Harkemase Boys - Jong FC Volendam (2 - 1)

28 oktober 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Het zit de mannen van Berry Smit de laatste weken niet echt mee. In Friesland werd zaterdagmiddag met 2-1 verloren en dat was de derde nederlaag op rij. Waar iedereen al dacht dat het 1-1 zou blijven viel vlak voor tijd alsnog de 2-1 van de thuisploeg. Jong FC Volendam staat door deze nederlaag nu op de negende plaats echt in de middenmoot.

Eerste tegengoal
Rechtsachter Ali Ulusoy maakte in Harkema zijn debuut voor FC Volendam. Hij mocht vanaf de aftrap spelen en bleef uiteindelijk ook tot het laatste fluitsignaal op het veld. Hij was in het begin van de wedstrijd ook direct zichtbaar aanwezig. Zijn eerste goede daad was het assisteren van doelman Jordi van Stappershoef op de lijn en een minuut of tien later stond hij aan de basis van de goal. De eerste gevaarlijke aanval was voor Jong FC Volendam. Rafik el Hamdi speelde Kay Tejan aan die voorgaf op Roy Tol. Tol kon echter de bal niet onder coontrole krijgen. Vlak daarna kwam het moment waarop Ulusoy moest assisteren, maar ook zonder hulp van anderen zorgde Van Stappershoef nog binnen tien minuten er voor dat zijn goal schoon bleef. Nadat eerst Gerry Vlak een schot via een verdediger net naast zag gaan was het net binnen het kwartier alsnog raak. Ulusoy speelde Roy Tol aan die de bal voorgaf op Jordy Hilterman. Deze schoof de bal keurig langs de doelman in het netje: 0-1. Vervolgens gebeurde er niet veel meer. Totdat Stan Veerman wat ongelukkig zijn tegenstander ten val bracht aan de rand van de zestien. De scheidsechter beoordeelde dit als opzettelijk en de bal ging op de stip. Jordy van Stappershoef was kansloos op de inzet van Jesse Renken. Dit was tevens de allereerste tegengoal van Jong FC Volendam in een eerste helft deze competitie. Alles bij elkaar heeft dat dus ruim 432 minuten geduurd. Leuke statistiek, maar we krijgen er geen bonuspunten voor. In de slotfase van de eerste helft leefden beiden ploegen nog even op. Tot tweemaal toe waren de Harekieten gevaarlijk voor de goal van Volendam, maar in de slotseconde was het bijna 1-2. Een corner van Rodney Smorenberg kwam voor de voeten van Gerry Vlak die zijn inzet op de lat uiteen zag spatten.

Slotfase
Ook de tweede helft was allesbehalve hoogstaand voetbal. Gedurende het eerste halfuur leek Harkema de wedstrijd onder controle te hebben. Volendam kwam slechts zelden voor de goal van doelman Erick Jansema. Af en toe kwamen de mannen van Smit er wel uit maar meer dan een corner leverde dit vaak niet op. En helaas werden deze telkens over alles en iedereen de andere kant van de zestien weer uit geschoten, zelfs met tegenwind. Met nog een kwartiertje op de klok kwam Volendam weer een beetje in de wedstrijd en kreeg het zowaar ook wat ruimte. Kansen leverde dit echter eigenlijk niet op. Terwijl op dat moment misschien de 1-2 wel een beetje in de lucht hing viel hij aan de andere kant. Met een lobje werd Van Stappershoef door invaller Kaluzi verschalkt. Volendam probeerde dit nog in de resterende minuten recht te zetten, maar verder dan een schot van Alex Plat kwamen ze niet. Volgende week staat een plek in het linkerrijtje op het spel. In ons eigen Kras Stadion ontvangen we dan DVS '33 uit Ermelo dat met evenveel punten maar iets beter doelsaldo op plek acht staat.

De samenvatting
Net als vorig seizoen was de wedstrijd live te volgen via Podium.tv en de samenvatting kun je nu hier bekijken.