Hoe is het met: Aaron Meijers?

20 mei 2019

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de twaalfde editie: voormalig verdediger annex middenvelder en de huidige aanvoerder van ADO Den Haag Aaron Meijers.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Delft maar toen ik een jaar of zes was ben ik verhuisd naar Andijk in Noord-Holland.

Wie waren vroeger jouw favoriete spelers?
Vroeger was eigenlijk alleen Nwankwo Kanu m'n favoriete speler. Dat lange, slungelige vond ik wel wat hebben.

Vond je voetbal altijd al leuk of had je ook andere interesses?
Ik ben begonnen met atletiek maar nadat ik verhuisd was ging ik gelijk voetballen.

Waar ben je begonnen met voetbal?
Ik ben begonnen bij AVV Andijk, dat na de fusie tegenwoordig Sporting Andijk heet.

Wanneer ging je naar FC Volendam?
Toen ik een jaar of twaalf was ben ik gescout en kwam ik naar FC Volendam toe. Daar heb ik toen de hele jeugdopleiding doorlopen.

Beschrijf eens jouw periode bij 'Het Andere Oranje'.
Ik kijk met een heel goed en leuk gevoel terug op mijn tijd in Volendam! Als kleine jongen kwam ik en heb er dus een lange tijd rondgelopen. Ik heb er met veel goede voetballers gespeeld en leuke jaren gehad. Met het kampioenschap natuurlijk als hoogtepunt.

Je ging daarna naar RKC Waalwijk. Hoe verliep die overgang?
Mo Allach was technisch directeur bij RKC. Hij en Ruud Brood, de trainer destijds, hebben mij toen gehaald. In Waalwijk heb ik een leuk tijd gehad. Ik ging voor het eerst echt op mezelf wonen en hadden het eerste jaar gelijk een heel goed maar ook leuk team waardoor we kampioen werden en naar de Eredivisie promoveerden. Ook in de Eredivisie ging het top met het halen van play-offs voor Europees voetbal.

Je speelt tegenwoordig bij ADO Den Haag. Vertel eens hoe het is om hier te spelen.
Het is heel leuk om voor ADO Den Haag te spelen. Niet voor niets ben ik bezig met mijn zevende seizoen. Het is een leuke en warme club met fanatieke supporters. Helaas gaat het dit jaar iets minder goed, maar vorig jaar bijvoorbeeld ging het uitstekend.

Zou je nog willen terugkeren bij FC Volendam?
Ik heb nog even te gaan hier bij ADO en wil zo lang mogelijk voetballen. In principe wil ik hier afsluiten. Ook al sluit ik een avontuur in het buitenland nog niet uit. Maar in Nederland zou FC Volendam natuurlijk altijd een optie zijn als ik nog door wil voetballen en geen club heb. Normaal gesproken bezoek ik regelmatig nog wat wedstrijden van de FC, maar dit jaar is het er helaas nog niet van gekomen.

Interview: Rob Schilder
Foto's: Fred Rotgans & Rob Lezer (Archief FC Volendam)

Foto's (8)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws