Jeugdspeler Gedion Meridina kijkt terug op geslaagde interlandweek met Curaçao O20

08 maart 2020

De 18-jarige buitenspeler Gedion Meridina speelde eind februari drie interlands voor Curaçao O20. Met zijn leeftijdsgenoten speelde hij tegen Sint-Maarten, Belize en Guadeloupe. De linkervleugelspeler van FC Volendam O19 blikt kort terug op zijn periode bij het nationale elftal.

De jonge vleugelspeler heeft genoten van zijn tijd bij het elftal: “Het was in het begin wel even wennen, want ik kende nog niet iedereen. Na verloop van tijd spreek je elkaar toch aan en is het erg gemoedelijk.”

Hij beschrijft het spel in vergelijking met dat in Nederland als ‘anders’. ”Het is veel fysieker. De ploegen spelen vooral de lange bal, daarom moest ik me ook veel aanpassen aan het spel.”

De wedstrijden tegen Sint-Maarten en Belize werden gewonnen met 5-0 en 2-1, maar de laatste wedstrijd tegen Guadeloupe werd met 1-0 verloren. “In dat team zaten veel spelers die bij teams in de Franse Ligue 1 zitten. Het niveau van de wedstrijd ligt dan zelfs nog iets hoger.” Desalniettemin is Meridina erg te spreken over de week die hij heeft gehad bij het team. “Ik ben erg tevreden. Ik heb veel nieuwe dingen kunnen leren en kon voor mijn gevoel prima mee komen met het niveau van de andere spelers.” Voor Curaçao stond hij alle drie de wedstrijden in de basis.

Over zijn toekomst is weinig onzekerheid. “Ik heb veel kunnen praten met de bondscoach. Hij heeft gezegd me in de gaten te blijven houden met het oog op de volgende periode. Die zal in juni op Cuba zijn. Het is belangrijk dat ik minuten blijf maken bij FC Volendam.’’

Tekst: Maarten SchuijlLaatste nieuws