Jeugdplan: FC Volendam A2 speelt zich veilig! - Update F1

19 april 2010

Hieronder de ontvangen wedstrijd verslagen en uitslagen van de jeugdplan wedstrijden van afgelopen weekend. De A1 ging tegen Willem II / RKC combinatie A1 hard onderuit met 3-0. De scheidsrechter drukte een stempel op de wedstrijd en stuurde al na 7 minuten de eerste Volendam speler met rood van het veld. Bij enig verzet kreeg FC Volendam A1 de deksel op de neus en strooide de arbiter met kaarten aan Volendam zijde. Met 9 man werd het een 3-0 verliespartij.

Wedstrijd van de week was de D2 tegen EVC D1. Het werd een zgn Walk-Over wedstrijd of misschien beter gezegd een Walk-In. De Edammers hadden helemaal niets in te brengen in deze derby. Met wat meer scherpte waren zelfs dubbele cijfers mogelijk geweest. Komende zaterdag om 10:15 speelt de D2 tegen KGB waarin ze kampioen kunnen worden.

{foto1}
 

FC Volendam A2 boekt vijfde overwinning op rij, speelt zich veilig en mag nog hopen op nacompetitie! Update

In een matige wedstrijd tegen Quick Boys A1, heeft de A2 de punten gestolen en richting huis meegenomen. De aanloop naar deze wedstrijd was een bijzondere. Gemiddeld 9 man op trainen in de voorgaande week, veel blessures, een aantal schorsingen en een handvol B1 spelers verder, werd er zaterdagmiddag richting Katwijk gereden.

De wedstrijd is er een om niet teveel woorden aan vuil te maken. Slecht voetbal, op een geweldig complex overigens. Uitblinker Ricardo Flierman die met een aantal fantastische reflexen het doel wist schoon te houden, was de absolute man of the match. Een doelpunt in de 80e minuut van Berry Veerman, deed het goed gevulde stadion in de duinen stilvallen. Valk daarvoor en daarna haalde Frank Tuyp nog twee keer een bal van de lijn. De wedstrijd werd beëindigd met maar liefst 4 (!) B1 spelers in het veld. Cas Bierhaalder en Vince Kemper maakten een verdienstelijk debuut in de 1ste divisie A, evenals de later ingevallen Jordy Dijkhuizen en Soufian Moro.

{foto8}

Al met al toch goed om te zien dat de A2 achtereenvolgens de volle buit heeft gepakt tegen Argon A1, AFC A1, DVS ’33 A1, PH Almelo A1 en dus Quick Boys A1. Door de overwinningen in de tweede periode mag de A2 inmiddels hopen op een plek in de nacompetitie richting de Eredivisie. Nadat de A2 door de overwinning bij Quick Boys en het verlies van Omniworld A1 definitief niet zal degraderen, is er dus nog een reële kans op nacompetitie omhoog. Het zal alleen nog een kwestie zijn van zelf winnen uit bij Cambuur en hopen dat Quick Boys de komende wedstrijden geen punten meer pakt.

Fotolink >>>

 

Volendam D2 laat EVC zien wat voetbal is.

Volendam D2 speelde in het Kras stadion tegen EVC D1. Met nog vijf wedstrijden te gaan was het weer een mogelijkheid om een stapje dichter bij het kampioenschap te komen. Aangezien Tim, Kees en Stan nog steeds geblesseerd zijn begon Volendam met twee wissels op de bank te weten Jos en Alex.

