Hoe is het met: Soufiane Laghmouchi

09 april 2019

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de tiende editie: voormalig aanvaller en huidig speler tweededivisionist GVVV Soufiane Laghmouchi.

Waar is je voetbalcarrière begonnen?
Op achttienjarige leeftijd verkaste ik van de jeugd van Vitesse/AGOVV naar het eerste elftal van AGOVV. Het eerste jaar was Hans de Koning de trainer en hij gaf mij veel vertrouwen, waardoor ik goed presteerde en meteen basisspeler was. Ik had een goede band met hem, maar helaas vertrok hij na één goed seizoen bij AGOVV. Zelf had ik inmiddels voor twee jaar bijgetekend en in mijn laatste jaar speelde ik vrijwel niets meer. Daarna werd de club ook nog eens failliet verklaard. Dat betekende dat ik op zoek moest naar een nieuwe club, maar dat zou niet makkelijk worden aangezien ik vrijwel niets had gespeeld.

Hoe ben je bij FC Volendam terecht gekomen?
Vanaf het moment dat ik clubloos raakte dacht ik al aan Hans de Koning, die destijds trainer was bij FC Volendam. Ik vroeg hem of ik mijn conditie op peil kon houden bij FC Volendam met het oog op een toekomst waarin we wellicht weer een samenwerking aan konden gaan. Hij reageerde hier positief op, aangezien hij wist wat voor type speler ik was en na enkele weken meegetraind te hebben, sloot ik tijdens de wintertransferperiode aan bij de selectie. Hier ben ik Hans tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor. Behalve zijn kwaliteiten als trainer, is hij ook een begripvol mens die goed met spelers en andere mensen om kan gaan.

Wat vond je van je tijd bij FC Volendam?
Mijn eerste anderhalf jaar bij FC Volendam was voor mij persoonlijk de beste periode die ik in mijn carrière heb gekend. Het eerste half jaar promoveerden we helaas op de laatste speeldag en daarna via de play-offs net niet. Anders waren we gewoon de Eredivisie ingegaan. Het jaar daarna speelde ik veel wedstrijden, waarin ik met tien goals op een tweede plaats achter Robert Mühren eindigde op de topscorerlijst. Daar waar we een goed en talentvol team hadden met onder andere Brandley Kuwas en Ludcinio Marengo als mijn concurrenten.

Met wie kon je altijd goed opschieten?
Ik ging in die periode veel met Tom Overtoom om, maar eigenlijk kon ik het met een ieder wel goed vinden.

Waar heb je na FC Volendam gespeeld?
Na FC Volendam heb ik bij FC Emmen en AFC Eskilstuna in Zweden gespeeld. Momenteel voetbal ik bij tweededivisionist GVVV  in Veenendaal.

Hoe ziet je leven er inmiddels uit?
Naast het voetballen ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker binnen een gerenommeerde zorginstelling. Ik begeleid jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar met uiteenlopende beperkingen en ondersteun hen bij hulpvragen. Verder besteed ik mijn tijd graag aan familie en vrienden én probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de mooie en leuke dingen van het leven, want de tijd vliegt voorbij.

Interview: Rob Schilder
Foto's: Fred Rotgans & Rob Lezer (Archief FC Volendam)

Foto's (9)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws