Gretig aanvalsspel FC Volendam

21 september 2012 /

Door Cor Westerveld, foto's: Fred Rotgans

In de eerste helft stelde FC Volendam al orde op zaken tegen FC Oss. De thuisclub was de betere ploeg en won volkomen verdiend met 3-1 voor de ogen van 2695 toeschouwers. Hadden de aanvallers van de thuisclub hun vizier wat scherper gericht dan had de score nog hoger uitgevallen. In een vrije hoog tempo werd de eerste helft afgewerkt door beide ploegen.

Een gretig spelend FC Volendam zocht meteen de aanval. De eerste kans was voor Michiel Kramer, maar diens kopbal uit een hoekschap van Raymond Fafiani (Man of the match) ging over het doel. Achterin zat het in de beginfase niet helemaal lekker bij de aanvallend ingestelde thuisclub. Doelman Sonny Stevens was echter goed bij de les. Hij reageerde attent op een terugspeelbal in de uiterste hoek en kwam bij een tweede terugspeelbal razendsnel zijn doel uit om FC Oss van scoren af te houden.

Koud kunstje
Michiel Kramer strandde - nadat hij zich uitstekend had vrijgespeeld – aan de andere kant op Luuk Koopmans. Nadat Cayfano Lutupreirissa namens FC Oss de bal uit een afstandschot net over de kruising had zien gaan, was het in de 21e minuut de doorgebroken Robbert Mühren die de bal breed legdeop de meegekomen Jack Tuyp schoof en op diens inzet moest doelman Koopmans het antwoord schuldig blijven, 1-0. Lang genoot FC Volendam niet van de voorsprong. Want nog geen twee minuten later had FC Oss de schade gerepareerd. Ferhat Görgülü zag zijn inzet gekeerd door Sonny Stevens, maar in de rebound was het voor Marc Koot een koud kunstje was om de bal achter doelman Stevens te werken, 1-1.

Henny Schilder
Nog geen tien minuten later nam de thuisclub opnieuw een voorsprong. Henny Schilder besloot zijn solo van achteruit met een pass op noeste werker Nick Coster die op zijn beurt Mühren aanspeelde, die zich handig ontdeed van twee tegenstanders en vervolgens doelman Koopmans kansloos liet, 2-1. Raymond Fafiani leek voor 3-1 te gaan zorgen, maar werd onreglementair afgestopt. De toegekende vrije trap krulde hij maar net naast de paal. Toch werd het nog voor rust 3-1. Coster stelde Kramer in staat om zijn vierde seizoentreffer te maken.
Trainer Anton Janssen van FC Oss hoopte dat zijn ploeg in de tweede helft de aansluitende treffer zou maken. Hoewel zijn spelers elkaar goed wisten te vinden, leverde het spel van FC Oss slechts een paar kansjes op voor aanvoerder Marcel van der Sloot. Eenmaal werd een schot van hem in de uiterste hoek vakkundig gepakt door Stevens, die zich in een man tegen man gevecht ook de meerdere toonde van Van der Sloot Het dichtst bij de aansluitende treffer was nog invaller Roy de Ruiter, maar diens inzet werd door Nick Coster van de lijn gehaald.

Momenten
De beste kansen waren ook in de tweede helft voor de thuisclub.Met name Michiel Kramer had met een beetje meer geluk zijn tweede treffer van de avond kunnen maken. Hans de Koning toonde zich blij met de 3-1 overwinning. “We hebben onze momenten gepakt. In de tweede helft hebben we vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Maar mijn spelers hebben zich wel uit de naad gewerkt. Valt wel de 3-2 dan had het nog lastig voor ons kunnen worden. We doen door deze goede overwinning weer mee. Hadden we tegen FC Oss punten verspeeld, dan hadden we zomaar in de middenmoot gestaan.”