Hoe is het met: Hamit Yildiz?

22 november 2018

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de eerste editie: voormalig middenvelder Hamit Yildiz.

Waar begon je met voetballen?
Ik ben begonnen met voetballen bij DEK in Medemblik, maar deze club bestaat niet meer. Daarna ben ik verhuisd naar Enkhuizen. Ik heb daar een aantal jaren gespeeld bij Dindua. Ik ben toen gevraagd door Nico Appelman om bij Hollandia te komen voetballen. Daar heb ik tot de C'tjes gespeeld. Ik heb veel geleerd van oud-FC Volendamspeler Ricardo Appelman. Daarna ben ik gescout door FC Volendam waar ik vanaf de C1 tot het eerste elftal heb mogen voetballen.

Hoe vond je het om bij FC Volendam te voetballen?
Dat is eigenlijk niet te beschrijven. Ik heb misschien wel de mooiste tijd van m'n voetbalcarrière hier gehad. We hadden een toplichting. Ik denk dat er rond de 10 spelers het profvoetbal hebben gehaald. Vanuit Enkhuizen werd ik opgehaald en het was altijd lachen, gieren en brullen in het busje met de spelers. Alles was altijd goed geregeld binnen en buiten het veld. Ik werd door PSV en Ajax gevraagd om in de jeugdopleiding te komen voetballen maar ik heb daar nooit de behoefte aan gehad. Zoals ik zeg: ik had het enorm naar me zin bij FC Volendam. Wie ik nooit kan vergeten is Piet Jonk, Marie en Took. Die zullen altijd bijzonder blijven voor mij. Als ze dit lezen; nogmaals echt voor alles bedankt!

Wat waren jouw hoogtepunten bij FC Volendam?
De hele jeugdopleiding was voor mij een hoogtepunt. Ik heb echt veel geleerd van alle trainers waarmee ik heb mogen werken. M'n eerste contract die mij werd aangeboden door Wim Jonk (hij is een held), mijn debuut voor FC Volendam en het kampioenschap. We hebben een jaar Eredivisie mogen spelen.

Met welke spelers van FC Volendam kon je altijd goed overweg?
Wij hadden een toplichting in de jeugd. Veel van die spelers waren ook mijn teamgenoten in het eerste elftal. We hadden in die tijd ook een leuk elftal. Als ik namen moet noemen uiteraard Aaron Meijers. Dat is een heel goede vriend van mij. We zijn eigenlijk samen opgegroeid. We hebben op dezelfde school gezeten, komen uit dezelfde omgeving en hebben nog steeds dagelijks contact.

Voor welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Mijn Turkse avontuur is 10 jaar geleden begonnen. Ik ben door FC Volendam verkocht aan Gençlerbirliği. Daarna heb ik gespeeld bij Kasimpasa Istanbul, Sanliurfaspor, Balikesirspor, Karsiyakaspor en ik voetbal nu voor Fatih Karagümrük.

Hoe gaat bij je huidige club?
Het gaat de goede kant op met het elftal: Fatih Karagümrük. Enig nadeel is dat de club aan het begin van het seizoen gekocht is door een Turkse zakenman. Deze zakenman heeft er veel geld in gestopt en daardoor is het een totaal nieuw elftal geworden. Dat heeft de eerste paar weken een paar punten gekost. In speelronde 11 hebben we gewonnen met 4-1 van Pendikspor met een doelpunt van mij. Op dit moment staan we vijfde in de Turkse tweede divisie.

Wat is je favoriete voetbalclub?
Ik heb eigenlijk niet een favoriete voetbalclub. In Nederland volg ik de voetbalclubs FC Volendam en ADO Den Haag (vanwege m'n goede vriend Aaron Meijers). Ik blijf wekelijks op de hoogte via internet.

Heb je het maximale uit je carrière gehaald?
Ik denk niet dat ik m'n plafond heb behaald maar buiten dat ben ik toch tevreden met wat ik heb bereikt.

Hoe kijk je terug op je voetbalcarrière?
Ik ben tevreden maar toch had ik misschien meer kunnen bereiken in het voetbal. Maar na een tijd draait het ook om de financiën. Dat is ook de reden waarom ik destijds op twintigjarige leeftijd de keuze heb gemaakt om in Turkije te voetballen. Ik ben gezond en we verwachten over 5 weken een baby dus ik mag niet klagen.

Tot slot: wat zou je als boodschap willen meegeven aan de supporters van FC Volendam?
Hopelijk is FC Volendam weer snel te bewonderen in de Eredivisie. Ik blijf de club op de voet volgen en wie weet krijg ik nog een belletje van voorzitter Henk Kras om er weer te komen voetballen.

Door: Rob Schilder

 

Foto's (4)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws