Helmond Sport komt goed weg

20 september 2013 /

Door Cor Westerveld

Voor eigen publiek wilde FC Volendam dolgraag de eerste overwinning van het seizoen op eigen terrein in de wacht slepen, maar ondanks alle inspanningen en gecreëerde kansen lukte dat niet. Het werd een 3-0 nederlaag, een uitslag die het wedstrijdbeeld niet goed weergaf. Trainer Eric Meijers van Helmond Sport was blij met de zege. “Er stond nog een rekening open van vorig seizoen en die hebben we vereffend”, zei hij na afloop. In de slotfase van vorig seizoen schakelde FC Volendam Helmond Sport uit voor de titel. Het werd toen 3-0 voor FC Volendam.Voor de doelpunten zorgden toen Kuwas, Tuyp en Kramer. Laatste twee spelers zijn vertrokken en dat scheelt een slok op een borrel. Samen waren zij immers goed voor een vijftigtal doelpunten.

Zowel Hans de Koning als zijn collega Eric Meijers had gaandeweg de wedstrijd gezien dat FC Volendam niet zou gaan scoren. Meijers: “Wij kwamen in de eerste helft goed weg na een steekbal van Overtoom op Mühren. Toen Volendam in de tweede helft de bal tegen de paal schoot (Overtoom, CW), wist ik het zeker dat we geen tegentreffers zouden incasseren. De Koning: “We waren wel de bovenliggende partij, maar al hadden we nog drie dagen gespeeld dan hadden we nog niet gescoord.”

Zoals in elke thuiswedstrijd zocht FC Volendam ook tegen Helmond Sport de aanval. Drie perfecte hoekschoppen van Raymond Fafiani leverde gevaar op voor het doel van Wouter van Steen. Bij de tweede hoekschop slaagde Eric Schouten er net niet in om de bal achter hem te koppen.

Fortuinlijk
De Helmonders kwamen in de 17e minuut wel zeer fortuinlijk op voorsprong. Een afstandschot van Serhat Koç caramboleerde via het lichaam van Gerry Koning over de doellijn. Doelman Timmermans was volstrekt kansloos. Door een snoeihard afstandschot van Ludcinio Marengo uit de kruising tot corner te ranselen voorkwam doelman Van der Steen de gelijkmaker. De Helmonders bleven loeren op de counter. Davy Brouwers en Koen Weurs profiteerden van de ruimte die FC Volendam weggaf. Laatsgenoemde speler zette in de 27e minuut Helmond Sport op een 0-2 voorsprong. Marengo vuurde nogmaals op het doel van afstand, maar wederom voorkwam Van der Steen met een prima redding een tegendoelpunt. Daarna volgde nog de steekpas van Overtoom op Mühren, maar diens inzet ging voorlangs bij de tweede paal.

{foto3}

Henny Schilder
In de tweede helft misten Davy Brouwers en Serhat Koç nog kansen voor Helmond Sport, maar laatstgenoemde speler wist na voorbereidend werk van Mark Koot bij een snelle tegenstoot in de 67e minuut FC Volendam definitief uit te schakelen, 0-3. FC Volendam, dat de gehele wedstrijd veel meer in balbezit was, bleef het proberen, daarbij luid aangemoedigd door de supporters op de Pé Mührentribune. Een prima voorzet van Kuwas werd laag ingekopt door Mühren, maar doelman Van der Steen wist de bal bij de paal nog net te pakken. Overtoom schoot nog op de paal en de voor Damien Menzo ingevallen Henk Veerman slaagde er ook niet in om de bal over de lijn te werken. Henny Schilder werd gekozen tot Man of the Match.