FC Volendam laat Go Ahead Eagles ontsnappen

Go Ahead Eagles - FC Volendam (1 - 1)

08 september 2017 / Jupiler League

Werd vorige week gespeeld tegen Sportclub Cambuur, een ploeg die evenals FC Volendam matig gestart was, deze vrijdag was Go Ahead Eagles de tegenstander. Ook een titelkandidaat en ook tegenvallend gestart. Dus opnieuw wist FC Volendam dat het een kwestie was van er vol voor gaan om de eerste overwinning te boeken. Maar dat gold dus ook de thuisclub. Op een prachtig veld, dat te danken was aan het EK-vrouwenvoetbal deze zomer. Het werd 1-1, maar daarmee mocht Go Ahead Eagles zich meer in de handen wrijven dan FC Volendam.

FC Volendam trapte af , wat al na een halve minuut tot een kans leidde, maar de bal van Rodney Antwi belandde op de paal. In de directe omschakeling kopte Ties Evers de bal in de voeten van de opkomende middenvelder van Go Ahead Eagles die Bertrame wegstuurde. Henny Schilder wist het gat niet te dichten en na precies twee minuten stond het 1-0. FC Volendam was niet van slag en zette met goed veldspel Go Ahead Eagles regelmatig vast op de eigen helft. Alleen door een snelle counter kwam Go Ahead Eagles aan een tweede kans via Hendriks. FC Volendam had wel meer balbezit maar creëerde geen grote kansen. Teije ten Den was nog het dichtste bij. Halverwege de eerste helft werd wegens buitenspel terecht een tweede goal afgekeurd en aan de andere kant dacht Luis Pedro een strafschop mee te krijgen, maar een geel kaart voor een schwalbe was zijn loon. Daarmee scoorde Van Boekel wel erg makkelijk voor de harde kern van de Eagles. Het meeste gevaar kwam van de vleugels van FC Volendam, maar zowel Rodney Antwi als Luis Pedro voerden hun acties vaak te ver door. Kort voor rust leek Paul Kok te scoren uit een hoekschop, maar de kopbal miste het doel te veel. Met de1-0 ruststand werd het spelbeeld een beetje geweld aangedaan, maar FC Volendam liet niet echt de hielen zien.

In de tweede helft ging FC Volendam door waar het gebleven was. Het nam het initiatief, wetend dat Go Ahead Eagles met de 1-0 tevreden leek. Het werd daardoor weer een zeer open, aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten. Al snel liet Kees Kwakman zich vervangen vanwege rugklachten. Nick Runderkamp kwam in het veld. De eerste de beste actie was goud waard. De pass in de diepte schatte hij goed in, zette uistekend voor op Teije ten Den, die onberispelijk raak schoot. Daarmee kreeg FC Volendam wat het verdiende. Go Ahead Eagles antwoordde met een reeks scherpe corners, maar FC Volendam overleefde dat. Halverwege leek FC Volendam op voorsprong te komen. In een scrimmage mocht drie keer op doel geschoten worden, de derde poging van Teije ten Den belandde op de lat, maar uit de rebound maakte Go Ahead Eagles dat het weer wegkwam. FC Volendam hield een veldoverwicht, maar echt in gevaar kwam Go Ahead Eagles niet. De spelers vertoonden langzamerhand vermoeidheidsverschijnselen. Door het op en neergaande spel, werd het veld groot, wat heel veel loopwerk vergde. FC Volendam was duidelijk op jacht naar de winst, Maar was beducht voor de bliksemsnelle omschakelingen van Go Ahead Eagles. Nick Doodeman kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Rodney Antwi. Zijn eerste actie was een prima voorzet op Teije ten Den, waarmee Sonny Stevens de grootste moeite had. Aan de overkant was het meteen weer alle hens aan dek. Een fantastische kans van Hölscher werd op de doellijn onschadelijk gemaakt door een Volendamverdediger. Wedstrijd kon alle kanten op. Pal daarop stuurde Teije ten Den Nick Runderkamp weg, maar ook nu was Stevens de baas. Een foute pass vervolgens op het middenveld zorgde voor drie vrije spelers voor Hobie Verhulst. Ongelooflijk was zijn redding. Aan de overkant werd Sonny Stevens, terecht, tot Man of the Match benoemd. Dat leverde een applaus op. Dat kreeg het elftal bepaald niet. Met een striemend fluitconcert van het hondstrouwe publiek stapte het elftal van het veld.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Luis Pedro, Kees Kwakman (53. Nick Runderkamp), Teije ten Den, Kevin Visser, Rodney Antwi (9. Nick Doodeman)Laatste nieuws