Jeugdverslagen FC Volendam 1 december 2018

02 december 2018

NAC Breda O19 – FC Volendam O19 (2-0)
FC Volendam leed zaterdagmiddag een kansloze nederlaag. NAC was heer en meester en is geen moment in de problemen gekomen. De Bredanaars kwamen al in de 4e minuut uit een vrije trap op voorsprong en kregen in de eerste helft meerdere mogelijkheden om de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium te beslissen. Zij lieten dit echter na en hielden FC Volendam daarmee in leven. Na rust veranderde er weinig tot niets in het spelbeeld. NAC bleef domineren en verdubbelde zijn voorsprong in de 55e minuut, opnieuw uit een spelhervatting. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Na de prima prestatie van vorige week waren wij zeer benieuwd of onze mannen opnieuw zo goed voor de dag zouden gaan komen. Welnu, het tegendeel was waar. Dat was enerzijds aan de oranjehemden zelf te wijten en anderzijds aan de kwaliteit van hun tegenstander. De gastheren namen vanaf het beginsignaal meteen het initiatief en lieten blijken dat zij met minder dan een overwinning geen genoegen wensten te nemen. Al in de 4e minuut kwamen zij vanuit een spelhervatting op voorsprong. Uit een vrije trap werd met een kopbal de score geopend, 1-0. FC Volendam liep dus snel achter de feiten aan. Toch kwamen zij langzamerhand iets beter in de wedstrijd. Tot kansen leidde het vooralsnog niet. NAC bleef de betere ploeg, vond steeds een vrije man en kon daardoor naar hartenlust combineren. Het kreeg een paar grote kansen om zijn voorsprong te vergroten, maar liet deze liggen of vond doelman Stan Zoetebier op zijn weg. Ook Dean James wist een keer met de voet een vrijwel zeker doelpunt te voorkomen. Hun grootste gevaar kwam uit hun spelhervattingen en voorzetten, waarbij de bal steeds hoog voor ons doel werd gebracht. Mede dankzij ons goed spelende centrale verdedigingsduo (O17-speler Amoah Foa Sam en Micky van de Ven) lukte het hen echter niet om daaruit voor rust nogmaals tot scoren te komen. Op slag van rust werd Robin Schulte, net buiten de vijandelijke zestien, onreglementair gestuit. Het leek een buitenkansje om de stand weer gelijk te trekken, maar helaas belandde de vrije trap van Bram van de Wiel in de muur. Zo bleef de schade voor ons team na 45 minuten spelen dus beperkt tot één schamele treffer.

Gehoopt werd dat FC Volendam na de thee anders en beter uit de kleedkamer zou komen. Die hoop bleek echter ijdel. De Bredanaars toonden zich weliswaar wat minder dreigend dan in de eerste helft, maar waren opnieuw de bovenliggende partij. FC Volendam wilde echt wel, maar stond positioneel lang niet altijd goed en daar maakten de gastheren goed gebruik van. En was er een keer druk van FC Volendam, dan wist het thuisteam zich daar steeds vrij gemakkelijk onderuit te spelen. In de 55e minuut kwam NAC alsnog op 2-0. Het was typerend dat dit opnieuw uit een spelhervatting gebeurde. Ook nu werd er raak gekopt. Ditmaal vanuit een corner. In het restant van de wedstrijd deden onze mannen echt wel hun best om iets terug te doen, maar het zat er zaterdag gewoon niet in.

Volgende week een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Dan komt Vitesse op bezoek. Hopelijk valt er dan weer wel wat te juichen.

04. NAC 1-0
55. NAC 2-0

Opstelling
Stan Zoetebier, Jay Kruiver, Amoah Foa Sam, Micky van de Ven, Dean James (81. Tom de Groot), Kalleb Mambo Kwamungu (68. Victor van Montfort), Shurny Marengo (34. Aram de Munnik), Robin Schulte (75. Michael Mante), Jip Molenaar, Bram van de Wiel, Vasco Lo-Ning-Hing

FC Twente O17 - FC Volendam O17 (3-5)
In een matige wedstrijd heeft FC Volendam de nodige punten binnen gehaald om nog mee te doen voor de achtste plaats.

