Jeugdverslagen FC Volendam 12 januari 2019

13 januari 2019

NAC O17 - FC Volendam O17 (1-2)
FC Volendam heeft met name door een sterke tweede helft de eerste punten binnen gehaald in een nieuwe competitie.

Al binnen dertig seconden kreeg FC Volendam een enorme kans. Tyrese Duijker werd diep gestuurd, maar zijn lob over de keeper belandde net naast het doel. De eerste twintig minuten was FC Volendam de bovenliggende partij. In de 9e minuut werd een aanval opgezet door Calvin Twigt, die Andrei Vossen op rechts wegstuurde. Zijn voorzet werd door Tyrese binnen gekopt, 0-1. In de 20e minuut kwam NAC er voor de eerste keer goed uit en met een voorzet van rechts kon deze iets te makkelijk worden afgemaakt, 1-1. De rest van de eerste helft ging het gelijk op.

De tweede helft speelde FC Volendam sterk, met veel druk naar voren. Er waren wat kleine mogelijkheden. NAC had weinig in te brengen en onze achterhoede stond prima. Halverwege de tweede helft kon Daan Steur uit een corner de bal naar Gideon Meridina koppen en zijn voorzet werd binnen gelopen door Andrei, de verdiende 1-2.  Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Gedion lomp onderuitgehaald, rood voor NAC en een penalty voor FC Volendam.  De man met het meeste zelfvertrouwen, Hamza Rahaoui, ging achter de bal staan, maar zijn inzet was een prooi voor de uitstekende doelman van NAC. Daarna kwam NAC er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar de 1-2 uitslag bleef op het scorebord staan. En daardoor was de terugreis weer eens ouderwets gezellig!

Volgende week thuis tegen De Graafschap, op naar de zes punten.

9.   Tyrese Duijker 0-1
20. NAC  1-1
66. Andrei Vossen 1-2

Opstelling
Ciro Verkooijen, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam (68. Cedric Bobson), Daan Steur, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Buhari Atak (75. Lex Veerman), Andrei Vossen, Tyrese Duijker, Gedion Meridina.

FC Dordrecht O16 – FC Volendam O16 (1-3)
Nieuwe competitie die vandaag begon tegen FC Dordrecht. De mannen hebben een duidelijk doel gesteld. Qua resultaat goed, maar qua uitvoering matig. Het begin is er echter.

Onder slechte omstandigheden begonnen we aan de wedstrijd, waarin FC Dordrecht zeer fel begon en wij daarop niet echt een antwoord hadden. Na een kwartier kwamen we wat beter in de wedstrijd en scoorden we meteen de 0-1 door Joey Antoniolli. Hierna kregen we kansen op de tweede, maar eigenlijk vanuit het niets scoorde FC Dordrecht de 1-1. Wat qua verhoudingen in de 1e helft verdiend was, omdat sommigen bij ons hun niveau nog niet hadden.

De tweede helft begon met kansjes op en neer en na 15 minuten scoorde Fahd vanuit een afgeslagen corner de 2-1. Hierna kregen we genoeg mogelijkheden op meer, maar hoe we het uitspeelden was niet goed. Een paar minuten voor tijd scoorde Milijano de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Een terechte overwinning maar er is nog genoeg werk aan de winkel.

18. Joey Antoniolli 0-1
38. FC Dordrecht 1-1
Rust
57. Fahd Salihou 1-2
77. Milijano Anastasia 1-3

Opstelling
Thomas Brand, Rob Tol, Jay Koorndijk (60. Sam Leijen), Jerome Jager, Deshawntey de Sander (19. Jordi Dietz), Fahd Salihou (74. Levi van Deijl), Necati Delibasi (50. Malick Lowe), Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Wilkins Affriyie

Sparta O15 - FC Volendam O15 (2-0)
FC Volendam begon uitstekend aan de wedstrijd. Met prima combinatiespel werd Sparta meteen in de verdedigende stellingen gedrukt. In de 2e minuut was er een prima pass van Jessy die Max vrij voor de keeper bracht, maar met een goede reflex voorkwam deze laatste een achterstand voor Sparta. Een paar minuten daarna een identieke situatie, weer een pass van Jessy op Max, maar nu bracht een uiterste sliding redding. Sparta was hierna wakker en Berend moest handelend optreden door met zijn voet een bal uit de hoek te halen en in de aanval hierop bracht hij nogmaals redding. In de minuut daarna weer een grote kans voor FC Volendam. Een aanval over links via Max bracht de voorzet uiteindelijk bij Jessy, die vrijstaand bij de tweede paal de bal helaas voorlangs schoot. De wedstrijd kon nu alle kanten op en er waren kansen over en weer. In de 19e minuut een prima voorzet van Sparta, waar de inzet door Berend werd gekeerd en bij de spits kwam, maar Junior kon met een prima sliding nog redding brengen. Dat was wel uitstel van executie, want in de corner daarna was het dan toch raak. Berend keerde de inzet nog, maar de bal kwam in de doelmond bij een geheel vrijstaande Spartaan, die hard uithaalde. FC Volendam was daarna behoorlijk van de leg en tot de rust was het eenrichtingsverkeer richting het Volendamse doel, maar de rust werd zonder verdere schade gehaald.

