Jeugdverslagen FC Volendam 11 november 2017

11 november 2017

FC Volendam O16 – Feyenoord O16 (2-3)
Zaterdag de wedstrijd tegen Feyenoord en na de goede wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Almere City o17 een mooie uitdaging om deze lijn door te zetten.

De wedstrijd begon meteen in een hoog tempo, waarbij we minimaal gelijkwaardig waren en ook kansen kregen om de score te openen. Alleen haalden we de trekker niet over. Feyenoord deed dit na 20 minuten wel uit een omschakelmoment en zo stonden we onnodig 0-1 achter.  We lieten ons niet van de wijs brengen en gooiden er nog meer energie en duelkracht tegen aan en bij vlagen goed voetbal. Na 37 minuten scoorden we de dik verdiende 1-1 door Ludnardo, na een goede aanval en voorzet van Andrei. Twee minuten later kregen we een penalty tegen, hun keeper rood en scoorden we 2-1 door Tyrese.  We gingen met een goed gevoel en een dik verdiende voorsprong de rust in.

Na in de rust bepaalde zaken goed te hebben aangehaald, begonnen we aan de tweede helft. In de eerste 25 minuten kregen we zeker de kansen op de 3-1, maar dat gebeurde niet. Feyenoord kwam beter in de wedstrijd en ging alles of niets spelen, maar creëerde niets, omdat we, ondanks dat de organisatie minder stond als in de 1e helft, niets weggaven. In de 79e en 80e minuut ging het toch mis. We kregen twee goals tegen en verloren zeer onverdiend en onnodig de wedstrijd.  We hebben zaterdag nagelaten om Feyenoord goed pijn te doen door de kansen niet te benutten.

De mannen hebben alles gegeven en verdienden de overwinning, maar een paar momenten van onoplettendheid kostte ons de wedstrijd.  Maar wanneer je gewoon de gehele wedstrijd beter bent dan Feyenoord, kunnen we alleen maar concluderen dat we op de goede weg zijn en dit alleen maar goede leermomenten zijn.

20. Feyenoord 0-1
37. Ludnardo 1-1
40. Tyrese 2-1
79. Feyenoord 2-2
80. Feyenoord 2-3

Opstelling
1) Cirro, 2) Cedric, 3) Luuk (60. Lex), 4) Daan, 5) Mitch, 6) Amoah, 7) Andrei (50. Gedion), 8) Sem (52. Hamza), 9) Niels, 10) Tyrese, 11) Ludnardo.

Feyenoord O15 - FC Volendam O15 (1-2)

Met een doelpunt in blessuretijd verkleint FC Volendam het gat met Feyenoord tot twee punten en neemt het de drie punten mee naar Volendam.

De eerste helft op het gladde veld van het Feyenoordcomplex Varkenoord verliep zeer rommelig. We zagen twee ploegen die vanuit de verdediging veelal de lange bal hanteerden, waardoor het spel zeer onrustig oogde. De bal wat langer in de ploeg houden, waarmee doorgaans het snelle combinatievoetbal van FC Volendam gespeeld kon worden, kwam totaal in deze eerste helft niet tot stand. Verdedigend stonden beide ploegen goed, mede hierdoor waren de kansen over en weer op één hand te tellen.

In de rust werden de afspraken nogmaals doorgenomen en het strijdplan om Feyenoord te bespelen enigszins aangepast. Vooral in het eerste deel van de tweede helft leek er wat meer rust in het spel te komen en ontstonden er wat kleine kansjes. Ook Feyenoord kwam met een ander aanvalsplan uit de kleedkamer. Zij zetten eerder druk, waardoor het uitverdedigen van Volendam wat sneller en secuurder moest gaan plaatsvinden. Door een ongelukkige handsbal bij het uitverdedigen, net buiten het strafschopgebied, kreeg Feyenoord in de 44e minuut de kans om de score te openen. De goed genomen vrijetrap door de beste speler van Feyenoord, verdween in de verre hoek van het doel, 1-0. Mike wist er nog wel de vingertoppen tegenaan te krijgen, maar dat was niet onvoldoende om een doelpunt te voorkomen. FC Volendam was niet van plan om te capituleren en deed er een schepje bovenop. Hierdoor kwamen er kansen op de gelijkmaker. In de 55e minuut was het Kelvin die, na een vrije trap, net naast schoot. In de 58e minuut leidde een inworp van Gyani, diep op de helft van Feyenoord, de verdiende gelijkmaker in. Een prima pass van Joey op Mitchi, die de bal in de loop mee kon nemen, werd beheerst langs de keeper van Feyenoord geschoten. Een zeer groot aandeel in dit doelpunt kwam van Deshawantey, die een uitstekend blok zette bij een verdediger van Feyenoord, waarmee hij de vrije doorgang voor Mitchi creëerde.

