Jeugdproduct Calvin Twigt gaat met Go Ahead Eagles Europa in

19 juli 2024

FC Volendam en Go Ahead Eagles hebben een akkoord bereikt over de transfer van Calvin Twigt (21). De middenvelder, sinds z’n elfde jaar spelend in het Volendamse oranje, gaat zodoende met de club uit Deventer Europa in. Twigt tekent bij Go Ahead Eagles een contract tot de zomer van 2028.

Twigt sloot op jonge leeftijd aan bij FC Volendam D2. De hardwerkende spelverdeler werd als zeventienjarige al voor de leeuwen gegooid, toen hij in het seizoen 2020-2021 debuteerde in de hoofdmacht in de met 5 – 1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Twigt werd een seizoen later geconfronteerd met een blessure die hem maanden aan de kant hield, maar op karakter knokte de middenvelder zich terug en ontpopte zich in het Eredivisieseizoen 2022-2023 tot basiskracht. Het leverde de Amsterdammer een mooie bekroning op met een debuut voor Jong Oranje. Twigt droeg in totaal 84 keer het oranje van FC Volendam en was daarin goed voor vier treffers. Met zijn nieuwe club komt Twigt uit in de Conference League, waar SK Brann Bergen wacht als tegenstander in de voorrondes.

'Blijf club volgen en supporten'

Twigt verlaat FC Volendam met een dubbel gevoel. “FC Volendam is voor mij een tweede thuis geworden. Ik zal de club altijd blijven volgen en supporten. Ik wil de supporters en de mensen binnen de club bedanken voor hun hulp en steun in alle jaren.”

Technisch directeur Patrick Busby is trots dat er een nieuwe speler uit de jeugdopleiding via FC Volendam een stap hogerop kan maken. “We gunnen Calvin als jeugdproduct en als speler met een jarenlange staat van dienst bij de club deze kans. Hij heeft het verdient en ik denk ook dat hij er klaar voor is. Ondanks dat Calvin nog een langlopend contract heeft, willen wij meedenken en gunnen spelers kansen zoals deze. We wensen Calvin heel veel succes bij Go Ahead Eagles.”

Tekst & foto's: FC Volendam

 



Laatste nieuws