Jeugdplan: B1 versterkt koppositie (update: foto's + video's)

21 februari 2010

In het jeugdplan waren opnieuw een aantal wedstrijden afgelast. Zowel de A als B jeugd speelden hun competitiewedstrijden. De D1 ging ook door in het Krasstadion. Het speelde een thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Sparta Rotterdam en verloor met maar liefst 0-6 van de Rotterdammers. Rechts in het menu vindt u een samenvatting van deze wedstrijd.

De A1 verloor in Rotterdam van de kersversie koploper in de Eredivisie A, Feyenoord. De Rotterdammers starten sterk en kwamen binnen 10 minuten op voorsprong. Hierna maakte de spelers van FC Volendam het de Rotterdammers onmogelijk aan te vallen. Maar zoals het hele seizoen faalde men zelf in de afwerking. In de slotfase kreeg onze trots nog twee doelpunten om de oren. Alphense Boys A1 wist tegen FC Volendam A2 een 2-0 achterstand na rust om te buigen in een 3-2 overwinning.

De B elftallen deden dit weekend weer goede zaken. De B2 won bij koploper Omniworld (B1) met 1-3 en de wedstrijd van de week, de B1 deed goede zaken door Quick '20 te verslaan. Nr. 2 van de ranglijst FC  Zwolle verloor, waardoor onze B1 in de eerste divsie A zijn koppostie kon verstevigen. Hieronder het verslag en video.

FC Volendam B1 heer en meester tegen Quick’20 B1 (3-0)

20/2 – Na de maar net aan gewonnen oefenpot vorige week tegen KFC A1 (2-1) en een uiterst bewogen week voor onze trainer, die plotsklaps tot assistent van ons vlaggenschip werd benoemd, stond vandaag de competitiewedstrijd tegen Quick’20 op het programma. Even leken de weergoden opnieuw roet in het eten te gooien, maar gelukkig was de sneeuw op tijd verdwenen, waardoor de kunstgrasmat bespeelbaar kon worden bevonden. Bowedee en Eric moesten verstek laten gaan door blessures, terwijl Yordi van Beek A2 moest completeren. De aanvulling moest daardoor vanuit B2 (Dennis de Wit en Rafik el Hamdi) komen.

De thuisploeg kwam zeer scherp uit de startblokken en was er duidelijk op gebrand de gasten meteen hun wil op te leggen. Quick’20 dat over een aantal lange ‘mannen’ beschikte die niet zouden misstaan in een basketbalteam, kwam er nauwelijks aan te pas en wist in de eerste helft zelden in de buurt van ons strafschopgebied te verschijnen. Volendam combineerde weliswaar goed, maar het ontbrak helaas steeds aan een goede eindpass. Het duurde tot de 13e minuut voordat de eerste echte kans van Volendam kon worden genoteerd. Na een fraaie aanval over rechts, via Ralph en Vince, was Joris het eindstation. De afwerking was echter niet goed genoeg. Even later opnieuw een doelpoging van Joris, maar zijn kopbal ging naast. Hetzelfde lot was een afstandsschot van Soufian beschoren. Halverwege de 1e helft mocht Sven een vrije trap nemen, maar zijn schot ging over. Vince kopte daarna voorlangs uit een mooie vrije trap van Jordy Dijkhuizen, die verdienstelijk speelde en zelfs ook in de lucht zijn mannetje stond. De beste kans voor rust was voor Soufian. De pass van Joris was prima, maar het uitspelen van deze mogelijkheid slecht. Een minuut vóór rust kreeg Quick’20 z’n enige kans van de 1e helft. Een onnodig weggegeven vrije trap op de rand van ons strafschopgebied was daarvan de oorzaak. Uit ervaring wisten wij hoe gevaarlijk die kunnen zijn. Toch kwam Volendam nog voor de pauze op voorsprong. Op slag van rust kwam Jordy Dijkhuizen in de 16 in balbezit. Hij kapte een paar man uit en klopte uiteindelijk beheerst en koelbloedig de goalie van Quick’20, 1-0.

Tijdens de rust gaf de trainer aan een dubbel gevoel aan de 1e helft te hebben overgehouden. Enerzijds tevreden over het feit dat zijn team superieur was aan de tegenstander en deze niet aan voetbal had laten toekomen, maar ontevreden over de manier waarop er met de mogelijkheden was omgegaan. Te vaak was het net niet en dat zou in de 2e helft toch echt anders moeten. In eerste instantie leek het erop of zijn woorden hun uitwerking niet hadden gemist, want de 2e helft was nog maar 3 minuten oud of er stond al 2-0 op het scorebord. Het was Joris die Vince met een uitstekende pass richting vijandelijk doel stuurde en hem daarmee in staat stelde de Quick’20-keeper met een schuiver in de verste hoek te passeren. Nog geen minuut later leek Soufian voor 3-0 te gaan zorgen. Alleen voor de keeper gekomen, lukte het hem niet het net te vinden. Vervolgens moest aanvoerder Sven een gele kaart incasseren van de jeugdige, goed leidende scheidsrechter Germs.

Na een uur spelen maakte Joost zijn opwachting. Hij kwam in het veld voor Jordy van der Sleen. Volendam bleef, bij vlagen aardig combineren, maar tot echt grootse daden wist men toch niet te komen. Slechts een paar wapenfeiten deden de harten iets sneller kloppen. Zo was er een prachtige vrije trap van Cas. Zijn schot was ziedend hard, maar de redding van de keeper niet minder fraai. Met een fantastische redding voorkwam hij een vrijwel zekere treffer. De daaruit voortvloeiende corner leverde niets op. In de 66e minuut moest Quick’20 met 10 man verder. De nr. 10 van de gasten haalde Jordy Dijkhuizen hard onderuit en moest daardoor met direct rood het veld verlaten. Met nog ruim 10 minuten te spelen was er opnieuw reden tot juichen. Een afvallende bal werd door Soufian hoog voor het doel gebracht. Met een fraaie kopbal liet Vince 3-0 aantekenen. Het leverde hem vlak daarna een ‘publiekswissel’ op. Dennis de Wit was zijn vervanger. Vijf minuten voor tijd kwam ook Rafik el Hamdi nog binnen de lijnen. Hij kwam in de plaats van Marcel Veerman, die zich gaandeweg het seizoen steeds sterker blijkt te ontwikkelen en kon terugzien op een sterke wedstrijd. Meer doelpunten vielen helaas niet te noteren. Belangrijkste conclusie achteraf was dat ons team weinig tot niets had weggegeven en dat stemt, ondanks dat het vandaag niet groots was, toch tot tevredenheid.

Volgende week reizen wij af naar Enschede, waar FC Twente B2 onze tegenstander is. Thuis was het, na een van onze kant ijzersterke wedstrijd, 4-1, maar dat is absoluut geen reden om te denken dat wij superieur aan dat team zijn. Twente beschikt wel degelijk over veel kwaliteit. Het is aan jullie om opnieuw te laten zien wie de sterkste is.