Hoe Is Het Met: Paul de Lange?

24 september 2019

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de zestiende editie: de Beverwijkse middenvelder Paul de Lange.

Zat voetbal altijd al in de familie?
Mijn vader en ooms waren altijd al gek van voetbal. Het is er bij mij met de paplepel ingegoten. Zolang ik me kan herinneren ben ik zelf altijd gek geweest van voetbal. En dat is nog steeds zo.

Van welke speler was je fan?
Ik ben altijd fan geweest van Johan Cruijff. Dit kwam omdat mijn vader de videoband had van Nummer 14: Johan Cruijff en ik die talloze keren gezien heb om schijnbewegingen na te doen.

Waar heb je in de jeugd gevoetbald?
Ik ben begonnen als speler van RKVV DEM van mijn 6e tot 15e jaar. Daarna ben ik overgestapt naar de jeugd van Telstar.

Hoe kwam je bij FC Volendam terecht?
Dat was via Peter Wijker. Twee jaar daarvoor had ik al een keer gesproken met onder andere Wim Jonk, maar ik koos ervoor om bij RBC Roosendaal te blijven. Ik scoorde toen een paar keer in de play-offs en toevallig ook nog tegen FC Volendam. Leuk dat het er daarna alsnog van gekomen is.

Vertel eens over je jaren bij FC Volendam.
Het eerste jaar in de Eredivisie was geweldig, ondanks het feit dat we degradeerden. Nog steeds betreur ik dat omdat we meer hadden verdiend. Ik heb daarna ook mijn contract verlengd met vier jaar omdat ik het goed naar mijn zin had. Het eerste jaar in Eerste Divisie daarna was slecht. Het tweede jaar kreeg ik wat problemen met trainer Gert Kruys. Toen verkaste ik via de achterdeur naar Almere City. Zo kan het gaan in het voetbal. Daarna kon ik terugkomen onder Hans de Koning. Het werd een geweldig seizoen waarin ik gelukkig weer belangrijk kon zijn voor de FC. Ik vind het nog steeds jammer dat we in dat seizoen geen kampioen werden. We hadden genoeg aan één punt op laatste speeldag tegen Go Ahead Eagles.

Voor welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Telstar, SC Heerenveen, RBC Roosendaal, Veria in Griekenland, Almere City en VV Katwijk.

Ben je nog actief als voetballer?
Vorig seizoen heb ik afscheid genomen als voetballer met het kampioenschap in de Tweede Divisie met VV Katwijk. Toen tariner Dick Schreuder bekendmaakte dat hij stopte vond ik het een mooi moment om dat ook te doen en mijn loopbaan te beëindigden op een hoogtepunt. Onder hem en assistent-trainers Dick Kooiman, Johan Plat, en Patrick Heymans heb ik een geweldige tijd gehad in het amateurvoetbal.

Hoe verdien je tegenwoord je geld?
Ik ben schilder. Daarnaast vervul ik de rol van hoofdtrainer bij De Kennemers in Beverwijk.

Interview: Rob Schilder (Vik)|
Foto's: Archief FC Volendam (Fred Rotgans, Rob Lezer, Cor Tol & Cor Westerveld)

 

 

 

 

 

 

 

Foto's (8)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws