Jeugdverslagen FC Volendam 1 februari 2020

02 februari 2020

NEC O17 - FC Volendam O17 (4-2)
Met een kansenverhouding van 3-7 was dit de uitgelezen kans om de punten mee uit Nijmegen te nemen. Met drie ballen op de paal, te weinig scoren en te kwetsbaar achterin is dat niet gelukt. Te veel doelpunten tegen is schijnbaar een algeheel probleem bij FC Volendam, van het eerste tot het jongste team hebben we daarmee te maken.

FC Volendam begon slecht aan de wedstrijd, binnen tien minuten de eerste goal tegen door geheel niet te reageren op een matige aanval. Daarna waren de mannen wakker en speelden zij een sterke eerste helft. De eerste kans was voor Necati Delibasi, maar zijn schot belandde op de paal. Niet veel later ontstond er een scrimmage voor het doel, waar Milijano Anastatia het laatste tikje gaf, 1-1. FC Volendam was de bovenliggende partij, NEC liep vooral veel buitenspel. Met een droge schuiver maakte Joey Antonioli er de verdiende 1-2 van. Keeper Floris werd vlak daarna getorpedeerd door de lompe rechtsbuiten van NEC en kon met waarschijnlijk een hersenschudding het veld verlaten. De belachelijk fluitende scheidsrechter keek ernaar, maar ondernam helemaal niets. Hij kon bij de toss niet eens zien of het kop of munt was, want hij had zijn lenzen uit gedaan. Nou, dat was de hele wedstrijd duidelijk te merken!

De tweede helft begonnen we weer slap, domme passing leidde tot balverlies en het stond 2-2.  FC Volendam ging daarna weer beter voetballen en zette NEC zwaar onder druk. Ballen op de paal, tweemaal, en schoten op de keeper of over, de mannen kwamen niet meer tot scoren. Door wederom balverlies op het middenveld kwam NEC in schietpositie waarop een schitterend schot volgde. Onhoudbaar voor invaller Berend, 2-3.  NEC ging steeds harder spelen, hetgeen ze maar liefs vijf gele kaarten opleverde. Dat ze bij een toevallige uitval ook nog 4-2 scoorden, strooide nog meer zout in de wonden.  Heel jammer, een zeer geflatteerde uitslag, maar wanneer leren wij eens verdedigen?

Volgende week thuis tegen FC Groningen. We staan inmiddels op de zevende plaats, dus er zal echt gewonnen moeten worden. En dan graag zonder tegendoelpunten!

Opstelling
Floris Rozemond (35. Berend Hoving), Gyani Manuel, Wylshendrid Louisa, Tiago Lauwerens, Deshawntey de Sanders, Calvin Twigt, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg (60. Fahd Salihou Abdoul), Junior Driessen (50. Mitchi Huijsmans), Milijano Anastatia, Necati Delibasi (46. Malick Lowe)

Excelsior O16 - FC Volendam O16 (2-2)
Excelsior mocht aftrappen en trok meteen ten aanval, wat een corner opleverde. FC Volendam wist de bal te onderscheppen en Ziggy werd weggestuurd aan de linkerkant, zijn voorzet werd vlak voor de voeten van Lequincio weggehaald, maar de toon was gezet. Excelsior veelvuldig in balbezit en FC Volendam loerend op de onderschepping en de uitbraak. Die kwam er dan ook na vijftien minuten speeltijd. Een goede onderschepping op het middenveld en een dito pass van Max op Lequincio in het strafschopgebied. Een prima aanname, afgerond met een hakje welke Myron vrij voor de keeper zetten en koel schoof hij de bal in de linkerhoek, 0-1. Vlak hierna een uitstekende pass van Yarno van achteruit op Ziggy die de bal heel fraai over de uitstormende keeper lobde en het stond 0-2. FC Volendam had de wedstrijd in handen, kansen werden niet weggegeven en 0-2 voor. Zuur was het dan ook dat een mispeer achterin vlak voor rust de vrije doortocht naar Berend en de aansluittreffer betekende.

