Heracles Almelo - FC Volendam

14 maart 2009 /

FC Volendam blijft punten sprokkelen

De belangen waren groot. Maar dat is al wekenlang zo en dat zal tot het eind van de competitie zo blijven. Voor Heracles Almelo gold dat winnen van FC Volendam vrijwel zeker veiligheid betekende. Voor Volendam betekende puntenwinst het kunnen verlaten van de onderste plaats. In de eerste helft was dat ook overduidelijk aan het spel te zien. De thuisploeg mocht van Volendam het spel maken, maar heeft liever de ruimte om de snelle voorhoede weg te kunnen sturen. Volendam stond dat niet toe. Al moest het wel twee keer de handen stijf dichtknijpen, toen er kansrijke aanvallen voor Jeroen Verhoeven opgezet werden. Volendam doorstond het, al kostte het twee keer een gele kaart. Ook de eerste wissel gebeurde nog voor rust, toen de bovenbeenblessure van Bernard Hofstede toch weer opspeelde. Voor hem kwam Jack Tuyp, waardoor de middenveldpositie aan Gerson Sheotahul werd overgedaan.

In de tweede helft lag Volendam aan een stuk onder vuur. De ene kans na de andere rolde op het Volendamdoel af. Halverwege rolde zelfs een schitterende Heraclesaanval recht over de doellijn van paal naar paal. Het leek een kwestie van bezwijken voor Volendam. Het inbrengen van Melvin Platje moest de verdediging van Volendam enigszins ontlasten, maar ook dat leek niet te helpen. Volendam kwam er niet meer uit. Tot de zeventigste minuut. Een diepe bal bereikte Platje op de rand van buitenspel. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en verraste doelman Piekenhagen (0-1). Heracles bracht Bas Dost in om nog meer te kunnen pompen.

Het spel van Volendam verbeterde na de goal niet echt. De wil om punten te pakken hield de ploeg overeind. Het moest een keer mis gaan. Deze keer was de oorzaak het veel te snel in het spel brengen van de bal door Jeroen Verhoeven. Een volkomen desorganisatie van het Volendam middenveld gaf Heracles de gelegenheid uit te halen. Jan Wuytens nam de kans dankbaar aan en de bal ging via het hoofd van Tim Bakens onfortuinlijk, in de 88e minuut de goal in. Frans Adelaar was niet tevreden en winst was zeker niet verdiend zij hij na afloop in de perskamer.
 



Laatste nieuws