Jeugdverslagen FC Volendam 12 oktober 2019

13 oktober 2019

FC Volendam O16 - AZ O16 (2-4)

FC Volendam mocht aftrappen voor de derby tegen AZ, maar was direct al de bal kwijt. Gelukkig haalde Cherno de bal uit de doelmond voordat AZ echt gevaarlijk kon worden. FC Volendam kon de aanval overnemen, waarbij Lequincio randje zestien werd neergelegd. Max en Junior achter de bal zagen duidelijk dat de muur helemaal verkeerd stond en het was Max die het vonnis uitvoerde met een mooie krul in de vrije hoek, 1-0. FC Volendam bleef in deze fase gevaarlijk en Lequincio stuurde Junior diep, maar ten koste van een corner werd erger voorkomen en uit de corner schoot Myron net voorlangs. AZ probeerde de wedstrijd over te nemen en Berend, gelukkig weer hersteld, greep goed in bij een 1 tegen 1 situatie. Een hele mooie aanval van AZ betekende toch de gelijkmaker. De bal werd op de zestien terug gelegd en onhoudbaar voor Berend verdween de bal in de hoek, 1-1. FC Volendam was even de kluts kwijt en meteen erop kwam de 1-2. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke diepe bal werd tot een aantal keer slecht weggekopt en getrapt en dat was dodelijk. De jongens wisten zich te herstellen van deze klap en vochten zich terug in de wedstrijd. Een kansrijke aanval belandde bij Myron die i.p.v. met links te schieten de bal kapte en hem net overschoot. Daarna een hard schot van Lequincio recht in de handen van de keeper en een bal van Cherno die net over ging. Toch kwam de, in deze fase, verdiende gelijkmaker. Tiago had een prima onderschepping achterin, speelde de bal op Myron die Junior goed in de diepte stuurde. Die omspeelde rustig de keeper en schoof de 2-2 binnen. Dit vlak voor rust, maar opnieuw konden we er niet lang van genieten. Bij opnieuw een prima aanval van AZ stonden we toch te veel te kijken bij een nummertje kappen en draaien in de zestien, waarna Berend kansloos op de inzet was, 2-3 bij rust.

De tweede helft was, in tegenstelling tot de eerste, het aanzien bijna niet waard. In de beginfase was het aftasten troef met AZ het meeste in balbezit. Er gebeurde eigenlijk helemaal niets totdat AZ een vrije trap op links kreeg. De bal ging erg hoog en ver achterin het strafschopgebied, maar werd vervolgens wel erg netjes afgewerkt met een halve volley ineens, 2-4. Dit was het sein voor de technische staf om wat personele veranderingen door te voeren en zowaar kwam er weer wat vuur in de wedstrijd. Lequincio kopte uit een corner net naast, Junior werd randje zestien vrijgespeeld, maar zijn schot miste precisie en een prima trap van Berend werd door Junior op Max verlengd, maar ook hij kreeg hem er vrij voor de keeper niet in. Tussendoor redde Berend ook nog een paar keer op inzetten van AZ, maar gescoord werd er niet meer.

In tegenstelling tot vorige week wisten we deze wedstrijd helaas niet te kantelen in ons voordeel. Dat had met name te maken met de manier waarop AZ speelde maar ook met de strijdlust die er vorige week meer was. Het lukte gewoonweg niet en daardoor kwam in de tweede helft de klad erin. Al met al een verdiende overwinning voor AZ.

Opstelling

Berend Hoving, Tim Stouthart, Jaco Vonk, Yarno Freyee (Tom Smit), Junior Driessen, Tiago Lauwerens, Lequincio Zeefuik (Edwin Ansah), Myron Mau-Assam, Daan Sier, Max Boateng (Ezechiel Fiemawhle), Cherno Axwijk

Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Joël van der Wilt

NAC Breda 015 - FC Volendam 015 (6-1)

Zaterdag mocht FC Volendam op bezoek bij de ongeslagen koploper. Een mooie uitdaging voor de mannen. FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en bood goed tegenstand aan de mannen uit Breda. Het fysieke verschil was toonaangevend in deze wedstrijd. Waar NAC genoeg had aan één speler per duel, had FC Volendam er daar drie voor nodig. Iedereen begrijpt dat dit erg veel energie van de jongens kostte. Al snel viel de 1-0, door een verkeerde keuze in de opbouw. Rap daarachteraan volgde de 2-0. De veldbezetting van FC Volendam was na de teleurstellende tegengoal niet goed. De problemen stapelden zich op voor het elftal. Sjoerd moest helaas het veld verlaten vanwege een enkelblessure. Daar kwam de blessure van Ties nog bij, waardoor FC Volendam tweemaal vroeg moest wisselen. De mannen van O14 bleken wederom een versterking. Noach en Vince betraden het veld. FC Volendam bleef moeite houden met het fysieke overwicht van Breda en daaruit viel de 3-0. Een hoogtepunt in de eerste helft kwam van de kant van FC Volendam. Achraf ontving de bal rondom de middellijn en plaatste deze met een boogbal zorgvuldig over de keeper. Een schitterende goal. Vanaf dat moment steeg het vertrouwen bij FC Volendam, net voor rust. De eerste helft eindigde met een doelkans van Achraf. Hij schoot de bal echter in de handen van de keeper.

In de rust werd aangegeven dat wij elkaar moesten helpen om het fysieke overwicht van NAC Breda te kunnen compenseren. Alle koppen moesten dezelfde kant op en zij moesten blijven geloven in een goed resultaat. Het mocht helaas niet baten. Vlak na rust viel uit een ingestudeerde corner de 4-1. De 5-1 en 6-1 volgden vlak daarna, waarvan de vijfde een mooi afstandsschot was waarop keeper Vince kansloos bleek. De laatste twintig minuten waren gek genoeg voor FC Volendam. Ondanks de ruime achterstand bleven de mannen de voetballende oplossing zoeken. Dit resulteerde in vier grote kansen via Rugero. Rugero speelde al met al een goede wedstrijd en was continu dreigend.

Een teleurstellende uitslag, met name het omgaan met fysiek sterke tegenstanders blijft een noodzakelijke ontwikkeling binnen de ploeg. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Twente, tegen wie de mannen hopelijk iets kunnen rechtzetten.

Opstelling

Sjoerd Griffioen (14. Vince Helder), Ryan Rellum, Melvin Houtman, Mauro Smit, Ties Kramer (19. Noach Shenkman), Mika van der Horst, Rugero Struiken, Milan Keizer (41. Billy van Duijl), Achraf Makhloufi, David Petrovic (41. Joost van der Weijden), Thimo de Vries (51. Sebastiaan Woelders)

FC Volendam O14 - PEC Zwolle O14 (4-4)

Afgelopen zaterdag heeft FC Volendam O14 de overwinning in de slotfase uit handen laten glippen. Thuis tegen PEC Zwolle kreeg FC Volendam in de allerlaatste minuut de 4-4 om de oren in een partij waarin FC Volendam over de gehele wedstrijd gezien de sterkere partij was.

Hoewel de wedstrijd door een geweldige vrije trap aan Zwolse kant wat stroef begon, werd door FC Volendam de rug snel gerecht en kwam het kort erna op 1-1. Een persoonlijke fout van de Volendamse keeper bracht PEC Zwolle echter weer terug in de wedstrijd. FC Volendam kwam wederom goed terug en boog de stand zelfs nog voor rust om in een 3-2 voorsprong.

Na rust ging FC Volendam door en maakte het, na een goed uitgespeelde aanval, 4-2. PEC Zwolle ging daarna beter voetballen. FC Volendam kreeg nog wel twee grote kansen op 5-2, maar PEC Zwolle kreeg ineens hoop toen er in de laatste officiële minuut toch nog een aansluitingstreffer werd gemaakt. FC Volendam rekende zich echter te vroeg rijk, want de scheidsrechter liet vervolgens nog 8 minuten (!) doorspelen. PEC Zwolle nam in die laatste minuten meer risico en speelde vol op de aanval. Dit leidde in de allerlaatste minuut van deze lange blessuretijd toch nog tot de gelijkmaker die FC Volendam onnodig puntenverlies opleverde. Volgende week gaat FC Volendam naar NAC Breda, waar ze met een goede wedstrijd de zeperd van afgelopen weekend hopelijk snel weer kunnen vergeten.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Jort Kos, Matthijs Stoelinga, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Jesper Tielemans, Milan Englander

Spartaan ‘20 O13 – FC Volendam O13 (2-2)

Zaterdag werden de degens gekruist in Rotterdam tegen het puntloze Spartaan ‘20. Er was door de trainer op gehamerd niet gemakzuchtig de wedstrijd in te gaan en dat de punten niet vanzelf komen. Toch werd er al snel en onverwacht gescoord door de Rotterdammers, via onderkant lat het doel in. FC Volendam kon er niets tegenoverstellen en zo werd met een achterstand de rust bereikt.

Na een paar omzettingen en wissels werd de tweede helft gestart. Het was al snel raak, want Stef Groot begon vanaf zijn eigen helft een rush. Hij kon rond de 16 meterlijn Mark Schilder aanspelen en die scoorde onhoudbaar de gelijkmaker. De Volendammers probeerden druk te zetten en er werd geknokt voor de overwinning, maar het was toch Spartaan’20 dat op voorsprong kwam door niet ingrijpen in het centrum. Hierna was er een slotoffensief om toch nog de nederlaag te voorkomen. Nadat eerst Boy Boerefijn het van afstand probeerde, ging Mark er weer vandoor en de keeper kon met de grootste moeite de bal tegenhouden. Helaas moest Mark na deze aanval met een blessure het veld verlaten. Kort hierna was het Jaden Naber die binnen de 16 werd gevloerd. Daarvoor werd een penalty toegekend die door Demy Holthuysen jammerlijk werd gemist. In de slotminuut was het Stef Groot die met zijn specialiteit, de vrije trap, alsnog een punt veiligstelde.

Volgende week spelen we thuis tegen koploper Zeeburgia en zijn er weer drie punten te behalen.

Spartaan ’20 1-0

37. Mark Schilder 1-1

61. Spartaan ’20 2-1

70. Stef Groot 2-2

Jordy Meijer, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Milan van Keulen

Geblesseerd: Daeshawn King, Keenan Cruden

Ziek: Jaydon Ceder