Jahmill Flu: ‘’Ik wil het publiek laten zien dat ik er weer ben’’

16 april 2012

Hij raakte bij Jong FC Utrecht geblesseerd aan de heup, kreeg bij RBC te maken met een meniscusblessure en scheurde eind vorig jaar in zijn tweede competitiewedstrijd voor FC Volendam zijn achillespees af. Zijn seizoen viel zodoende in duigen. Jahmill Flu heeft op zijn zachtst gezegd nogal wat pech gehad in zijn carrière. Inmiddels is de linksback op de weg terug. ,,Ik ben een vechter.’’

We gaan terug naar de slotfase van FC Volendam tegen Telstar. Flu is een kwartier voor tijd ingevallen voor Rok Roj en gaat een duel aan met Kevin Brands. De Volendam-speler komt als winnaar uit de strijd en het spel gaat verder. Maar Flu heeft pijn. Veel pijn. Fysiotherapeut Andre Dooijeweerd komt het veld in, voelt aan de kuit en weet genoeg: achillespees gescheurd. Verder spelen is onmogelijk en er volgt een trieste aftocht op de brandcard naar de catacomben. 2,5 uur later wordt de linksback geopereerd in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en weet Flu wat hem te wachten staat. Weer een lange periode van revalideren.
,,Ik voelde op een gegeven moment pijn’’, haalt Flu het moment terug. ,,Ik dacht dat Kevin Brands mij natrapte ofzo dus ik keek nog achterom. Hij was al te ver om het gedaan te hebben. Ik had alleen nog maar pijn.’’

Revalidatie
Een achillespeesblessure dus. Waar Flu wilde schitteren in het shirt van FC Volendam, was hij genoodzaakt om te revalideren. Zes maanden lang. ,,Eerst kreeg ik gips. Na twee weken mocht het gips eraf en kreeg ik een brace. Dat ging heel snel’’, vertelt Flu.
Alles ging stap voor stap. Na zes weken mocht de geblesseerde voetballer fietsen, na twee maanden werden er rustige oefenen voor het bovenlichaam gedaan, weer een maand later kwamen de krachtoefeningen erbij en na 4,5 maand mocht Flu eindelijk weer naar buiten. Nog wel zonder bal. Een halve maand later kwam dan eindelijk de bal erbij en kon Flu zich weer voetballer voelen. Over twee weken wil de Utrechter weer volledig meetrainen en kan hij ook deze blessure achter zich laten.

Vechter
,,Ik ben een vechter’’, antwoordt Flu op de vraag hoe het komt dat hij zo positief blijft ondanks de vele blessures. Want Flu heeft nogal wat pech gehad in zijn carrière. Bij FC Utrecht verliep niet alles volgens plan wegens een heupblessure, bij RBC raakte de voormalig speler van Oranje onder 15 en 16 geblesseerd aan de meniscus en ook bij Volendam kende Flu dus fysieke tegenslag.
,,Ik denk wel eens ‘wat als ik die blessures niet gehad zou hebben. Zat ik dan bij Utrecht 1 of misschien wel verder, of alsnog bij Volendam’. Je denkt erover na maar uiteindelijk ben je blij waar je zit en kijk je alleen maar vooruit. Terugkijken op mooie momenten is mooi, maar op de vervelende momenten wil je niet te veel stilstaan.’’

Afsluiter
En die vervelende momenten heeft Flu te veel meegemaakt. Maar de voormalig jeugdspeler van PSV is op de weg terug. Hij hoopt zelfs op een mooie afsluiter in het KRAS Stadion. ,,Tijdens de laatste wedstrijd wil ik graag invallen. Al is het maar voor twee minuten. Ik wil aan de mensen laten zien dat ik hard geknokt hebt en dat ik weer terug ben. Of dat doorgaat ligt aan de technische staf en mijn fysieke gesteldheid. Ik ga daar in ieder geval hard voor werken’’, besluit Flu getergd en strijdvaardig.
 



Laatste nieuws