FC Volendam op schot in Den Helder

22 juli 2014 /

In Den Helder op het prachtige complex van zaterdagclub HCSC was FC Volendam de derde club die in het kader van het Helder Maritiemtoernooi tegen een Helders elftal aantrad. Eerder was Jong Ajax te gast geweest (2-5) en Telstar (0-2). FC Volendam was afgereisd met achttien spelers, die allen speelminuten kregen.

FC Volendam startte overdonderend, maar zag de eerste twee reële kansen verloren gaan. Het duurde tot de tiende minuut eer FC Volendam de score openbrak. Eerst kreeg Henk Veerman van Ludcinio Marengo een niet te missen kans, maar dat leverde niets op. De volgende bal, een veel moeilijkere kans na goed werk van Sofian Akouili en Brandley Kuwas belandde na een prachtige omhaal wel in het doel. De Helderse selectie bood goed tegenstand, wat door het lage baltempo ook mogelijk gemaakt werd. Henk Veerman had pech toen hij een prima kopbal gekeerd zag. Tien minuten voor de rust verdubbelde FC Volendam de score alsnog. Brandley Kuwas speelde zich vrij, speelde Henk Veerman aan, die Ludcinio Marengo er beter zag voorstaan. De Helderse selectie kreeg een aantal vrije trappen op mooie posities, maar haalde er geen winst uit.

FC Volendam nam in het warme weer op het droge veld niet echt genoegen met de magere score. Meteen na rust maakte Kevin van Kippersluis goal nummer drie. Daarna hield FC Volendam een aantal minuten het hoofd er niet goed bij. Duw- en trekwerk leverde een strafschop op, die door Patrick Buyks benut werd. Vanaf de aftrap scoorde Henk Veerman op aangeven van Robert Mühren 1-4, maar al snel ging Kevin van Kippersluis in de fout. Een volkomen verkeerd ingeschatte terugspeelbal leverde de Helderse selectie een tweede goal op. FC Volendam corrigeerde dat in het vervolg uitstekend. Hoeveel energie de thuisclub na rust ook aan de dag legde, FC Volendam creëerde een veelvoud aan kansen, waaruit nog vier keer gescoord werd. Robert Mühren maakte nog drie doelpunten en Henk Veerman zijn derde. Daartussendoor raakten Henk Veerman en Robert Mühren ook nog de paal.