Gehavend Jong FC Volendam verliest ook van Hercules

18 november 2018

Hercules - Jong FC Volendam 1-0 (0-0)

18 november 2018 / Derde Divisie Zondag

Jong FC Volendam heeft de eerste periode aan TEC moeten laten. Na de onnodige nederlaag van twee weken geleden tegen HBS werd er nu verloren van Hercules. Hierdoor deed het resultaat van TEC er niet meer toe. Zij wonnen van GOES en lopen nu dus in de algemene stand ook verder weg.

Door vele blessures, een schorsing en een interland verplichting moest Johan Steur noodgedwongen met vier A-junioren in de basis starten. Met het oog op het belang van de wedstrijd dus geen ideale situatie. Het was in de eerste helft dan ook duidelijk even wennen aan de nieuwe samenstelling. Waar Jong FC Volendam dus moest scoren lukte dat in de eerste helft niet. Sterker nog de thuisploeg kreeg in de eerste helft de meeste kansjes om op voorsprong te komen. Voor de rust werd er echter door beide teams niet gescoord, maar in Zeeland wel. Halverwege stond daar namelijk TEC, onze concurrent voor de eerste periode, met 0-2 voor.

Na de thee begon Jong FC Volendam elkaar wat beter te vinden en was het de betere ploeg. En er waren ook direct kansen. De beste was voor Kevin van Gasteren die de doelman redding zag brengen. Ook op een inzet in de korte hoek van Taye Lee was doelman Fons Mulder een sta in de weg. Maar aan de andere kant kreeg Hercules via Tyrone Fonville ook een flinke kans om op voorsprong te komen. Kort nadat Johan Steur drie verse A-junioren in het veld had gebracht kwam de ploeg op achterstand. De juist ingevallen Tijjani Noslin kreeg de ruimte om de trekker over te halen. Dit bleek de winnende van de middag. De periodetitel ging dus aan de neus van de jonge Volendammers voorbij. Felicitaties zijn voor TEC die volgende week ook op bezoek komen in ons Kras Stadion.

Opstelling Hercules: Fons Mulder, Conner Blöte, Kees van Buuren, Mart Stokkers, Jeffrey Vlug (66. Wouter Kenemans), Tyrone Fonville (77. Tijjani Noslin), Amin el Bouzidi, Steff van Rooijen, Dave Hensbergen, Omar El Ghazouani, Derek van Duuren

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Quinten d’ Fonseca (78. Dean James), Daan Klinkenberg, Micky van de Ven, Gijs Smal, Marco Speijk (78. Vasco Lo-Ning-Hing), Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Victor van Montfort, Taye Lee (78. Bram van de Wiel) en Kevin van Gasteren

Scheidsrechter: R.J.A. (Robin) Gansner (Zandvoort)

Toeschouwers: 450

Scoreverloop: 82. Tijjani Noslin 1-0

Gele kaarten: Conner Blöte (Hercules), Quinten d' Fonseca en Marco Speijk (beiden Jong FC Volendam)

Foto's: Fonzie en Saskia KoppesLaatste nieuws