FC Volendam A1 - Alphense Boys A1 | uitslag 2-4 (verslag >>)
FC Volendam A2 - FC Zutphen A1 | uitslag 10-0 (verslag >>)
ADO Den Haag B1 - FC Volendam B1 | uitslag 0-2 (verslag hieronder)
Elinkwijk B1 - FC Volendam B2 | uitslag 1-2 (verslag hieronder)
FC Groningen/Cambuur C1 - FC Volendam C1 | uitslag 1-0 (verslag hieronder)
FC Volendam C2 - Vitesse/AGOVV C2 | uitslag 1-1
FC Volendam D1 - FC Purmerend D1 | uitslag 7-0
Always Forward D1 - FC Volendam D2 | uitslag 1-7
Volendam (rkav) F1 - Rijp (de) F1 | uitslag 8-0

Verslag Ado Den Haag B1 – FC Volendam B1 0-2 (0-0)

In een verhitte bus waar de airco maar moeilijk op gang gingen we op weg naar het oude Zuiderpark in Den Haag waar de jeugdopleiding van ADO Den Haag zijn wedstrijden speelt.

FC Volendam ging goed van start en in de 1e minuut kreeg Rafik al een grote kans maar het lobje over de keeper miste snelheid. Ado deed meteen wat terug en zo ontstond er een levendige wedstrijd zonder dat dit resulteerde in grote kansen. Via corners was Ado gevaarlijk met de boomlange centrale verdediger die sterk was in de lucht. De beste kans was vlak voor rust voor Cerezo die uit een moeilijke hoek op de vuisten van de keeper mikte. Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. In de eerste minuut tikte Jessey net naast na een goede actie van Rafik.

Het antwoord van Ado kwam direct en de lat moest de uitstekend keepende Dean redden en ook de rebound ging naast het doel. Wie de eerste treffer maakte had grote kans de wedstrijd te winnen. Ado leek die treffer te maken maar Fayd was zeer attent en wist op de doellijn redding te brengen. Zo ging de slotfase in en bijna iedereen dacht dat dit we een 0-0 wedstrijd zou worden maar Ferry was de spelbreker want na een goede actie bleef hij koel en schoot de bal langs de keeper in het Ado doel, 0-1. Ado bracht een verse speler in en ook trainer Stanley bracht diverse wissels in die allemaal goed invielen. Het is prettig voor een trainer dat hij ook goede invallers op de bank heeft. Ado probeerde de gelijkmaker te forceren maar de verdediging onder leiding van Oscar hield stand en stond als een huis. Bram dacht wat Ferry kan dat kan ik ook want vanuit dezelfde positie besliste hij de wedstrijd definitief, 0-2. Dit was een hard bevochten maar een prima en ook verdiende overwinning.
Floor Heuyerjans

FC Volendam C2 – Vitesse/AGOVV C2 eindigt in 1-1.

Ten eerste willen wij het verslag beginnen met de wens tot een voorspoedig herstel voor Ayoub Botaarourt van Vitesse/AGOVV. Ayoub is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Purmerend. Na een botsing met een Volendam speler heeft hij vermoedelijk een beenbreuk opgelopen.
Zaterdag 4 september kwam de equipe van Arko Jochemse naar Volendam. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Volendam begon de wedstrijd goed. De keeper van Vitesse/AGOVV moest in de 1e minuut al redding brengen op een afstandschot van Gevano End. De competitie was begonnen en we zaten er lekker in. Niets was minder waar. Vitesse/AGOVV zou ons een lastige middag bezorgen. 3e minuut wedstrijd. Een Vitesse/AGOVV speler dribbelt de 16 meter van Volendam in. Mick Nelen greep in en de bal werd richting de zijkant weggewerkt. Uit het duel wat daaruit volgde werd een vrije trap gegeven voor Vitesse/AGOVV. De bal werd ingebracht. Een Vitesse/AGOVV speler kwam voor zijn directe tegenstander en tikte de bal in het doel. En zo stond het al na 3 minuten 0-1. Vitesse/AGOVV had de smaak te pakken. Van inzakken was geen sprake en Volendam werd onder druk gehouden. De 10 minuten die volgde heeft Volendam alle zeilen moeten bij zetten om de 0-1 te verdedigen. Volendam kwam er niet aan te pas en heeft geluk gehad dat het vizier van Vitesse/AGOVV niet op scherp stond. Ook Ruben Beemer was een sta in de weg. Een prima stukje keeperwerk op een 1:1 duel met de spits van Vitesse/AGOVV.

Trainer/Coach Jan Berkhout moest iets doen. Als we op deze manier zouden doorgaan dan had het niet bij 0-1 gebleven. Een tactische omzetting (punt naar achter spelen ipv punt naar voren) bleek een goede zet. Volendam kwam hierdoor meer aan de bal en kon zelfs proberen te voetballen. In de 20e minuut schoot Symon Schilder van afstand op doel. De bal kwam via een kluts in de 16 en Tenzin Tempa stond op het punt de bal in te tikken. Helaas lette de keeper van Vitesse/AGOVV goed op en kon de bal nog net pakken. Volendam leek weer mee te doen. In de 22e minuut liep een speler van Vitesse/AGOVV onze 16 in. Frank Rozemeijer ging het duel aan en speelde de bal weg. De speler van Vitesse/AGOVV raakte uit balans. De scheidsrechter floot en gaf een penalty. Een vervelend moment. Volendam kwam net in de wedstrijd en toen deze penalty. Ruben Beemer stond met vertrouwen in het doel. En terecht zou blijken. De penalty werd gestopt door Ruben. Met enkele mogelijkheden over en weer werd de eerste helft uitgespeeld en gingen we met een 0-1 de rust in.

Na de rust is Martijn Wit achter gebleven in de kleedkamer en in zijn plaats kwam Iwan Tol het veld in. De eerste minuut was Volendam meteen gevaarlijk. Frank Rozemeijer schoof prima door via het midden. De lange bal op Jordan Kempenaar was net iets te scherp. De intentie was duidelijk. Initiatief nemen. Maar Vitesse/AGOVV is een goede ploeg en is sterk genoeg om zelf ook mogelijkheden te creëren. Zoals de 0-1 al snel in de eerste helft viel zo ook viel het 2e doelpunt snel. Maar dit keer was het Volendam dat scoorde. Een lange bal van de keeper Ruben Beemer richting de spits. Tenzin Tempa controleerde de bal en vocht vervolgens 2x een duel uit met de centrale verdedigers van Vitesse/AGOVV. Vervolgens liep Tenzin richting de goal. Vanaf de 16 meter schoof hij de bal langs de keeper. 1-1. Dit doelpunt gaf Volendam het nodige vertrouwen en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar dit lukte niet. Vitesse/AGOVV liet zich hiervoor niet gewillig gebruiken. De wedstrijd werd wat harder met als gevolg veel kleine overtredingen over en weer. Helaas kon de scheidsrechter niet alles meer overzien. Van 2 kanten overigens. Met wat mogelijkheden over en weer liep de wedstrijd richting het einde. Het was de 30e minuut. Een duel op eigen helft van Vitesse/AGOVV zorgde voor het einde van de wedstrijd. In dit duel heeft Ayoub Botaarourt van Vitesse/AGOVV vermoedelijk een beenbreuk opgelopen. In overleg met de leiding is besloten om de wedstrijd te stoppen waardoor de eindstand van 1-1 een feit is. Ondanks het vervelende voorval is Volendam blij met dit punt. Op naar de volgende wedstrijd. Donderdag zullen wij Ajax C2 ontvangen in ons eigen stadion. We spelen om 19.30 uur.

Ruben Beemer, Mick Nelen, Gevano End, Frank Rozemeijer, Nevin Hagedoorn, Jamie Jacobs, Kees Zwarthoed, Symon Schilder, Tenzin Tempa, Martijn Wit (Iwan Tol ’35 ), Jordan Kempenaar.

De C2 wint ook zijn 3e bekerwedstrijd. 9 punten, 15 voor en 2 tegen.

Woensdagavond 1 september stond het 3e bekerduel op het programma voor de C2. De tegenstander was EVC C1. Daar waar wij vorige week ‘thuis’ in Edam speelde moesten we nu uit naar Edam. Een prima veld: vlak, kort gemaaid en licht vochtig. De jongens en de staf waren gebrand. Deze wedstrijd is toch een generale voor aanstaande zaterdag als Vitesse/AGOVV op bezoek komt voor de eerste competitiewedstrijd.
Het begin van de wedstrijd oogde enigszins rommelig. Balverlies aan beide kanten. Dit resulteerde in een speldenprik van EVC. Een kopbal naast het doel. Na een minuut of 5 lijkt er een soort onzekerheid van de jongens af te vallen en dan gaan ze beginnen met het spel. Tot aan de 20e minuut was het Volendam die het spel probeerde te maken. Een prima diepte pass van Iwan op de spits Jordan. Jordan kapt zich vrij en haalt uit. De bal wordt geblokt door een tegenstander en uit de rebound is Martijn er als de kippen bij en haalt uit. Schot mist helaas doel. Enkele EVC spelers reageren wat geprikkeld op de scheidsrechter. Dit resulteerde in een gele kaart voor een EVC speler. In de 20e minuut had de scheidsrechter een penalty kunnen geven. Joey werd aan de linkerkant diep gestuurd. Met een prima voorzet bediende hij Jordan bij de 2e paal. Jordan wil de bal na de stuiter half hoog inschieten. De bal komt tegen de onderarm van de verdediger. Helaas zag de scheidsrechter dit niet vanuit zijn standpunt. In de 25e minuut behoedde Ruben zijn team voor een achterstand. EVC speelde de lange bal. De bal viel tussen onze laatste man Frank en Ruben. De spits van EVC gokte op deze bal en kon nog schieten. Maar een alerte Ruben pareerde dit schot en kon er een corner van maken. De eerste helft bleef zonder doelpunten en zo gingen we met 0-0 de rust in.
In de rust werd het team weer op scherp gezet. Enkele spelers kregen nog wat tips en aanwijzingen. Sjoerd had zich inmiddels opgewarmd en kon Ruben vervangen in de goal.

Na 3 minuten moest Sjoerd al flink aan de bak. Frank dribbelde met de bal aan zijn voet het richting het middenveld. De bal raakte iets te ver uit zijn bereik en de spits van EVC was alert en nam de bal over. Hij ging alleen op Sjoerd af. Sjoerd kon redding brengen. Het doel bleef schoon. Kort na dit moment kon EVC nog een schot op doel plaatsen. Maar ook dit schot trof geen doel. Als een kopie van de eerste helft was het weer na een minuut of 5 dat Volendam het initiatief nam. Na 15 minuten in de 2e helft werden er 3 wissels toegepast. Jamy, Tenzin en Nevin kwamen erin voor Martijn, Kees en Nick. Kort na zijn entree kreeg Jamy de gele kaart voorgehouden van de scheidsrechter. Een (vanaf de kant uitziende) kleine overtreding ging hier aan vooraf. De extra power van Tenzin bracht de verdediging van EVC in de problemen. Tenzin die zich prima vrij speelde, nadat hij via een lange bal van Frank was aangespeeld, schoot net naast het doel. In de 18e minuut was het dan wel raak. Via goed voetbal op het middenveld werd de bal via de rechtervleugel voorgegeven door Jordan. Joey stond bij de 2e paal prima opgesteld en kon inkoppen. 0-1. Het doelpunt werd met zijn allen gevierd en hieruit blijkt dat we een echt team hebben. Jongens die met elkaar een prestatie willen neerzetten. Volendam bleef voetballen en was klaar voor meer doelpunten. Na 28 minuten was het dan bijna raak. Een sterk spelende Iwan maakte een sterke actie op het middenveld, hij hield het overzicht en zette Tenzin vrij met een prima pass. Tenzin schoot op doel. De keeper kon op deze bal nog redding brengen. Maar kort na dit moment moest de keeper toch zijn 2e tegendoelpunt incasseren. Na een voorzet van Joey was het Iwan die de bal inkopte. De keeper pareerde deze kopbal maar kon geen redding meer brengen op de rebound die door Tenzin werd ingeschoten. 0-2. Vlak voor het eindsignaal mocht Volendam nog een corner nemen. De afspraken die gemaakt zijn met betrekking tot een corner werden uitgevoerd. Jordan neemt de corner van links. Loopactie van enkele spelers en proberen te scoren. En dit lukte. Het was Jamy die via een rake kopbal voor de eindstand 0-3 zorgde. De tweede helft van deze wedstrijd was een van de beste die wij tot nu toe hebben gespeeld. Jongens, probeer dit minimaal vast te houden en ga hard werken om dit uit te bouwen.

Ruben (Sjoerd ’35) – Nick (Nevin ’50) – Frank – Gevano – Mick – Iwan – Kees (Tenzin ’50) – Symon – Jordan – Martijn (Jamy ’50 ) – Joey. (Blessure: Nathan, Puck en Sebastiaan).

FC B2 begint de competitie met overwinning op Elinkwijk B1!

De spelers van de FC B2 speelde de eerste wedstrijd tegen de B1 van Elinkwijk. De FC B2 had een goede voorbereiding achter de rug en wisten dat Elinkwijk een zware tegenstander kon zijn.

Vanaf de eerste minuut was het Elinkwijk die probeerde het spel te maken omdat de Volendammers onrustig met de bal waren. Zij probeerde wel te voetballen, maar de eerste minuten kwam dat moeilijk op gang. Ook de scheidsrechter die in de begin fase duidelijk wilde maken wie de baas op het veld was, zocht naar middelen die niet echt in het beeld van de westrijd paste. In 4 minuten tijd werden er 4 gele kaarten getrokken door de arbiter. 3 voor de Volendammers en 1 voor de gastheren. De Utrechters konden buiten wat afstand schoten niet echt gevaarlijk worden, maar wisten 10 minuten voor de rust te scoren middels een prachtig afstand schot. Dit was gelijk ook het begin van de ommekeer in de wedstrijd. De Volendammers begonnen beter te voetballen en wisten ook wat kansjes te verzorgen. Op het moment dat er een bijna 1 op 1 situatie ontstond in het voordeel van de palinboeren, floot de arbiter voor de rust.

In de rust werd de boel op scherp gezet door de trainer Egbert Boxma en werd er tactisch een aanpassing gedaan waardoor de kansen zouden moeten toenemen. Binnen 4 minuten in de rust was het dan ook 1-2. Het eerste doelpunt viel al in de 2e minuut van de 2e helft en daarna was een goede combinatie de aanloop naar het tweede doelpunt. Elinkwijk moest nu aan de bak, maar het goede voetbal van de palingboeren kon Elinkwijk op afstand houden. Het collectieve van de ploeg was zo sterk dat er maar 1 winnaar van het veld af kon lopen en dat waren de Volendammers.

Zure nederlaag C1 bij seizoensopener in Groningen

04/09 Na een redelijk goede voorbereiding waarin oefen- en bekerwedstrijden werden gespeeld, is voor de C1 de competitie aangebroken. Daar waar de echte tegenstand ontbrak in die wedstrijden, konden we vandaag flink aan de bak en was vandaag de eerste test: de mannen moesten meteen beginnen met de uitwedstrijd bij FC Groningen/Cambuur C1.

De ploeg startte de wedstrijd heel erg nerveus waardoor er van goed voetbal geen sprake kon zijn. De mannen hadden in de beginfase moeite met de bal in de ploeg te houden. Vaak werd de bal onnodig verloren. Dit in combinatie met een te laag handelingstempo kon de ploeg in de eerste 15 minuten niet gevaarlijk worden. FC Groningen kon hier geen voordeel uit halen. De kansen waren van beide ploegen erg schaars. Het eerste kansje die wij hadden was een afstandschot van Gerry vanaf buiten het strafschopgebied, welke pas na ruim 25 minuten voetballen plaatsvond. In de 28e minuut verliet Nick Zeijlmans geblesseerd het veld, zijn plek achterin werd overgenomen door Soufyan. Een minuut later kregen wij de eerste echte kans op een doelpunt. Levi werd voor de zoveelste keer de diepte ingestuurd. Dit keer was de bal van Jordy zo scherp dat Levi 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Maar zijn inzet werd door de goed keepende doelman van FC Groningen gepakt. In de laatste minuut van de eerste helft hadden we op voorsprong moeten komen. Een vrije trap halverwege de helft van Groningen belandde achter de verdediging bij Levi. Wederom stond de doelman van Groningen in de weg en pareerde het schot van Levi.

Na de rust kwam Volendam sterker uit de kleedkamer. Er werd scherper gespeeld. Het beltempo ging omhoog en er was minder balverlies. Jammer genoeg leidde het spel niet tot directe kansen van onze kant maar we gaven ook zeker niets weg. Door in de 47e minuut Jeremy in te brengen voor Nick Runderkamp en enkele omzettingen hoopten we aanvallend meer te kunnen brengen. Dit mocht niet leiden tot goede mogelijkheden. In de 25e minuut kwam FC Groningen onverdiend op voorsprong. In 1 op 1 duel moest Damon vol aan de bak om zijn tegenstander af te houden. In het strafschopgebied vielen beide spelers waarbij de speler van FC Groningen op de grond de bal met de hand mee nam en vervolgens een medespeler in speelde. Uit dit “voordeel” werd gescoord. Het wrange is dat de scheidsrechter er boven op stond maar desondanks de handsbal over het hoofd ziet. Tot op dat moment leek de wedstrijd uit te monde in een 0-0. Wij gaven niets weg, maar creëerden ook niets. De laatste vijf minuten werd Aubrey doorgestuurd als extra aanvaller. Dit leidde in de laatste minuut de 1-1 in. Maar tot ieders verbazing werd de goal afgekeurd. De doelpuntenmaker zou buitenspel hebben gestaan. Dit was echter duidelijk niet het geval, daar hij achter een verdediger vandaan kwam. Al met al een zure nederlaag, die zeker niet verdiend was.