Hoe is het met: Guyon Philips?

09 januari 2019

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de vierde editie: voormalig aanvaller en huidig speler van de IJslandse club Víkingur Ólafsvík Guyon Philips.

Waar begon je met voetballen?
Ik begon met voetballen bij de club ESA in Arnhem. Dat was dichtbij mijn ouderlijk huis en de buurt waar ik ben opgegroeid. Uiteindelijk ging ik op mijn zestiende naar Vitesse.

Hoe kwam je bij FC Volendam terecht?
Na mijn eerste seizoen in het betaald voetbal bij Go Ahead Eagles werd ik verhuurd aan FC Oss. Daar draaide ik een prima seizoen met onder andere een mooie goal in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Toen ik het seizoen daarna weer verhuurd mocht worden kwam ik in gesprek met Hans de Koning en Johan Steur. Die wilden mij graag bij FC Volendam hebben.

Met welke spelers van FC Volendam kon je goed mee opschieten?
Met Ties Evers en Kevin van Kippersluis reed ik meestal vanuit onze woonplaats Hilversum naar de club. We kwamen vaak bij elkaar over de vloer. Op de club zelf kon ik met meerdere gasten goed opschieten. Er was vooral veel gezelligheid met het groepje waarmee ik elke dag fanatiek een dobbelsteenspelletje speelde. Dat heette Tinkerbox.

Hoe gaat het bij je nieuwe club?
Ik voetbal momenteel in IJsland en daar is het seizoen in september afgelopen. Ik speelde bij Víkingur Ólafsvík in the middle of nowhere in het westen van IJsland. Momenteel train ik mee bij Keflavík, een club die wat meer in de bewoonde wereld ligt in de buurt van de hoofdstad Reykjavík. Het is nu een kwestie van fit blijven door middel van indoor trainen vanwege de weersomstandigheden. In januari begint de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze begint eind april.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin in IJsland. Het leven is hier goed. Een avontuur in andere buitenlandse competities zou ik nog mee te maken. Daarnaast heb ik mijn trainerslicentie UEFA B, waar ik me naast het voetballen in wil doorontwikkelen. Wanneer ik stop met voetbal weet ik wat ik wil doen.

Tekst: Rob Schilder
Foto's: Fred Rotgans & Rob Lezer (Archief FC Volendam)

 

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws