Hoe is het met: Robbin Ruiter?

04 december 2018

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de tweede editie: voormalig doelman en huidige keeper van het Engelse Sunderland Robbin Ruiter.

Hoe kwam je bij FC Volendam?
Ik ben dan wel geboren in Amsterdam, maar ik heb m’n hele jeugd in Volendam gewoond. Dan kom je automatisch bij RKAV Volendam terecht en vanuit daar ben ik doorgestroomd naar FC Volendam.

Wat zijn de mooiste herinneringen aan je tijd bij FC Volendam?
M'n debuut tegen Helmond Sport. En het kampioenschap dat we met FC Volendam behaalden. Dat was na de gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Tijdens de kampioenswedstrijd speelde ik nog niet in de basis. Daarna natuurlijk het kampioensfeest op de 'botter' De Heen en Weer. Dat is uniek om mee te maken.

Met welke spelers van FC Volendam kon je goed overweg?
Ik kon met iedereen goed overweg. We hadden altijd wel een kaartgroepje met Jack Tuijp, Henny Schilder, Gerry Koning en Kees Tol (Pier). Na de training hebben we vele uurtjes gekaart op de Dijk in Volendam.

Hoe gaat het bij Sunderland?
In de begintijd startte ik vaak in de basis. Maar nadat ik vorig seizoen geblesseerd raakte en de nieuwe trainer zelf een keeper meenam, heb ik dit seizoen nog niet in de competitie gespeeld. Gelukkig spelen we in Engeland veel ‘cupgames’. Die duels speel ik altijd. Zo kom ik evengoed aan m’n wedstrijden. Sunderland draait goed in de League One, we staan op dit moment tweede. Ik moet dus genoegen nemen met m'n huidige rol.

Hoe kijk je aan tegen een terugkeer bij FC Volendam?
Zeg nooit nooit. Ik heb het daar heel erg naar m’n zin gehad. Ik probeer zo lang mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau actief te blijven. Daarna zien we het wel.

Tekst: Rob Schilder
Foto's: Fred Rotgans (Archief FC Volendam)

Foto's (5)

Klik op onderstaande afbeeldingLaatste nieuws