Na vijf minuten spelen gaf Roy een mooie voorzet op Max, maar helaas de bal ging er niet in. Na verschillende pogingen lukte het Volendam toch op voorsprong te komen. Na een goede steekbal van Yari, rondde Pieter bekwaam af 1-0

{foto4}

Volendam domineerde de wedstrijd en bleef voortdurend de aanval zoeken. Rouchan stuurde Pieter weg, die vervolgens Daan uitstekend lanceerde, waarop Daan Max in stelling bracht, maar de Keeper van EVC stond in de weg. De tweede goal liet even op zich wachten, maar in de twintigste minuut stuurde Yari Roy weg, die snel op Max inspeelde en Max scoorde 2–0. Direct na de aftrap veroverde Volendam de bal. Rouchan kwam aan de bal en lanceerde Roy die goed door liep en die op zijn beurt de bal door speelde naar Pieter, waarop Pieter de derde goal maakte 3-0. De keeper van EVC zag er bij deze goal niet echt goed uit. Volendam wist er voor de rust nog een vierde goal in te prikken ( Max) 4–0. De D2 van Volendam was oppermachtig, maar ze hadden veel kansen nodig om te scoren.

{foto2}

De tweede helft was amper begonnen of het stond al 5–0. Joey lobde de bal fraai over de keeper, die te ver voor zijn doel stond. Max moest in de tiende minuut van de tweede helft door een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Worst (Alex). Onze motor stond er goed en wel vijf minuten in en tekende meteen, na een goed één- tweetje met Yari, de 6-0 aan. Volendam liep vervolgens snel uit via Roy 7-0, Worst 8-0, Pieter 9-0. Volendam bleef goed voetballen met mooie combinaties, waardoor Roy de laatste twee treffers scoorde, eindstand 11-0.

{foto3}

De keeper Stef en de achterhoede Kevin, Marco, Stef en Daan hadden het relatief rustig, maar speelden allemaal een solide wedstrijd. Zoals het er nu voorstaat kan de D2 volgende week zaterdag tegen KGB kampioen worden. En met nog vier wedstrijden te gaan zou het helemaal een prestatie zijn, voor zowel de trainers als het team, als de D2 dit ongeslagen wordt. Maar jongens dat houdt wel in dat jullie ook de laatste wedstrijden er nog hard voor moeten vechten.

Vertaling van de koptekst:

walk-over
[wòk` oov ` (r)] (Engels) de -woord (mannelijk) walk-overs wedstrijd waarbij iemand geen of minderwaardige tegenstanders heeft; gemakkelijke overwinning

walk-in
walk-` in [wòk-] (Engels) de -woord (mannelijk) walk-ins samenkomst waar ieder vrij kan binnenlopen


     
        Foto link     Bestel Afdrukken
      Foto's D2 - Rob Lezer

 

Goed spelend FC Volendam C1 boekt een dikverdiende 3-1 zege op De Graafschap C1

In een zonnig maar in de schaduw best kil Kras stadion moesten de laatste drie van de nog negen te verdienen punten binnengehaald worden. FC Volendam begon prima aan de wedstrijd en was oppermachtig en de arme spelers van de Graafschap werden in het begin volledig onder de voet gelopen. De Graafschap werd helemaal teruggedrongen en het wachten was op de treffer die gezien het spelbeeld zou moeten vallen. In de 10e minuut was het raak. Tony Chau stormde door de verdediging heen en legde de bal terug op Denzel Sno die met grote precisie de bal de touwen injoeg en de ploeg hiermee op een 1-0 voorsprong zette.

{foto5}

Nu er één schaap over de dam was zouden er wel meer volgen dacht iedereen maar de tweede treffer bleef uit. De Graafschap ontworstelde zich aan de druk en begon ook goed mee te voetballen. FC Volendam kwam goed weg toen in de 17e minuut een De Graafschap speler alleen voor onze keeper Rik Remmelzwaal verscheen maar tot ieders verbazing de bal aan de voor ons goede kant van de paal mikte. FC Volendam nam daarna direct het initiatief weer over. Didier Karregat stuurde Johan Keizer weg en die stormde alleen op het doel af en behield goed het overzicht want naast hem kon Navid Sheyrhzada kon de dikverdiende 2-0 binnentikken. Net voor rust ontweek Denzel Sno heel slim de buitenspelval en het was een kopie van de tweede treffer want hij legde de bal ook goed breed zodat Johan Keizer de 3-0 kon scoren. Op deze stand viel op dat moment niets af te dingen en de vraag was hoe De Graafschap dit overwicht na rust kon afstoppen.

