Jack Tuijp en Kees Kwakman terug bij FC Volendam

06 mei 2015

Jack Tuijp en Kees Kwakman keren volgend seizoen terug op het oude nest. De Volendammers hebben een contract getekend voor respectievelijk 2 en 3 jaar.

Kees Kwakman begon zijn carrière bij FC Volendam, waarna hij vervolgens speelde voor RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Augsburg, FC Groningen en recentelijk het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits. De 31-jarige linksbenige verdediger is blij dat hij na negen jaar weer terug keert bij zijn oude club. ''Na zes verhuizingen is dit een mooi moment voor mij en m'n gezin om terug te keren naar Volendam. Ik kan m'n carrière beëindigen bij m'n eigen club in eigen dorp, en dat is prachtig. Uit de aanbieding van FC Volendam sprak enorm veel waardering. Ik hoop samen met Jack een positieve impuls te kunnen geven aan èn rondom de club!''

Ook voor de eveneens 31-jarige aanvaller Jack Tuijp voelt het goed om weer 'thuis' te komen. Na zijn vertrek naar het Hongaarse Ferençváros in 2013, kwam Tuijp een seizoen later terecht bij Helmond Sport. Dit leverde hem echter niet het gewenste sportieve resultaat op. ''Na mijn buitenlandse avontuur en het teleurstellende seizoen vorig jaar in Helmond ben ik blij dat FC Volendam mij weer de kans geeft om te doen wat er van een spits verwacht wordt: doelpunten maken!'' aldus een gemotiveerde Tuijp.

FC Volendam is trots dat beide spelers hun loopbaan voortzetten in eigen dorp.Laatste nieuws