Na rust met Sjoerd in de goal voor Berend was de eerste kans voor Excelsior, maar Sjoerd kon de bal naast kijken. Een schot van Max net voorlangs werd gevolgd door een even gevaarlijk afstandsschot van Excelsior dat door Sjoerd op knappe wijze onder de lat vandaan werd getikt. Het was duidelijk, de wedstrijd kon nog alle kanten op. FC Volendam stapelde intussen in de uitbraak kans op kans. Eerst Lequincio die na een nummertje kappen en draaien de keeper op zijn weg vond en daarna Ziggy die de keeper al was gepasseerd, maar waar een prima sliding redding voor Excelsior bracht. Toch kwam de 2-2 en weer was het FC Volendam dat de helpende hand toestak. Een lange peer vanuit de verdediging van Excelsior leek een makkelijke prooi voor Sjoerd, maar hij liet de bal los en die belandde voor de voeten van een Excelsior-speler. Die zei dank u wel en schoof de 2-2 binnen. Vlak hierna maakte Sjoerd zijn fout goed door goed in te grijpen bij weer zo’n lange bal en de wedstrijd leek ten einde. Maar in de laatste minuut werd Ziggy weer eens weggestuurd, hij wist de bal fraai te veroveren en werd hierbij ten val gebracht. De scheidsrechter twijfelde niet en wees resoluut naar de stip. Ziggy ging zelf achter de bal staan, maar een ongeschreven voetbalwet zegt dat je dat niet moet doen. Dat bleek wel, want de keeper wist de slecht ingeschoten bal te keren wat het einde van de wedstrijd leek. Maar Excelsior putte hier moed uit en trok wederom ten aanval in de laatste seconden en een scherpe voorzet werd nog door iedereen gemist, maar belandde gelukkig voor FC Volendam op de paal! Dat was dan ook het slotakkoord en de uitstekend leidende scheidsrechter maakte hierna een einde aan de wedstrijd. Al met al een terechte einduitslag waarmee beide partijen konden leven.

15. Myron Mau-Asam 0-1
20. Ziggy Fiemawhle 0-2
35. Excelsior 1-2
70. Excelsior 2-2

Opstelling
Berend Hoving (Sjoerd Griffioen), Tim Stouthart, Yarno Freyee, Tom Smit (Joost van der Weijden), Edwin Ansah, Myron Mau-Asam Daan Sier Elmo Pieters), Lequincio Zeefuik, Ezechiel Fiemawhle, Cherno Axwijk (Ties Kramer), Max Boateng
Geblesseerd: Faas Ermers, Jessy Lobbes, Berend Hoving, Joël van der Wilt

Sparta Rotterdam O14 - FC Volendam O14 (4-3)
In een nuttige oefenpot heeft FC Volendam O14 in de laatste minuut op ‘Het Kasteel’ het onderspit moeten delven tegen Sparta O14: 4-3.

Gedurende het eerste uur van de wedstrijd had Sparta het betere van het spel. FC Volendam kwam lastig onder de hoge druk van Sparta vandaan en kreeg weinig grip op het aanvalsspel van Sparta. Niettemin kwam FC Volendam er wel meerdere keren gevaarlijk uit en kwam het ook tot driemaal toe op gelijke hoogte. De laatste twintig minuten ging FC Volendam beter spelen en werd het vanuit de opbouw vaker gevaarlijk voor het doel van Sparta. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijke stand van 3-3. Echter, in de allerlaatste minuut werd FC Volendam toch nog verrast toen Sparta de bal na een uittrap van de keeper verlengde en de spits oog in oog met de keeper de bal erover heen wipte. Voor FC Volendam was het vooral een leerzame pot en een mooie opmars naar de wedstrijd van komende week tegen titelhouder AFC Ajax.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Sam Schokker, Robin van Cruijsen, Mike Posthumus, Barry Negic, Jayden Arifi, Thijs Numan, Tarik Serdar, Kayden Wolff, Jesper Tielemans, Vince Helder

FC Volendam O12 - ADO Den Haag O12 (1-0)
Na een 7-0 overwinning op woensdag, in een 11:11 oefenwedstrijd tegen FC Uitgeest O13, stond voor de O12 zaterdag opnieuw een 11:11 wedstrijd op het programma, nu tegen ADO Den Haag.

De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de O12. De O12 wist door goed combinatiespel gemakkelijk onder de druk van ADO uit te spelen. Vanuit iedere positie namen spelers initiatief om overtallen te maken en tussen de linies te spelen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten, terwijl dit wel de fase in de wedstrijd was om op voorsprong te komen. Helaas bleef het bij een schot van Sylvain en een kopbal uit een corner.

Met de start van blokje twee wist ADO iets meer grip te krijgen op het positiespel van de O12, maar daartegenover bleef het spel zich voor het grootste gedeelte op de helft van ADO afspelen. Een goede uitdaging daarin was wel om samen te verdedigen en daar had FC Volendam het in deze fase erg lastig mee.

In de laatste twintig minuten was het snel raak. Een goede steekpass op Tyerese die de assist gaf op Damian. Hij kon de lage voorzet bij de tweede paal binnen lopen. ADO ging de laatste fase drukken en kreeg nog een aantal kansen. Waar de bal ook ging, in deze fase was te zien dat de O12 bleef strijden en de overwinning over de streep trok.