{foto6}

In de tweede helft maakten ook Floris Mulder, Jesse Braspenning en Leroy de Graaff hun opwachting. De technische staf van de Graafschap hadden ook hun maatregelen genomen en het werd iets meer een wedstrijd maar de beste kansen waren voor FC Volendam. Het lukte de ploeg om uiteenlopende redenen niet om de score verder op te voeren ondanks dat er voldoende kansen waren. Het was alleen zuur voor Elroy Tuur (dat rijmt!) dat de scheidsrechter ten onrechte floot voor buitenspel van Jesse Braspenning die niet aan het spel deelnam nadat hij op zeer fraaie wijze alleen doorging. Overigens wel sportief dat de scheidsrechter onmiddellijk zijn fout erkende maar met een hoogtebal een alleen doorgebroken speler compenseren is wat mager. Helaas voorzien de spelregels niet in een ander meer passend alternatief. Het spel werd door diverse onderbrekingen wat rommeliger en De Graafschap profiteerde optimaal toen onze verdediging een steek liet vallen. Keeper Rik Remmelzwaal was kansloos op de inzet en daarmee kwam de eindstand van 3-1 op het scorebord. E

{foto7}

en dikverdiende overwinning die eigenlijk de krachtsverhouding op het veld wat mager weergaf. De sportieve spelers en sympathieke trainers en begeleiders van De Graafschap gingen na de wedstrijd De Dijk op om gezamenlijk in het traditionele Volendamse outfit op de foto te gaan. Volgende week krijgen we Heerenveen op bezoek en daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na onze onverdiende nederlaag in Heerenveen.
Floris Heuyerjans


Uitslagen zaterdag, 17 april

08:45 Buitenveldert E1 - rkav Volendam E2 | uitslag 1-5
10:15 FC Volendam D2 - EVC D1 | uitslag 11-0
10:30 rkav Volendam E4 - Hellas Sport E1 | uitslag 5-2
11:00 Hollandia D1 - FC Volendam D1 | uitslag 0-3
12:00 FC Volendam C1 - De Graafschap C1 | uitslag 3-1
12:15 Excelsior R. C2 - FC Volendam C2 | uitslag 3-1
14:00 FC Volendam B2 - Hellas Sport B1 | uitslag 2-2
14:30 Willem II/RKC A1 - FC Volendam A1 | uitslag 3-0
15:00 Quick Boys A1 - FC Volendam A2 | uitslag 0-1

 

F1 laat laat zijn tanden zien op Texel

Afgelopen weekend reisde Volendam F1 af naar Texel om daar deel te nemen aan het internationale toernooi op Texel bij SV De Koog. Het werd een geweldig weekend met prachtig weer, heel veel gezelligheid, maar bovenal bovenverwachte prestaties van onze jongens. Hoewel de eindklassering tegen lijkt te vallen met een 6e plaats werd er heerlijk gevoetbald en had Volendam met iets meer geluk de kruisfinales kunnen halen.

Vrijdagavond om 6 uur vertrokken we naar het eiland en na de korte bootreis, waarbij de spelers hun ogen uitkeken, kwamen we rond kwart over 8 aan op ons appartementencomplex in De Koog. Nadat we met zijn allen kort iets hadden gedronken zijn de spelers naar hun bed gebracht, de volgende dag moest namelijk een topprestatie geleverd worden. Daarna hebben de ouders hem even in zijn 5e versnelling gezet en werd het een supergezellige avond. We zullen verder niet in detail treden, maar laten het maar houden op: Gelukkig hebben we de foto’s nog.

De volgende dag was het voor de meeste ouders vroeg dag, voor enkelen zelfs te vroeg, hahaha.