De hele week heeft de begeleiding van het team erop gewezen dat we niet als de afgelopen drie wedstrijden binnen de vijf minuten een goal tegen wilden hebben, maar dat wij die nou eens gingen maken tegen het onderaan staande FC Twente. Nou, de mannen hadden het begrepen. Binnen twee minuten ramde de weer sterk spelende Mitch van Kempen van ruim twintig meter de bal in de kruising, schitterend doelpunt. FC Twente had niets in te brengen. FC Volendam ging vol op de aanval. Een schot van Ludnardo Schoop kon nog door de keeper worden gestopt, maar Gedion Meridina was er als de kippen bij om het balletje erin te tikken. Een minuut later een vrije schop vanaf rechts door Hamza Rahaoui. Iedereen van Twente miste de bal, maar Gedion stond op de goede plek om zijn tweede aan te laten tekenen. FC Volendam speelde niet eens goed, maar het was goed genoeg. Vijf minuten voor rust een dieptepass van Daan Steur voorbij de tweede paal, waar Andrei Vossen met een mooie volley de 0-4 maakte. Net voor de rust toch een aanval van FC Twente, maar Ciro Verkooijen redde bekwaam.

Het idee was om flink aan het doelsaldo te gaan werken, want dat gaat zeker een rol spelen bij de strijd om de achtste plaats. Maar daar kwam niets van terecht. FC Twente kwam meer in balbezit en werd sterker dan FC Volendam. De opbouw, prima centrale verdediger van 14 jaar, werd niet verstoord, op het middenveld speelde men zijn eigen wedstrijd en achterin werd slap verdedigd. Al na vijf minuten kreeg FC Twente een vrije schop van rechts. Niemand reageerde en de bal plofte zo binnen bij de tweede paal, 1-4. Daarna kon van links te makkelijk worden voorgezet, er werd niet goed ingegrepen en daar waren de 2-4 en de 3-4. Het was een slappe vertoning van FC Volendam. Gelukkig konden de mannen het verschil weer op twee doelpunten brengen. Een corner van Hamza werd verlengd door Calvin en weer stond Gedion, die een prima partij speelde, op de goede plek, 3-5. Daarna gebeurde er niets meer. Het was niet best, maar alom tevredenheid over de overwinning en het feit dat alle concurrenten hadden verloren. Het verschil met plaats acht is nog maar twee punten, dus alles is nog mogelijk.

Volgende week thuis tegen PEC Zwolle, eindelijk weer eens in het stadion, waarin we sinds september niet meer hebben gespeeld.

Opstelling
Ciro Verkooijen, Cedric Bobson (73. Luuk de Wit), Lex Veerman, Daan Steur, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Buhari Atak (49. Sam Lautenschutz), Andrei Vossen (47. Tyrese Duijker), Ludnardo Schoop (41. Dirk de Jong), Gedion Meridina

FC Volendam O15 - PSV O15 (0-3)
Met apart genoeg dezelfde scheidsrechter als in de heenwedstrijd mochten wij aftrappen voor de wedstrijd tegen PSV. In de beginfase waren de kansen schaars, beide teams hadden de organisatie goed staan en het was aftasten met FC Volendam wat meer in balbezit. De eerste kans was dan ook voor FC Volendam. Yarno pikte achterin een bal op en gaf een prima pass op Max, die vanaf de zijkant het strafschopgebied kon binnendringen. Zijn inzet stuitte echter, niet voor de laatste keer deze middag, op de keeper. Direct hierop een vloeiende aanval van PSV over links die eindigde in een strakke voorzet voor de goal. De bal was iets teveel achter de spits, maar met een fenomenale halve omhaal verdween de bal toch onhoudbaar achter Joël. Een tegenvaller voor Volendam, maar wel een erg mooi doelpunt. In het restant van de eerste helft was PSV toch echt de betere ploeg. De rust werd echter zonder verdere kleerscheuren gehaald.

De tweede helft begon slecht voor FC Volendam. Een vrije trap vanaf de zijkant werd doorgekopt naar de tweede paal en daar werd de bal vrij simpel binnen gewerkt, 0-2. De mannen rechtten hun rug en knokten zich terug in de wedstrijd. Wat volgde waren een handvol 100% kansen, waarvan er toch echt wel minimaal eentje in had gemogen. Eerst was het Max die alleen op de keeper afging, na een prima pass van Elmo, maar de vingertoppen van de keeper en de lat redden PSV. Na een pass van Edwin kon Junior alleen op de keeper afgaan, maar weer redde deze en in de kluts daarna werd Elmo toch echt ten val gebracht in het strafschopgebied. Niet voor het eerst deze middag besliste de scheidsrechter echter in het voordeel van PSV en hij wuifde de situatie weg. Jesse werd ingebracht voor Junior en hij gaf meteen zijn visitekaartje af met een diepe bal op Lequincio die ditmaal de keeper omspeelde, maar tot afgrijzen van de Volendamse toeschouwers de bal aan de verkeerde kant in het zijnet schoot. In dezelfde minuut ging Ziggy er aan de andere kant op links vandoor. Ook hij omspeelde de keeper, maar vanuit een moeilijkere hoek deponeerde ook hij de bal in het zijnet. Hij wilde er maar niet in! En natuurlijk, PSV dat in de tweede helft rustig achterover had kunnen leunen, profiteerde vlak voor tijd, maar wel met hulp van de scheidsrechter. Via een diepe bal op de spits, die buitenspel stond volgens de Volendamse grensrechter, maar dit werd weggewuifd. De bal ging naar de rechterspits en wederom een vlagsignaal dat werd genegeerd. De doortocht was vrij en de 0-3 een feit. Dat was best bitter voor de jongens die zo hard hadden gewerkt en toch minimaal een punt hadden verdiend.

20. PSV 0-1
37. PSV 0-2
69. PSV 0-3

Opstelling
Joël van der Wilt, Tim Stouthart, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee, Tom Smit (62. Faas Ermers), Edwin Ansah, Junior Driessen (55. Jesse Versluis), Jessy Lobbes (40. Myron Mau-Assam), Lequincio Zeefuik, Elmo Pieters, Max Boateng (51. Ezechiel Fiemawhle)
Geblesseerd: Justin Tolsma, Daan Sier, Berend Hoving

FC Volendam O12 – DEM O13 (4-2)
Zaterdag een oefenwedstrijd 11 tegen 11 tegen DEM O13. De eerste helft voetbalde FC Volendam heel moeizaam: slechte passes, teveel met de bal willen lopen en de ruimte werd niet gezocht. Dit zorgde er voor dat DEM de gelegenheid kreeg om te voetballen en gevaarlijk kon worden voor het doel. Gelukkig lieten ze het bij het afmaken van deze kansen liggen. DEM kwam in de 6e minuut wel op een 0-1 voorsprong, door slordig rondspelen achterin. Milan kon de bal niet kwijt, waardoor de aanvaller van DEM druk kon zetten en de bal afpakte. Hij aarzelde geen moment en schoot direct op doel.  In de 13e minuut kwam Volendam langszij via een van de spaarzame goede acties. Thomas speelde Lorenzo in de loop aan, die nam de bal goed aan en schoot de bal op het juiste moment goed in de hoek.

In de tweede was het moeizame van het spel af. DEM had de bal nog niet aangeraakt toen Rick L. de bal net voorbij de middellijn door de lucht in de voeten van Keenan wist te plaatsen. Keenan kwam goed vanachter zijn man vandaan en liep bij hem weg. De keeper kwam uit zijn doel en bal lag niet goed voor Keenan’s rechtervoet. Hij bedacht zich echter geen moment en schoof de bal met links langs de keeper en zorgde er hiermee voor dat we in de tweede helft direct op voorsprong stonden. De O12 liet de bal snel rondgaan, er was altijd een vrije man te vinden, we hielden het veld breder en creëerden eindelijk kansen. In de 37e minuut was het weer Keenan die voor de 3-1 zorgde. Bij de 4-1 was het Keenan die vanaf links een voorzet gaf op Mark en die deed wat van hem werd verwacht: scoren. In de 55e minuut lukte het DEM om met een lob van buiten het strafschopgebied nog een doelpunt te scoren. Maar daar bleef het bij.