Met Lequincio in de spits ging FC Volendam aan het begin van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Sparta stond in tegenstelling tot het begin van de eerste helft achterin echter uitstekend en er was bijna geen doorkomen aan. Het werd helemaal lastig toen we met veel mensen voor de bal voorin balverlies leden. De bal ging diep en de counter was messcherp en dodelijk, 2-0. Na deze goal trok Sparta zich nog meer terug, maar Volendam kreeg het niet voor elkaar om veel gevaar te stichten. Bij corners en vrije trappen werden we nog wel gevaarlijk, maar twee keer in kansrijke positie werd de bal te zacht ingeschoten, waardoor er steeds weer een Spartaan op de lijn redding kon brengen. Na een uitstekend begin, waarin we zeker hadden moeten scoren, was hier dan toch de nederlaag tegen een goed spelend Sparta.

23. Sparta 1-0
40. Sparta 2-0

Opstelling
Berend Hoving, Junior Driessen (Lequincio Zeefuik), Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Ezechiel Fiemawhle, Jessy Lobbes, Jesse Versluis (Justin Tolsma), Edwin Ansah, Elmo Pieters (Daan Sier), Myron Mau-Asam, Max Boateng
Geblesseerd: Tim Stouthart, Yarno Freyee, Tom Smit

FC Volendam O14 - Vitesse O14 (0-4)
In de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie is onder 14 tegen een ruime nederlaag aangelopen. Na de promotie van voor de winterstop speelt de ploeg nu in een poule hoger en dat de weerstand daar anders zal zijn dan in de eerste periode van het seizoen was direct duidelijk.

FC Volendam kon voetballend aardig meekomen met Vitesse, maar fysiek had de ploeg veel moeite. Daarbij koppelde Vitesse het fysieke ook aan prima spel, waardoor zij de bovenliggende partij waren. Voor de rust stond het vizier van de gasten nog niet helemaal op scherp en zorgden Jesse en de paal ervoor dat de stand halverwege nog 0-0 was.

In de tweede helft leek onder 14 wat beter voor de dag te komen in de duels, maar werd de wedstrijd in een periode van 90 seconden weggegeven. Tot tweemaal toe kon Vitesse in de omschakeling eruit komen, doordat de ruimtes te groot waren en ditmaal waren beiden doelpogingen wel raak: 0-2. FC Volendam ging vervolgens wat beter aanvallen en kwam er ook een aantal keer gevaarlijk uit. Het was echter Vitesse dat de wedstrijd in het slot gooide met een schitterend schot. In de slotfase counterden de bezoekers ook nog naar een vierde treffer, waardoor er een ruime overwinning op het scorebord stond en de punten geheel terecht mee terug gingen naar Arnhem.

41. Vitesse 0-1
42. Vitesse 0-2
54. Vitesse 0-3
70. Vitesse 0-4

Opstelling
Jesse Loef, Ties Kramer, Melvin Houtman (55. Jort Kos), Vernon Addo, Ryan Rellum, Milan Keizer, Mauro Smit (46. Mika van der Horst), Sebastiaan Woelders (55. Sem Perez Mutsaers), Rugero Struiken, Billy van Duijl (36. David Petrovic) en Thimo de Vries (36. Storm van der Laan)

PEC Zwolle O13 - FC Volendam O13 (4-1)
Zaterdag is FC Volendam O13 het nieuwe jaar gestart met een nederlaag. In de eerste competitiewedstrijd van de nieuwe divisie heeft FC Volendam met 4-1 verloren uit tegen PEC Zwolle.

In de eerste helft was het PEC Zwolle dat de bovenliggende partij was. FC Volendam had moeite met de druk van de tegenstander, het snelle natte kunstgrasveld en de fysiek sterke spits van PEC Zwolle. Deze spits kreeg halverwege de eerste helft net te veel ruimte, waardoor hij keeper Jesse Tetteroo kon verrassen met een hoog schot van buiten het strafschopgebied: 1-0.

De tweede helft leverde een iets beter spelbeeld op aan de zijde van FC Volendam. Kort na rust was het echter PEC Zwolle dat balverlies bij FC Volendam direct afstrafte en op 2-0 kwam. FC Volendam kwam daarna nog goed terug met een aansluitingstreffer via Milan Engelander en kreeg ook nog een paar grote kansen, maar door persoonlijke fouten achterin maakte PEC Zwolle er uiteindelijk nog twee goals bij. Hoewel het een enigszins geflatteerde uitslag was, staat FC Volendam O13 na een ongeslagen reeks weer even met beide benen op de grond en krijgt zij volgende week weer de mogelijkheid om zich thuis tegen Cambuur Leeuwarden te herpakken.

17. PEC Zwolle 1-0
37. PEC Zwolle 2-0
48. Milan Engelander 2-1
56. PEC Zwolle 3-1
60. PEC Zwolle (penalty) 4-1