Goed begin van de voorbereiding voor FC Volendam

11 juli 2017

Afgelopen weekend heeft de selectie van FC Volendam het seizoen officieus afgetrapt met twee oefenwedstrijden. Op vrijdagavond 7 juli rolde de bal voor het eerst weer in Assen, tijdens een wedstrijd tegen de plaatselijke ACV. De eerste invloed van nieuwe trainer Misha Salden was al enigszins zichtbaar en ondanks dat het team soms nog wat zoekende was, wist FC Volendam de wedstrijd vrij eenvoudig in een 1-4 overwinning om te zetten. Leuk detail hierbij is dat alle aanwinsten die onze selectie deze zomerstop zijn komen versterken het net wisten te vinden: Nick Doodeman, Teije Ten Den en Luis Pedro. Het vierde doelpunt werd gescoord door Enzo Stroo van wie reeds algemeen bekend is dat hij het net gemakkelijk weet te vinden.

{foto1}

Nog geen 20 uur later stond de volgende krachtmeting op het programma. Heel Wognum was uitgelopen voor het oefenpotje van “hun” SV Spartanen. Met de wedstrijd en busrit van de avond ervoor nog in de benen begonnen de mannen, die voor het eerst te bewonderen waren in het nieuwe uitshirt, wat stroef. Dit resulteerde in een 1-0 achterstand, al kwam het krachtsverschil tussen de derdeklasser en onze FC vervolgens vrij snel tot uiting. De eindstand werd bepaald op 2-5 in het voordeel van FC Volendam en doelpuntenmakers waren Gijs Smal, Nick Runderkamp, Rodney Smorenberg (2x) en Nick Doodeman. Al met al een goed en intensief begin van de oefcampagne.

{foto2}

Vandaag (dinsdag) zijn de mannen van Misha Salden afgereisd naar Hoevelaken voor een vierdaags trainingskamp dat wordt afgesloten met een wedstrijd tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Gastel, bij de plaatselijke SC en er wordt afgetrapt om 14:30 uur.Laatste nieuws