Juichmoment op P1 bij handhaving

19 mei 2023

Met nog twee duels voor de boeg heeft FC Volendam afgelopen weekend een mooie stap gezet richting handhaving. Zondagmiddag 21 mei, wanneer FC Volendam om 14:30 uur op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles, bestaat de mogelijkheid dat FC Volendam het Eredivisie-schap voor volgend seizoen definitief veiligstelt. Mocht Het Nieuwe Oranje zich na de wedstrijd veilig noemen, dan geeft FC Volendam zijn supporters de kans om de selectie feestelijk te onthalen. Op het P1 Parkeerterrein, in de hoek van de Pé Mühren-tribune / Jaap Jonk-tribune, creëert de club een fanzone waar de selectie bij terugkomst in Volendam zich verzamelt. Hieronder meer over de scenario's en de mogelijke fanzone.

Scenario's

Met nog twee duels te gaan staat FC Volendam op de veertiende plaats met 33 punten. Het gat met plek zestien (FC Emmen), dat aan het einde van de competitie nacompetitie om handhaving betekent, is vijf punten. Hieronder de scenario's waarbij FC Volendam definitief afstand neemt van de zestiende plaats. FC Volendam speelt zondag uit tegen Go Ahead Eagles, terwijl FC Emmen op hetzelfde moment thuis speelt tegen Feyenoord. Excelsior, dat zondag thuis speelt tegen Fortuna Sittard, bezet de vijftiende plaats met 29 punten.

  • Winst FC Volendam: Dan speelt FC Volendam zich definitief veilig. Het resultaat op de andere velden doet er dan niet meer toe.

  • Gelijkspel: Bij een remise komt FC Volendam op 34 punten. Alléén bij winst van FC Emmen (31 punten) én winst van Excelsior (32 punten), valt er in die situatie nog geen beslissing. Bij elk ander resultaat is FC Volendam veilig.

  • Verlies FC Volendam: Bij verlies van FC Volendam blijft het staan op 33 punten. FC Emmen kan alleen bij winst op Feyenoord (31 punten) nog in de buurt komen, bij elk ander resultaat speelt FC Volendam zich veilig. Bij verlies van Excelsior (29 punten) is FC Volendam ook veilig. Bij gelijkspel (30 punten) of winst van Excelsior (32 punten) valt er nog geen beslissing.

Aankomst

Na afloop van de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam vertrekt de spelersbus terug richting Volendam. De verwachting is dat de bus tussen 19:00 en 19:30 uur aankomt bij het Kras Stadion. Het vreugdemoment vindt plaats op het P1 parkeerterrein in de hoek van de Pé Mühren-tribune / Jaap Jonk-tribune. Deze locatie is te bereiken via de weg langs de Steve van Dorpelhal. Uitsupporters van de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam arriveren rond dezelfde tijd bij het Kras Stadion. De hekken naar het P1 Parkeerterrein openen na de aankomst van de bussen. Het entertainment wordt verzorgd door DJ Nick Buter.

Verkooppunten  

Op de fanzone zijn meerdere verkooppunten geplaatst waar (alcoholische) dranken worden verkocht. Deze zijn gepositioneerd aan de achterzijde van het VAB-café/Jaap Jonk-tribune. Let op: er worden tijdens het evenement enkel dranken geschonken, geen etenswaren. De fanshop is tijdens het vreugdemoment gesloten.

Overige bezoekersinformatie

•   De entree voor het evenement is gratis. De supporters van FC Volendam zijn van harte welkom.
•   Het bruggetje nabij de Pegasusstraat en P1 parkeerterrein is tijdens het evenement gesloten en dient alleen als vluchtroute.
•   Gedurende het evenement kunnen supporters gebruik maken van de sanitaire voorzieningen bij de aangrenzende lichtmast.
•   Betalingen tijdens het handhavingsfeest zijn cashless. Er kan alleen betaald worden met pin.
•   Er worden geen etenswaren verkocht.



Laatste nieuws