Huizen en Jong Volendam kunnen de punten goed gebruiken

19 april 2017

Afgelopen weekend kwam Jong FC Volendam niet in actie aangezien er niets meer in te halen viel. De uitslagen van zaterdag waren dusdanig gunstig dat Jong Volendam "gewoon" vierde bleef en het gat in verliespunten met de nummer twee tot twee puntjes zag slinken. Dat was ook meteen het echte verschil op de ranglijst. Paasmaandag zakte het team van Berry Smit alsnog een plekje op de ranglijst door de klinkende 1-4 overwinning van Rijnsburgse Boys. Ondanks dat bezetten ze nog altijd een schitterende vijfde plaats met plek drie nog binnen bereik. De titelstrijd zal uitgevochten worden tussen IJsselmeervogels en FC Lisse. En laten die twee zaterdag nou ook tegenover elkaar staan.

Degradatie nood
Tegenstander van aanstaande zaterdag, de SV Huizen, kwam afgelopen weekend ook niet in actie. Ze staan nog echter wel op de zelfde postitie, maar dat kon ook niet anders. Huizen bezet namelijk de laatste positie in de Derde Divisie. Doordat Jong Almere bij Capelle in extremis een 1-0 achterstand omboog in de een 1-2 overwinning werden de zorgen voor de groen-gele formatie wel groter. Het gat met de nacompetitie plekken bedraagt drie punten, maar door het slechte doelsaldo zullen ze dus vier punten goed moeten maken. Wat betreft een zorgeloze veertiende positie zal Huizen het gat van vijf punten met ODIN '59 moeten dichten. Maar ook hier geldt dat het doelsaldo behoorlijk slechter is. Nu is het wel zo dat Huizen nog op bezoek moet bij SteDoCo en ODIN '59, dus ze hebben het een klein beetje in eigen handen. Maar vermoedelijk zullen ze toch wel minstens negen punten uit de laatste vier wedstrijden moeten pakken om (gedeeltelijk) uit de zorgen te raken. Zaterdag zal het team van Henk van de Pol is vasthouden aan het resultaat in Volendam. Huizen is namelijk één van de drie teams die uit Volendam drie punten wist mee te nemen. De huiskamervraag is nu natuurlijk wie die andere twee teams zijn. Ondanks een snelle 1-0 van Gerry Vlak werd in de 83ste minuut de winst gepakt door de winnende van Zakaria el Biyar nadat Siemen Eijkemans beide ploegen in evenwicht had gebracht. Voor Volendam kwam hiermee een einde aan een zes wedstrijden durende ongeslagen reeks.

Geweldige serie
Twee weken geleden speelde de Jong teams van FC Volendam en Almere City FC een "bloedeloze" 0-0. Toch betekende dit gelijke spel dat Jong Volendam voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen bleef. Alleen FC Lisse heeft, aan het begin van dit seizoen, een langere serie neergezet met elf wedstrijden. Na de winterstop is er zelfs nog maar één keer verloren. Dit was de onnodige 4-2 bij Harkemase Boys. Dankzij deze prima resultaten staat Jong FC Volendam dan ook op de plek waar het nu terecht staat. En het seizoen is nog langs niet gespeeld! Het kampioenschap is dan wel zo goed als buiten bereik, maar de nacompetitie voor promotie is nog heel dichtbij. Om hier serieus voor in aanmerking te komen zal er zaterdag sowieso gewonnen moeten worden in Huizen. Nou is dat in deze divisie ook niet vanzelfsprekend. En dan bedoelen we in dit geval het feit dat er gewonnen moet worden, want er zijn al zoveel merkwaardige uitslagen voorbij gekomen dat alles waarschijnlijk toch pas op de laatste speeldag beslist zal worden. Volop spanning dus nog, net als tijdens de meeste wedstrijden van Jong FC Volendam. Het publiek krijgt waar voor zijn geld. Hopelijk zal volgende week het thuisfront dan ook een keer massaal het team komen steunen. Maar ook Huizen is niet zo ver weg, dus stap in die auto voor een mooie pot voetbal! Om nog even terug te komen op de "huiskamervraag" dit waren natuurlijk FC Lisse en IJsselmeervogels die beiden in blessuretijd er met de winst vandoor gingen.

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Jannick van der Laan uit Cuijck. De heer Van der Laan heeft zowel Huizen als Jong FC Volendam dit seizoen nog niet gefloten. Afgelopen maandag floot hij SteDoCo - Rijnsburgse Boys (1-4). Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Van Marrewijk en Vuvu.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #huijvo. De wedstrijd op Sportpark De Wolfskamer in Huizen begint om 14:30 uur. Let op dat je niet bij de buren naar binnen loopt. Je rijdt namelijk eerst langs de velden van De Zuidvogels, die van SV Huizen liggen iets verder op het zelfde complex. In het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio (Ether 106.6 FM en kabel 89.0 FM) zullen er nieuwsflitsen van de wedstrijd zijn.Laatste nieuws