Jeugdverslagen FC Volendam 10 november 2018

11 november 2018

Ajax O19 - FC Volendam O19 (5-0)

FC Volendam heeft zaterdagmiddag geen vuist kunnen maken in de uitwedstrijd tegen Ajax O19. Het had weinig in te brengen tegen het superieure Ajax en liep tegen een regelmatige 5-0 nederlaag aan. Bij rust was het 3-0 en na de pauze scoorden de Amsterdammer nog tweemaal.

FC Volendam startte met de beste bedoelingen aan de wedstrijd, maar had al snel door dat er weinig te halen zou zijn. Het werd van meet af aan teruggedrongen en kon zich aanvallend nauwelijks laten gelden. Nadat de gastheren al een aantal speldenprikjes hadden uitgedeeld, kregen de Volendammers na tien minuten ook zelf een scoringskans. De doelman kon de bal echter tamelijk eenvoudig onderscheppen. De Amsterdammers toonden zich, zoals verwacht, de bovenliggende partij en het leek een kwestie van tijd totdat zij de score zouden gaan openen. In de 21e minuut had het zover kunnen zijn, ware het niet dat Cherifio Goudland op de doellijn met het hoofd redding bracht. Twee minuten later was het wel raak. Na een vlot lopende aanval, over veel schijven, toonde Quinten Timber zich trefzeker. FC Volendam stond verdedigend best aardig, maar was simpelweg niet opgewassen tegen de snelheid en het technisch en tactisch vernuft van zijn opponent. Daardoor liep Ajax voor rust, via doelpunten van Kenneth Taylor en de kwikzilverachtige Sontje Hansen, uit naar 3-0.

Door het inbrengen van een drietal wisselspelers hoopten de trainers na rust het aanvallende geweld van Ajax beter het hoofd te kunnen bieden. We waren echter nog geen minuut in de tweede helft onderweg toen doelman Stan Zoetebier alweer in actie moest komen. Met een uitstekende redding voorkwam hij, zoals hij dat ook in de eerste helft al een paar keer met succes had gedaan, nieuwe schade. In de 48e minuut werd Ajaxied Quinten Timber geen strobreed in de weg gelegd om zijn tweede treffer op het scorebord te laten aantekenen en daarmee Stan voor de vierde keer de gang naar het net te laten maken. In de daaropvolgende fase kreeg FC Volendam, via Shurny Marengo, tweemaal de mogelijkheid om iets terug te doen, maar beide doelpogingen leverden niets op. Halverwege de tweede helft werd voor de zoveelste keer de indruk gewekt dat er een categorie scheidsrechters is die met zijn beslissingen in een goed blaadje bij Ajax wil komen te staan. Vriend en vijand zagen Brian Brobbey tijdens een sprintduel namelijk overduidelijk een overtreding maken op Brian Plat, maar de arbiter van dienst, die bij twijfelgevallen toch al steeds in het voordeel van Ajax had gefloten, had, zo verklaarde hij na afloop, niet gezien dat Brobbey zijn tegenstander met twee handen naar achteren trok, waardoor hij Brian kon passeren. Brian bracht vervolgens Brobbey ten val en kreeg daardoor zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Wij hadden wel eens willen zien wat de scheidsrechter in een omgekeerde situatie zou hebben beslist. Hoe dan ook, Brian moest het veld verlaten en FC Volendam met tien man verder. Extra wrang was het dat de daaropvolgende vrije trap uiterst fraai door Kenneth Taylor in de bovenhoek werd geschoten en het scorebord op 5-0 gezet. Het was ook meteen de eindstand, want in de laatste twintig minuten werd er niet meer gescoord.

Volgende week geen competitieverplichtingen, maar een oefenwedstrijd in Almere tegen de O19 van de plaatselijke FC.

Opstelling
Stan Zoetebier, Quinten d’ Fonseca, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Micky van de Ven, Kalleb Mambo Kwamungu (73. Sjors Kramer), Vasco Lo-Ning-Hing (84. Michael Mante), Bram van de Wiel, Victor van Montfort (46. Taye Lee), Cherifio Goudland (46. Dean James), Moraizio de Souza (46. Shurny Marengo)

SC Heerenveen O17 - FC Volendam O17 (2-0)

FC Volendam had wat goed te maken tegen Heerenveen na de 2-0 nederlaag in de beker eerder dit seizoen. Daar kwam niets van terecht. Onze mannen werden met dezelfde cijfers naar huis gestuurd.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch, totaal niet gefocust. Dom balverlies in de voorhoede leidde een aanval van SC Heerenveen in. Die werd met een overtreding net buiten de 16 gestopt. De muur stond niet goed, dat zagen wij al vanaf de bank, en binnen 40 seconden stond het 1-0. Daar ga je dan met je goede bedoelingen. Na vijf minuten nam FC Volendam wat meer initiatief en had het ook meer balbezit. Door matig verdedigen aan onze linkerkant kwam SC Heerenveen toch weer in kansrijke positie, maar de bal belandde op de paal. De tegenstander beschikte over drie boomlange centrale verdedigers, dus voor onze aanvallers was er weinig eer te behalen. Net voor rust waren er toch twee behoorlijke kansen aan FC Volendam-kant. Een mooie pass van Sam Lautenschutz kwam bij Andrei Vossen terecht. Zijn schot toucheerde helaas de bovenkant van de lat. De daaropvolgende uittrap van de keeper werd rechtstreeks in de voeten van Ludnardo Schoop getrapt, maar door de matige controle werd de bal niet linea recta in de bovenhoek geramd, maar ging ie over.

De tweede helft was FC Volendam de bovenliggende partij. Toch waren de beste kansen voor SC Heerenveen. Beer de Vos stond echter goed te keepen. Na weer een afgeslagen aanval van FC Volendam kon de tegenstander lekker counteren en werd de 2-0 gemaakt. Geheel onverdiend, want het wachten was juist op de 1-1. Er werd met een redelijke inzet gespeeld, maar zeker niet door iedereen. De wil om te winnen ontbrak hier en daar en het aanvallend rendement was nihil. Met één doelpunt uit de laatste vierwedstrijden wordt het wel erg moeilijk om bij de laatste acht te komen. Dan moeten er toch drie van de vijf komende wedstrijden worden gewonnen.

Te beginnen a.s. zaterdag bij Feyenoord. Dat verloor van het laaggeplaatste PEC Zwolle.

01. SC Heerenveen 1-0

71. SC Heerenveen 2-0

Opstelling

Beer de Vos, Cedric Bobson, Amoah Foa Sam, Daan Steur (65. Buhari Atak), Mitch van Kempen, Lex Veerman (32. Sam Lautenschutz), Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Andrei Vossen, Ludnardo Schoop (41. Malick Lowe), Tyrese Duijker (80. Dirk de Jong)

FC Volendam O16 - AZ O16 (1-11)

Zaterdag de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper AZ. Daar in blessuretijd verloren, dus we wisten dat er kansen lagen. De winst van vorige week op FC Utrecht had de ploeg ook goed gedaan. We waren er dus klaar voor.

Maar hoe anders geschiedde. We kregen een 11-1 pak slaag en dan vooral de manier waarop. Geen strijd. Geen beleving. Afspraken niet nakomen. Mentaliteit niet goed. Een onherkenbaar FC Volendam. AZ heeft daarvan keurig gebruik gemaakt en dit genadeloos afgestraft. Volgende week Vitesse uit en daar gaan we 100% zeker een reactie van de mannen zien, want ze willen dit recht zetten.

Opstelling

Thomas Brand, Chenny Louisa, Jay Koorndijk, Levi van Deijl, Jordi Dietz (45. Rob Tol), Fahd Salihou (50. Milijano Anastasia), Wilkins Afriyie, Jeffrey Buitenweg (50. Jerome Jager), Mitchi Huijsman, Joey Antoniolli, Deshawntey de Sander (50. Necati Delibasi)

FC Volendam O15 - Vitesse O15 (0-4)

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat de trainer vandaag in dezelfde variant wilde spelen als vorige week, met alleen andere poppetjes op sommige plaatsen.

Dat pakte in het begin niet goed uit, vrijwel direct balverlies achterin leidde de simpele 0-1 al vroeg in de wedstrijd in. Vitesse rook bloed en zette druk om al direct de beslissing te forceren. Dat leverde wat hachelijke momenten op voor de goal van Joël, maar Volendam hield stand. In de 10e minuut was daar dan de eerste speldenprik van Volendam. Een diepe bal op Max, die vervolgens een prima pass op Ziggy speelde. Ziggy kwam alleen Hijvoor de keeper, maar had net een pasje te veel nodig om goed uit te komen en met een uiterste sliding kon Vitesse redding brengen. De corner die hieruit volgde leverde niets op, maar Volendam had weer wat lucht en de wedstrijd ging vanaf nu gelijk op. Van beide kanten waren er pittige duels waaraan de scheidsrechter zijn handen vol had. Vlak voor rust waren de beste kansen voor Volendam. Goed doorgaan van Daan in de 29e minuut bracht wederom Ziggy in stelling, maar op het schot met zijn verkeerde been kon de keeper redding brengen. De mooiste kans kwam op slag van rust. Ziggy werd weggestuurd, maar helaas schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Stevige duels en een gelijk opgaande strijd. In de 10e minuut besloot de trainer aanvallend te wisselen. Lequincio kwam voor Yarno en dit had vrijwel direct resultaat. Een scrimmage in het strafschopgebied, waar Lequincio als winnaar uitkwam, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal! Vitesse kon direct uitbreken en profiteren. In de 1 tegen 1 zijn zij dodelijk met hun sterke en snelle mensen voorin, 0-2. Nog gaf Volendam niet op en onvermoeibaar bleven de jongens strijden voor de aansluittreffer. Hierdoor moesten we natuurlijk wel achterin meer ruimte weggeven en Vitesse wist hiervan volop te profiteren door vlak voor tijd in de uitbraak tweemaal kort achter elkaar te scoren.

Dezelfde uitslag, maar een wereld van verschil met de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Een strijdbaar Volendam zaterdag, in een wedstrijd waarin wij genoeg mogelijkheden hebben gehad om de wedstrijd naar onze hand te zetten.

04. Vitesse 0-1

55. Vitesse 0-2

67. Vitesse 0-3

68. Vitesse 0-4

Opstelling

Joël van der Wilt, Faas Ermers, Yarno Freyee (Lequincio Zeefuik), Tim Stouthart, Tom Smit (Tiago Lauwerens), Daan Sier (Jessy Lobbes), Junior Driessen (Elmo Pieters), Myron Mau-Asam, Max Boateng, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle

Geblesseerd: Justin Tolsma

PEC Zwolle O14 - FC Volendam O14 (2-2)

Op bezoek in Zwolle heeft FC Volendam O14 een punt weten te bemachtigen. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de bezoekers de wat betere kansen kregen, werd vlak voor tijd een punt veiliggesteld.

Waar in de thuiswedstrijd FC Volendam direct de score wist te openen, was het ditmaal PEC Zwolle dat met een vroege voorsprong aan de haal ging. De eerste kans voor de thuisploeg was direct raak, 1-0. Het spel ging vervolgens gelijk op, maar de betere kansen waren voor FC Volendam. Eerst kon Jesse alleen op de doelman afstormen, maar zijn lob belandde net naast het doel. Even later was David het eindstation na een mooie aanval via Ryan, Milan en Jesse, maar hij mikte op de doelman. Diezelfde David kon uit een scrimmage zijn voet net niet tegen de bal zetten om de gelijkmaker aan te tekenen. Zo leken de ploeg met een 1-0 stand te gaan rusten, maar vlak voor de thee verdubbelde PEC Zwolle uit het niets de stand, door een vrije trap vanaf de zijkant ineens over de verbouwereerde Jesse te schieten, 2-0.

Met vijf verse krachten ging Volendam vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer. Kort na rust leek deze te vallen, maar Jesse zag zijn snoeiharde inzet via de onderkant van de lat weer het veld in belanden. Toch mocht hij even later wel de felicitaties in ontvangst nemen toen hij op aangeven van Thimo de 2-1 kon aantekenen. PEC Zwolle kon daar geen echte kansen tegenover zetten en er werd hard gezocht naar een gelijkmaker. Deze viel vijf minuten voor tijd toen Vernon de bal onhoudbaar binnenschoot, 2-2.

6. PEC Zwolle 1-0

34. PEC Zwolle 2-0

45. Jesse Versluis 2-1

65. Vernon Addo 2-2

Opstelling

Jesse Loef, Ryan Rellum, Melvin Houtman (36. Vernon Addo), Mauro Smit, Sem Perez Mutsaers, Milan Keizer (36. Storm van der Laan), Mika van der Horst, Billy van Duijl (36. Joost van der Weijden), Jesse Versluis (52. Jort Kos), David Petrovic (36. Sebastiaan Woelders) en Rugero Struiken (36. Thimo de Vries)

FC Volendam O13 – FC Emmen O13 (5-5)

Nadat FC Volendam uit met grote cijfers had gewonnen, was het nu thuis een handbaluitslag in het eigen stadion. Woensdag was er nog geoefend bij DWS O14 in Amsterdam en dat leverde met zeer goed spel een mooie overwinning op van 1-5. Zaterdag was het echter andere koek. Met name in de eerste helft werd er veel en onnodig balverlies geleden, waar de Emmenaren in de counter een aantal keren dankbaar gebruik van maakten. Even leek het erop dat FC Volendam met een 1-3 ruststand de kleedkamer in zou gaan, maar gelukkig kon de ruststand door twee snelle treffers nog gelijk worden getrokken, 3-3.

In de rust werd flink gewisseld en meteen na rust kreeg FC Volendam een penalty tegen na het vloeren van de spits. De ruggen werden gerecht en niet veel later werd de achterstand alweer omgezet in een voorsprong van 5-4. Echter in de 49e minuut werd de voorsprong toch nog zelf weg gegeven door balverlies op eigen helft, 5-5. In de slotfase van de wedstrijd waren er meerdere aanvallen die bij beter uitspelen hadden moeten leiden tot de winnende goal. Dit gebeurde helaas niet, met als gevolg dat er slechts een punt werd overgehouden aan deze hectische thuiswedstrijd.

Wedstrijdselectie

Milan Hemelrijk, John Pisani, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Thijs Numan, Sam Schokker, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Kayden Wolff, Niels Kwakman, Ot van der Plas, Milan Engelander, Noach Shenkman, Givairo Dundas, Jayden Arifi, Jesse Tetteroo

AZ O12 – FC Volendam O12 (16-2)

Afgelopen zaterdag is de O12 voor de tweede keer dit seizoen afgereisd naar het jeugdcomplex van AZ. Na een eerdere oefenwedstrijd was het nu een wedstrijd voor de competitie.

Het spelbeeld was nagenoeg tachtig minuten hetzelfde. AZ dat meer aan de bal was, terwijl FC Volendam door hard werken het veld klein wist te houden. Door het harde werken in het verdedigen mocht Kenzo na een goed uitgespeelde counter het eerste doelpunt voor de O12 maken. De bal werd veroverd op een meter of twintig voor het doel, Lorenzo kreeg de bal ingespeeld en wist zich te ontdoen van zijn tegenstander. Hij mikte op de paal waarna Kenzo de bal alsnog over de doellijn kon schieten. Door het klein houden van de ruimtes was het voor AZ lastig om openingen te vinden in blokje 1. De counters die daarop volgden werden een aantal keer goed uitgespeeld, maar helaas stond de keeper of paal in de weg.

Vanaf blokje 2 ging AZ de O12 tijdens het opbouwen meer onder druk zetten. Waar in blokje 1 nog vrij eenvoudig de bal naar de ruimte kon worden verplaatst, werd dit lastiger in de resterende blokjes. Door de hoge druk kreeg AZ meer kansen en hadden beide teams vandaag een blokje waarin AZ de marge eenvoudig kon verhogen.

Toch liet O12 zien dat hard werken wordt beloond. In het verdedigen was er voor opgeven geen plaats. Sterker willen zijn dan je tegenstander om de bal af te pakken en dan richting het doel van de tegenstander. In het laatste blokje wist Volendam nóg een keer zo’n counter om te zetten in een doelpunt. Via passes van Demy, Julius en Paul mocht Keenan een goed uitgevoerde counter scoren.