De eerste wedstrijd was tegen Zeeburgia en buiten een goeie toernooistart stond in deze wedstrijd ook enige prestige op het spel. Zodanig zelfs dat de vorige avond onder het genot van enkele pilsen de vraag werd gesteld hoe we nou Zeeburgia eens konden verslaan. Ons begeleidingsteam bestaande uit John, Kees en Marco bleek des nachts het juiste antwoord gevonden te hebben. Na een aftastend begin scoorde Volendam het eerste doelpunt, Matthew werd de diepte in gestuurd door Victor, rondde zeer bekwaam af en daarna was het alleen maar Volendam wat de klok sloeg in deze wedstrijd. Zeeburgia werd van het kastje naar de muur gestuurd en Volendam kreeg kans op kans. Een hoekschop van Kees werd door iedereen gemist, alleen Matthew was wakker genoeg om de 2-0 binnen te tikken. Het bleef spannend, Zeeburgia gaf nog niet op, maar werd gebroken door de mooiste goal van de wedstrijd wederom van Matthew. Hij kapte zijn eerste tegenstander met rechts uit, zijn tweede met links om daarna met zijn rechterbeen af te ronden in de uiterste hoek. 3-0 tegen Zeeburgia, wat een start van het toernooi.

De tweede wedstrijd was tegen COZ E1, een verzameling van Texelse voetballers uit verschillende verenigingen. Hoewel zij de eerste wedstrijd ook hadden gewonnen waren zij geen partij voor Volendam. Het was alleen de vraag wanneer de eerste goal viel en die eer was aan Daan weggelegd. Daan werd vrij voor het doel gezet door Victor en hij passeerde de 1 meter 80 lange keeper met een schuiver. Matthew scoorde de 2-0 na weer een assist van Victor en Kees zorgde na twee keurige individuele acties voor 3-0 en 4-0. 2 gespeeld, 6 punten, 7 goals voor en 0 tegen. We waren klaar voor Feijenoord.

Tegen Feijenoord een heel ander beeld. Rick, Glenn, Sander en Frenk kregen het in de achterhoede zwaar te verduren, maar de absolute uitblinker was keeper Joey die met uitstekende reddingen zijn ploeg op de been hield als de achterhoede een steekje liet vallen tegen de technisch zeer begaafde voorhoede van Feijenoord. Maar hoe langer Volendam zich staande hield, hoe meer men ook aanvallend kon gaan denken. Zo kreeg Kees net voor het einde een ideale kans de overwinning binnen te slepen, maar helaas haalde hij net even te laat uit. Het zou eerlijk gezegd ook niet helemaal verdiend zijn geweest, maar het gelijke spel tegen Feijenoord was een prestatie van formaat. Op het Volendam toernooi werd namelijk nog met 0-4 verloren van deze zelfde ploeg.

De 4e wedstrijd was tegen SV De Koog E1 en ondanks dat de scherpe randjes er al een beetje af waren eindigde deze wedstrijd in een 5-1 overwinning. Frenk kreeg de kans zich op de links buiten positie te profileren en deed dit met verve. Met twee assists, beiden afgerond door Marc, en met een goal zorgde hij voor de 3-0 tussenstand. Daarna zakte het een beetje in en werd het 3-1, maar Victor maakte met 4-1 en 5-1 aan alle onzekerheid een einde.

Toen moest het gebeuren tegen Borussia Dortmund, een gelijkspel was voldoende om de kruisfinales te halen en na 12 seconden leek Volendam met gemak dit doel te kunnen realiseren. Marc werd door Victor de diepte in gestuurd, zijn directe tegenstander tastte mis en Marc schoof de bal het doel in langs de verbouwereerde Duitse doelman. Daarna bleek de vermoeidheid toch een te grote rol te spelen en was daarmee de preciezie en het positiespel bij Volendam verdwenen. Te gemakkelijk werden de tegengoals weggegeven, waarvan eentje uit een op zijn minst discutabele strafschop. Uiteindelijk verloren we met 3-1 en daarmee spatte de kruisfinaledroom uiteen.

