Speler in beeld: Jari Vlak

25 oktober 2018

Jari en Gerry Vlak gunnen elkaar sportieve successen

Jari Vlak mocht in de bekerwedstrijd tegen Willem II zijn debuut maken in het betaalde voetbal. Misha Salden beloonde hem daarmee voor zijn goede spel in Jong Volendam en inzet op de training. Saldens opvolger Hans de Koning gaf Vlak een basisplaats tegen RKC. Jari’s twee jaar oudere broer Gerry (22) heeft al de nodige wedstrijden in het eerste gespeeld. Beiden zijn middenvelders.

“Ik voelde dat mijn basisdebuut na de wedstrijd tegen Willem II niet ver weg kon zijn. Ik was er op voorbereid. Maar na de trainerswissel begint iedereen weer op nul. Gelukkig stelde de trainer mij op in zijn eerste wedstrijd.”

Hoewel broer Gerry niet in actie kwam tegen RKC, vatte die het heel sportief op. Jari: “Hij was vooral blij dat ik speelde. We gunnen elkaar het succes.” Op de tribunes viel hier en daar te beluisteren dat Jari Vlak de man van de wedstrijd was, maar die eer kreeg matchwinnaar Cas Peters. “Het belangrijkste vond ik dat we eindelijk de eerste driepunter pakten. We creëerden genoeg kansen en hadden de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen.”

Trots

Opa Gerrie Vlak is trots op zijn kleinzoons. “Ja, Gerry is een technische speler. Jari is technisch minder begaafd maar compenseert dat met fysieke kracht”, aldus opa Gerrie, die in de glorietijd van Volendam als stand-in fungeerde voor Dick Tol. Volgens Jari is er onder Hans de Koning niet echt veel veranderd op de training. “Het is iets minder tactisch. We moeten wel meer gas geven en het gaat er wat feller aan toe.” Hij weet dat de trainer met spelers zoals Kevin Visser, Alex Plat, Nick Runderkamp - en de straks weer fitte Joey Veerman - niet over middenvelders hoeft in te zitten. “Hij heeft er maar drie nodig en als Joey Veerman weer fit is, zal die een van de drie zijn. Maar het zou wel leuk zijn als Gerry en ik samen in het eerste staan.”

Tekst: Cor Westerveld
Foto: Fred Rotgans

Video: NH Nieuws





Laatste nieuws