekend hebben wij een mooie geschiedenis met Franco. Daar komt nu een uitdagend hoofdstuk bij. Na zijn overstap naar Feyenoord bleek al snel dat er een verschil was tussen wat de trainer vanuit zijn visie en speelstijl zoekt in een ‘nummer 10’ en Franco’s profiel. Dat kan helaas gebeuren in het voetbal en dan is het belangrijk om door te schakelen.”

Van Leeuwen beschrijft het proces, waarbij er nauw contact was met Feyenoord voor het creëren van een geschikte oplossing. “Dit is allemaal in goed overleg met technisch directeur Frank Arnesen geanalyseerd en besproken, waarbij steeds het voetbal en de ontwikkeling centraal stond. Franco heeft rustig de tijd genomen om van alle mogelijke bestemmingen de voor- en nadelen af te wegen. Uiteindelijk had hij toch het beste gevoel bij een terugkeer naar FC Volendam, eerst om ons te helpen in de promotiestrijd en van daaruit door te trekken naar de Eredivisie in een speelstijl die perfect bij hem past. Na dat besluit kwam er echt iets los in Volendam en is opnieuw gebleken dat de achterban met elkaar extra dingen mogelijk kan maken. Nu gaan we aan de slag en vanuit Franco’s bijzondere wapens zullen we ook zijn verbeterpunten oppakken, zodat hij aan het eind van deze huurperiode weer stappen heeft gemaakt en er ook voor Feyenoord een optimaal vervolg gerealiseerd kan worden.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws