Jeugdverslagen FC Volendam 11 januari 2020

13 januari 2020

Vitesse O17 - FC Volendam O16 (6-2)
De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was meteen een pittige, voor de beker tegen Vitesse 017. In de vorige ronde hadden we echter NEC 017 uitgeschakeld, dus de jongens hadden er wel vertrouwen in. Vitesse begon echter furieus en FC Volendam moest meteen in de verdediging. Binnen twee minuten lag de 1-0 er al in en donkere wolken pakten zich samen boven de Volendamse hoofden. Het tempo en fysiek van Vitesse was hoger dan de jongens gewend waren, zeker in de eerste minuten na de winterstop en ze moesten er duidelijk nog even inkomen. Ze wisten zich echter na tien angstige minuten weer terug in de wedstrijd te vechten en nu moest Vitesse terug. Een prima steekbal van de goed spelende Myron zette Junior vrij, maar in plaats van te schieten kapte hij terug en de verdediging kon redding brengen. Het gaf de Volendammers echter weer moed en de wedstrijd ging nu op en neer. De verdediging met ons centrale duo Jaco en Tiago hield het echter goed dicht en ook bij Vitesse hadden ze hun zaakjes op orde. Het was dan ook jammer dat Vitesse op 2-0 kwam, vlak voor de rust. FC Volendam sloeg echter direct terug. Een vrije trap aan de zijkant werd teruggelegd op Tom en diens messcherpe voorzet bereikte Ziggy bij de tweede paal. Die joeg de bal in het dak van het doel, 2-1 en rust.

Het eerste kwartier na rust was er maar één ploeg die voetbalde en dat was FC Volendam. Het leverde een paar grote kansen op die helaas niet werden verzilverd. Eerst was er wederom een prima pass van Myron die Junior naar de achterlijn stuurde, maar diens voorzet kon net voor de instormende Ziggy worden weggeschoten. Kort hierop een knal van afstand van Myron op de paal. Het was dan ook uiterst teleurstellend dat Vitesse bij een uitbraak de 3-1 kon aantekenen, een klap die erg hard aankwam bij de jongens. De fut was er bij FC Volendam uit en Vitesse kon in een paar minuten uitlopen naar 5-1. Tijd voor wat verse krachten en omzettingen en gelukkig kwam er weer wat grip op de wedstrijd, waardoor nog meer onheil kon worden voorkomen. Max schoot nog een vrije trap van randje zestien onberispelijk binnen, voordat in de allerlaatste seconden Vitesse door een communicatiefout achterin nog de 6-2 kon aantekenen.

Een uiterst geflatteerde nederlaag, maar als we het spel van zaterdag kunnen doortrekken naar de competitie, dan krijgen we nog een mooie tweede seizoenshelft.

02. Vitesse 1-0
44. Vitesse 2-0
45. Ezechiel Fiemawhle 2-1
63. Vitesse 3-1
69. Vitesse 4-1
73. Vitesse 5-1
87. Max Boateng 5-2
90+3. Vitesse 6-2