Geldboete voor FC Volendam vanwege afsteken vuurwerk

16 april 2020

FC Volendam is beboet door de KNVB. De aanklager Betaald Voetbal constateerde dat er bij het thuisduel tegen Go Ahead Eagles op 28 februari 2020 op onreglementaire basis vuurwerk is afgestoken. Hierdoor krijgt FC Volendam een geldboete van € 2.500,-.

Dergelijke boetes zijn voor FC Volendam enorm veel geld. Zeker gezien de onzekere tijd die de coronasituatie met zich meebrengt, zijn boetes zoals deze een bijzonder onaangename tegenvaller voor de club. Met acties als deze wordt de club ernstig benadeeld. 

FC Volendam benadrukt dat het blij is met de steun van de fans in het Kras Stadion. De club is voorstander van een zo sfeervol mogelijke ambiance voor elke toeschouwer en werkt hier actief aan mee. Een voorbeeld hiervan is de georganiseerde sfeeractie in samenwerking met de supporters, rondom de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het afsteken van vuurwerk óp de tribune hoort hier niet bij. Behalve dat dit de veiligheid voor de medetoeschouwers in gevaar kan brengen, raakt het de club hard in de portemonnee. Geld dat FC Volendam liever investeert in de selectie. 

Het is in ieders belang dat de huisregels van FC Volendam door iedereen worden nageleefd. FC Volendam vertrouwt op jullie medewerking.



Laatste nieuws