Feyenoord probeerde in de resterende minuten nog wel de overwinning te forceren, maar was gelukkig voor FC Volendam ongelukkig in de afronding. Daarbij werden ze nog geholpen door Mike, die een strakke inzet via zijn handen op de lat zag belanden.

In blessuretijd werd een afgeslagen aanval snel naar voren gespeeld. De pass van Mitchi viel net achter de verdediging van Feyenoord, voor de alerte Deshawntey de kans om met zijn snelheid de eindstand op 1-2 te bepalen.

Al met al een leuke wedstrijd, waarbij het tot in de laatste minuut spannend is gebleven, maar FC Volendam uiteindelijk aan het langste eind trok.

Aanstaande dinsdag 14 november om 18.30 uur, een oefenwedstrijd thuis tegen DCG uit Amsterdam.

Komende zaterdag, 18 november om 12.00 uur, voor de competitie thuis tegen Almere City.

44. Feyenoord 1-0

58. Mitchi Huisman 1-1

70. Deshawntey de Sanders 1-2

Opstelling

Mike Bakker, Gyani João Manuel, Jay Koorndijk, Levi van Duijl, Sam Leijen, Calvin Twigt, Mitchi Huijsman, Jerôm Jager (65. Fahd Salihou Abdoul), Milijano Anastatia (55. Wilkins Afriyie), Joey Antonioli Deshawntey de Sanders

FC Eindhoven O13 - FC Volendam O13 (0-5)

De mannen van trainer Tamer Aransoglu en assistent-trainer Dylan Draaijer hebben de eerste bekerwedstrijd gespeeld in Eindhoven en er is ruim gewonnen. Dit zag er zeker in de 1e helft nog niet naar uit, aangezien er niet goed werd gespeeld: er was veel balverlies en de dichtstbiistaande man werd steeds niet gevonden. Zodoende zag het er rommelig uit en viel er weinig te genieten. Bij het vermelden van de 0-1 door David Petrovic, die knap scoorde na een assist van Joost van de Weijden, is alles wel vermeld.

In de rust werden de vele punten op de i gezet en als iedereen zijn taken zou uitvoeren moest het lukken. Het duurde tot de 39e minuut tot de Volendammers konden scoren door Storm van der Laan, na een assist van Sebastiaan Woelders die knap speelde op de rechtsbuitenpositie. 0-2. Snel hierna was het Joost van der Weijden die de 0-3 liet aantekenen, na een voorzet Billy van Duijl. Daarna volgde het Volendams kwartiertje: 0-4 door Billy van Duijl, na wederom een assist van Sebastiaan Woelders. De eindstand werd bepaald door Milan Keizer, op aangeven van Jort Kos.

David Petrovic 0-1

Storm van der Laan 0-2

Joost van de Weijden 0-3

Billy van Duijl 0-4

Milan Keizer 0-5

Opstelling

1) Jesse Loef 2) Jort Kos 3) Melvin Houtman (55. Mauro Smit), 4) Nash Bijnoe 5) Ryan Rellum 6) Mika van der Horst 7) Milan Keizer (Sebastiaan Woelders 8) Joost van der Weijden 9) David Petrovic (30. Billy van Duijl) 10) Ties Kramer 11) Storm van der Laan (45. Rugero Brashuis), Boris Valkhoff

FC Volendam O12 – Vitesse O12 5-6 (4-1)

Beide teams hadden aan het begin van de wedstijd moeite om de ruimtes te vinden bij de verdediging van de tegenstander. Vitesse stond verdedigend goed. Maar ook zij hadden moeite om bij onze verdediging de ruimtes te vinden. Dit resulteerde in weinig grote kansen voor beide ploegen in het 1e blokje. Toch wisten wij een keer tot scoren te komen. Het 2e blokje gaf ongeveer hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen die niet tot hele grote uitgespeelde kansen kwamen. Waren er wel mogelijkheden, dan ontbrak het vaak aan een goede eindpass. Wel wisten beide ploegen in het 2e blokje tot scoren te komen. De 3-1 stand in het 2e blokje betekende dus een ruststand van 4-1.

Na rust kwam een van de teams van Vitesse voortvarend uit de startblokken. Zij zetten het ene team van ons goed onder druk en wisten veel op onze helft te komen. Vitesse wist toen ook viermaal tot scoren te komen. Op het andere veldje bleef het gelijk opgaan en was de stand 1-1. Stand van het 3e blokje was 1-5.

We gingen dus met een achterstand van 1 goal het 4e blokje in. Nu ging het op twee veldjes aardig gelijk op. Beide teams kregen een paar mogelijkheden om tot scoren te komen, maar geen enkel team wist in het 4e blokje tot scoren te komen. Dit kwam mede door het goede keepen van een van de twee keepers van Vitesse. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 5-6.