Daarna konden we terug naar onze kamers, waar we even konden douchen en relaxen. Na het eten werden de spelers getrakteerd op een voetbalquiz en een dobbelspel, waar leuke prijzen konden worden gewonnen, die werden gesponsord door Vincent, Theo en een klein beetje Pier. Daarna werden de spelers naar hun kamer gebracht en konden de ouders nog even napraten over deze enerverende dag. Het werd niet zo laat, omdat het toch een lange en vermoeide dag was geweest en de vrijdagavond bij enkelen onder ons nog zijn sporen na had gelaten.

De tweede dag werd begonnen met een 1-0 overwinning op Roda 46 E1 met heerlijke schuiver van Victor als winnende goal en daarna stond in de strijd om de 5e en 6e plaats Sparta Rotterdam ons op te wachten. Volendam speelde sterk en Sparta wist Volendam slechts af te stoppen met overtredingen. Uit een van deze vrije trappen draaide Victor op schitterende wijze de 1-0 in het doel en leek de buit binnen. Volendam had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar wist het maar niet af te maken. Je weet het, dan valt ie aan de andere kant. Een lullig boogballetje, waar Joey net niet bij kon, zorgde voor de gelijkmaker na het gelijke spel moest de wedstrijd worden beslist met strafschoppen. Volendam slaagde erin slechts 1 van 4 penalties te benutten en eindigde daardoor op de 6e plaats.

Nogmaals een beetje vertekend beeld en Volendam had eigenlijk meer verdiend. Maar met slechts 1 nederlaag in twee dagen in zo’n deelnemersveld en als je dit voetbal op de mat weet te leggen mag je best een beetje trots zijn. De ouders en vele objectieve toeschouwers om het veld heen hebben genoten van het spel, de vechtlust en de prachtige goals van de oranjehemden.

Dan nog even de eindstand:
1. Ajax
2. Feijenoord
3. Schalke 04
4. Borussia Dortmund
5. Sparta Rotterdam
6. Volendam
7. Zeeburgia
8. RC Genk
9. VV Texel E1
10. COZ E1
11. Legmeervogels E1
12. Roda 46 E1
13. SV De Koog E1
14. Barendrecht E1

Dan nog even enkele opvallende puntjes:
- Wij feliciteren Victor met zijn uitverkiezing voor Ajax, supergoed dat hij dit zelf heeft weten af te dwingen. Gevolg is wel dat wij op zoek moeten naar een nieuwe beer en de pa van Marc komt als eerste in aanmerking, aldus hardnekkige geruchten.
- Onze eigen Dolly Dots Claudia en Alida waren vrijdagavond een stuk vrolijker dan zaterdagochtend. Wat kan een mens binnen een paar uur veranderen, zowel qua uiterlijk als gedragingen, hahaha.
- Door de 6e plaats gaat het bij voorbaat door onze gambakoning, voorheen bekend als Fredjes Vispaleis, gesponsorde weekendje Euro Disney helaas niet door. Hij liet wel weten dat de spelers dit bij een volgende toernooiwinst nog wel eventueel tegoed houden.
- Vincent, de pa van Rick, was na de toernooi overwinning van Ajax F1 niet te vinden op het Leidseplein. Waarschijnlijk is dit zijn enige kans geweest.
- Ondanks dat alle spelers in vorm waren dit weekend bleek onze barkeepster Annie, ook wel bekend als Yvonne of welke naam dan ook, de grootste uitblinker. Zij verzorgde dan ook met speels gemak ons natje en droogje.
- Zo’n toernooiweekend smaakt naar meer. Gelukkig volgen er dit jaar nog enkele voor ons. Helaas moeten wij de organisatoren van deze toernooien telkens verkopen dat we volgend jaar niet komen, omdat we dan allemaal in de ballenbakcompetitie gegooid worden waarna we met de grootste verbazing worden aangekeken. Frank Karregat zou zeggen: Wat een Flop.
- Hoe dan ook: Dit weekendje hebben we maar mooi meegepikt. Onthoud 1 ding: Geniet van het moment, het kan zo voorbij zijn.

Tot de volgende keer.
Uw verslaggever, Cees Kwakman.

 Laatste nieuws