Frans ten Berge nieuw directielid FC Volendam

01 februari 2023

Frans ten Berge versterkt vanaf heden de directie van FC Volendam. De Amsterdammer vervult bij Het Nieuwe Oranje de rol van zakelijk directeur.

De vijftigjarige Ten Berge vervulde de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies bij kledinggigant C&A. Eerst als commercieel directeur van C&A Nederland en later in Duitsland, daarna als lid van raad van bestuur van Europa. Ook is Ten Berge mede-eigenaar van Beekman Group, internationaal opererend als producent van bedrijfskleding. Ten Berge neemt in zijn functie als zakelijk directeur het stokje over van Richard de Weijze.

'Uniek wat gerealiseerd is'

Ten Berge is trots om aan de slag te gaan bij de Eredivisionist. “Het is uniek wat hier de afgelopen drie jaar op voetbaltechnisch gebied is gerealiseerd. Voetbal staat dan ook op één bij FC Volendam. Het is aan mij om het faciliterende orgaan binnen de club, namelijk de werkvloer en de vrijwilligers, zo in te richten dat we de volgende stap zetten in nog meer professionaliteit. Ik ben trots dat ik voor deze mooie en groeiende club vanuit mijn expertise een bijdrage mag leveren aan dit proces. Samen met de andere directieleden en het team op de werkvloer kijk ik ernaar uit de volgende stappen te zetten om onze ambities te bewerkstelligen.”

Voorzitter Jan Smit kent Ten Berge van de periode dat beiden met elkaar samenwerkten voor C&A. “Ik ken Frans als een sterke directeur en een fijn persoon. In de tijd dat ik actief was voor C&A hebben we mooie resultaten geboekt. Het imago van het merk kreeg toen een enorme boost, vertelde Frans mij. In de zoektocht naar de invulling van de positie van zakelijk directeur stond Frans bovenaan de lijst. Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is.”

Samenstelling directie

De directie van FC Volendam bestaat door de toevoeging van Ten Berge uit technisch directeur Jasper van Leeuwen, directeur opleidingen en samenwerkingen Ruben Jongkind en commercieel directeur Jan-Bas Veltman.

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws