In Memoriam: Jan Tuijp (Kitte)

14 maart 2023

Begin deze week bereikte FC Volendam het bericht van het overlijden van oud-speler Jan Tuijp (Kitte). Jan was in meerdere disciplines een talentvol sportman en schopte het tot de hoofdmacht van FC Volendam. Jan is 78 jaar geworden.

Veel Volendammers herinneren Jan als een sympathieke man met een groot karakter. Jan deed aan hardlopen, stapte geregeld op de wielrenfiets én bereikte de eerste selectie van FC Volendam. Tussen 1964 en 1968 droeg de middenvelder veertien keer het oranje van ‘zijn’ club. Daarna speelde Jan jarenlang voor buurman RKAV Volendam. Jan behoorde tevens tot de selectie die in 1965 Nederlands jeugdkampioen werd van de hoogste leeftijdscategorie. ADO Den Haag werd over drie duels verslagen: 2 - 1 verlies, 4 - 1 winst en 2 - 0 winst op neutraal terrein. Een jaar eerder werd de finale nog verloren van het Ajax van onder anderen Johan Cruijff.

FC Volendam wenst de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

In 1964 bereikte het hoogste jeugdteam van FC Volendam de finale van het Nederlands kampioenschap, waarin het verloor van Ajax. Een jaar later zouden Volendammers wél kampioen worden. Jan Tuijp, onderste rij, tweede van links. Bron: Anefo.Laatste nieuws