Hoe is het met: Levi Schwiebbe?

22 januari 2019

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de vijfde editie: voormalig middenvelder en huidig speler van tweededivisionist SVV Scheveningen Levi Schwiebbe.

Waar heb je in de jeugd gespeeld?
Ik speelde sinds mijn zesde bij ADO Den Haag en ik heb daar uiteindelijk zestien jaar gespeeld, waarvan vijf jaar in het eerste elftal.

Hoe was je periode bij FC Volendam?
Mijn periode bij FC Volendam heb ik als zeer prettig ervaren. Heel leuke en gezellige mensen. De resultaten waren ook goed. Helaas verspeelden we in 2013 op de laatste speeldag het kampioenschap.

Waar heb je na FC Volendam gespeeld?
Na FC Volendam heb ik gekozen om naar de amateurs te gaan. Ik speel nu in de Tweede Divisie bij SVV Scheveningen.

Welke plannen heb je voor de toekomst?
Ik ben begonnen met een voetbalschool en dat loopt goed. Verder ben ik begonnen met een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Uiteindelijk wil ik werken in een jeugdgevangenis of iets anders in die richting. Daarnaast ga ik bij ADO Den Haag meelopen als loop- en fysiektrainer bij het eerste elftal.

Waar denk je dat FC Volendam dit seizoen in de competitie eindigt?
Ik ken Hans de Koning heel erg goed en het is een van de beste trainers die ik heb gehad. Het is een goede keuze geweest om hem terug te halen. Hans is een supervent. Hij is eerlijk, realistisch en weet precies wat er gevraagd wordt in deze competitie. Ook kun je altijd met hem lachen en zorgt daardoor voor een prettige sfeer in de groep. Ik denk dat ze rond plek acht eindigen dit seizoen. FC Volendam gaat voor promotie spelen. Of dat nu is via de competitie of via een periodetitel, dat maakt niet uit.

Tekst: Rob Schilder
Foto's: Fred Rotgans & Rob Lezer (Archief FC Volendam)

Foto's (5)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws