Jeugdverslagen FC Volendam 13 januari 2018

14 januari 2018

FC Volendam O19 – PEC Zwolle O19 (3-4)

FC Volendam O19 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd zich te revancheren voor de bekeruitschakeling eerder dit seizoen. Opnieuw stapte PEC Zwolle als winnaar van het veld. De Volendammers stelden vooral in de eerste helft teleur en gaven er toen ook niet bepaald blijk van serieus voor de overwinning te willen gaan. Met een 0-2 ruststand en 0-3 meteen na rust leek de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium te zijn beslist. FC Volendam kreeg echter met nog ruim tien minuten gaan ineens de geest. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Max Veerman. Na een periode van ruim anderhalf jaar blessureleed verscheen Max weer voor het eerst binnen de lijnen. Met een assist en een doelpunt, evenals zijn sturing, had hij een groot aandeel in de wederopstanding van zijn team. Binnen vijf minuten was de stand weer in evenwicht. Het was dan ook doodzonde dat het in de slotfase alsnog misging en de Zwollenaren er toch nog fortuinlijk met de overwinning vandoor konden gaan.

Door de schorsing van ons centrale verdedigingsduo Brian Plat en Mike Eerdhuijzen, moest er achterin worden geïmproviseerd. Het voert te ver om dit als excuus aan te voeren voor de slechte openingsfase van ons team, maar feit was wel dat de gasten al binnen acht minuten een comfortabele 0-2 voorsprong hadden bereikt. In de 2e minuut mocht de spits van PEC Zwolle ongehinderd een voorzet binnen koppen en in de 8e minuut was ook een andere Zwollenaar, nu uit een corner, succesvol met het hoofd. Terwijl de gasten veel beleving, strijd en wel de echte wil om te winnen toonden, kwam het thuisteam steeds een stapje te laat. PEC Zwolle stond dan weliswaar op voorsprong, maar slaagde er niet in om zelf een kans te creëren. FC Volendam kwam ook niet verder dan een paar speldenprikjes. Wel kreeg het gaandeweg de eerste helft steeds meer grip op zijn tegenstander. De organisatie raakte beter op orde, maar het ontbrak vooral aan agressiviteit.

Alle goede bedoelingen ten spijt, FC Volendam moest al na een minuut in de tweede helft zijn derde tegentreffer incasseren. Balverlies bij het uitverdedigen werd door PEC Zwolle genadeloos afgestraft, 0-3. De wedstrijd leek beslist. Nadat in de eerste helft rechtsback Dani Mes al geblesseerd was uitgevallen (prima vervangen door O17-speler Jay Kruiver), moest nu ook linksback Dean James zich laten vervangen. Gelukkig bleek de schade achteraf in beide gevallen mee te vallen. Bovendien gaf de inbreng van de invallers nieuwe impulsen aan ons team. Het leidde tot twee kansen voor Jim Beers. Eerst kopte hij naast de kruising en even later had hij de pech dat de doelman van PEC Zwolle zijn inzet met een geweldige reflex tot corner wist te verwerken. In de 73e minuut kwam dan eindelijk het moment waarnaar Max Veerman, maar ook ons hele team, zo lang had uitgekeken. Ruim anderhalf jaar blessureleed had hem buiten de lijnen gehouden. Hij liet zich onmiddellijk sturend gelden en blijken uit het goede voetbalhout te zijn gesneden. Met nog ruim tien minuten te gaan brak een sensationele fase aan. Nadat Marco Speijk binnen de 16 was neergelegd, benutte Youssef Blel de toegekende penalty, 1-3. Een minuut later sneed een pass van Max Veerman door de vijandelijke defensie en toonde Youssef zich opnieuw trefzeker, 2-3. Vier minuten later was Max zelf het stralende middelpunt van de feestvreugde toen hij een hoog ingebrachte bal van Lorenzo van Slimming met het hoofd verlengde en in het doel liet verdwijnen, 3-3. Een niet meer verwacht punt was binnen handbereik gekomen. Het mocht niet zo zijn. Door eigen toedoen werd deze op de valreep uit handen gegeven. In plaats van de bal vanuit de eigen 16 naar voren te knallen, werd er geklungeld en viel de bal in de doelmond zomaar voor de voeten van een Zwollenaar. Die kende geen genade, 3-4.

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes (36. Jay Kruiver), Sjors Kramer, Kevin van Gasteren, Dean James (55. Cherifio Goudland), Marco Speijk, Derry Murkin (46. Taye Lee), Lorenzo van Slimming, Youssef Blel, Bram van de Wiel (73. Max Veerman), Jim Beers (70. Shurny Marengo)

Vitesse O17 - FC Volendam O17 (2-1)

Hardwerkend FC Volendam krijgt niet wat het verdient

In de tweede seizoenshelft speelt FC Volendam in de Eerste divisie hoog, met de onderste zes van de Eredivisie en de bovenste vier van de Eerste divisie. Vitesse was als hoogste geëindigd in de Eredivisie, dus konden we meteen beginnen tegen een van de sterkste tegenstanders. En daar had FC Volendam geen enkele moeite mee. Vanaf het begin ging Volendam voorop in de strijd, in een zeer hoog tempo. De eerste kansjes waren dan ook voor FC Volendam. In de 16e minuut was het (Micky) Tom die met een fraaie pass Robin bereikte, die meteen de bal knap doorspeelde op Mora. Zijn schot belandde in de uiterste hoek, onhoudbaar, en dat was de verdiende 0-1. Vitesse had tot dat moment nog geen kans gehad, de achterhoede functioneerde prima. Tien minuten later was pas de eerste kans van Vitesse, die meteen doel trof. Een voorzet van links werd te laat onderschept en zo stond het onverwacht 1-1. Vlak daarna weer een mooie kans aan de andere kant, maar Robin schoot net over. Niet veel later werd een afgeslagen bal hoog ingebracht en bij de tweede paal kon Vitesse iets te makkelijk scoren, 2-1. Twee kansen, twee doelpunten.

Na de rust kreeg Vitesse niet één kans meer. FC Volendam daarentegen diverse mogelijkheden. Een mooie combinatie tussen Victor en Jip ging net naast. Een paar minuten later een kopkans van Aram, ook net naast. Daarna ging de sterk spelende Aram even op links acteren. Hij gaf een pracht voorzet, waaruit Jip had moeten scoren met het hoofd. Maar ook deze mocht er niet in. Niet veel later kon Aram uit een corner uithalen, maar hij kwam niet verder dan de paal. De laatste tien minuten kwam Vitesse nauwelijks meer op onze helft en zij waren weer, als vanouds, erg sterk in het tijdrekken, heel irritant. Al bij al, een hele goede wedstrijd van onze mannen, Een punt was zeker verdiend, drie was ook mogelijk.

Volgende week thuis tegen FC Emmen. Dan moeten de eerste punten worden bijgeschreven.

16. Moraizio de Souza 0-1

26. Vitesse 1-1

36. Vitesse 2-1

Opstelling

Dani de Ruyg, Kalleb Mambo Kwamungu, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot (69. Valentino di Corrado), D’mitri Darsan, Robin Schulte, Aram de Munnik, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Moraizio de Souza (74. Michael Mante)

FC Volendam O16 - Sparta O16 (2-1)

O16 is de winterstop goed uitgekomen. Op eigen veld werd Sparta voor de tweede maal dit seizoen verslagen. Al vroeg leek Volendam op voorsprong te komen maar Tyrese Duijker en Benjamin Korley konden beiden vrij voor de doelman het net niet vinden. Sparta kwam er ook bij vlagen gevaarlijk uit, maar Volendam kreeg de betere kansen. Na een klein half uur resulteerde dit in de openingstreffer. De goed mee opgekomen Mitch van Kempen gaf een strakke voorzet waar Ludnardo Schoop zijn voet tegenaan kon zetten: 1-0. Sparta rechtte snel de rug, want amper zes minuten later kon uit een vrije trap de 1-1 binnen gewerkt worden. Volendam kon zodoende weer opnieuw beginnen en deed dit uitstekend. Uit een vrije trap van Sam Lautenschutz was het invaller Gedion Meridina die de verdiende 2-1 aantekende. De Rotterdammers drongen wat meer aan en werden ook nog gevaarlijk, maar de oranje defensie hield prima stand waardoor de drie punten in het dorp bleven.

29. Ludnardo Schoop 1-0

35. Sparta 1-1

53. Gedion Meridina 2-1

Opstelling

Ciro Verkooijen, Cedric Bobson (60. Lex Veerman), Luuk de Wit, Daan Steur, Mitch van Kempen, Hamza Rahaoui (41. Gedion Meridina), Sam Lautenschutz, Amoah Sam, Benjamin Korley (50. Niels Kuipers), Ludnardo Schoop en Tyrese Duijker

FC Volendam O15 – FC Utrecht O15 (6-2)

De koude stille winterstop zit er weer op. De mannen stonden weer te trappelen om te beginnen. Vorige week kende FC Volendam O15 een goede generale repetitie door met 3-5 te winnen van AFC’34 O17. In deze wedstrijd was Rikkert de Ruiter, bij afwezigheid van Barry Opdam, eindverantwoordelijk. Laatstgenoemde speelde mee met de ex-internationals.

Op deze frisse zaterdagochtend stond er een wedstrijd tegen de Domstedelingen op het programma. Volendam op dat moment op plek vier, Utrecht op plek zes. Gezien deze stand zou het een leuke en aantrekkelijke confrontatie kunnen worden. Volendam kwam bijzonder goed uit de startblokken. Al na drie minuten werd het net gevonden door Wilkins Afriyie, die op zijn wenken werd bediend door aanvoerder Calvin Twigt. Daarna pakte de thuisspelende ploeg het goed op en denderde door. Dat resulteerde in de 20e minuut in de 2-0. Dit keer maakte rechtervleugelaanvaller Necati Delibasi het af, na opnieuw een assist van Calvin Twigt. Na de 2-0 sloop er een kleine dosis nonchalance in het team, hoogstwaarschijnlijk door de vroege voorsprong. Volendam werd achteruitgedrukt en hier maakte Utrecht uitstekend gebruik van. De aanvaller van Utrecht leek door verdedigers opgesloten bij de cornerhoek, maar kon er op miraculeuze wijze uitkomen. Deze gaf de bal voor en die werd afgemaakt. Vijf minuten na de 2-0 maakte Utrecht hun belangrijke aansluitingstreffer, 2-1. En dan kan je als ploeg zijnde maar op een manier reageren en dat is de 3-1 maken. En dit gebeurde. Wilkins Afriyie tekende voor zijn tweede treffer van de dag. De voorsprong was gelukkig weer vergroot naar twee goals. Maar opnieuw leek dit nog niet de nekslag te zijn voor Utrecht, want opnieuw reageerden zij sterk. Na een knappe aanval verkleinden ze de marge weer naar één goal, 3-2. Ook nog eens vlak voor rust. Dit leek even een mentale tik voor Volendam. Volendam liet zich echter niet van de wijs brengen. Na een scherpe voorzet van Joey Antonioli tikte centrumspits Mitchi Huijsman de belangrijke 4-2 binnen. Na een enerverende eerste helft gingen beide teams met deze stand de kleedkamer in.

In de rust werd Mitchi Huijsman, die geblesseerd was, gewisseld voor Milijano Anastatia. Ook met deze nieuwe spits nam Volendam het heft in handen en ging de ploeg op zoek naar nog meer goals. Want die ruimte lag er zeker. En als de supporters de eerste helft nog niet genoeg vermaakt waren, waren ze dat na de schitterende 5-2 zeker wel. Calvin Twigt kreeg de bal net buiten de 16 meter aangespeeld van Wilkins Afriyie. Eerstgenoemde maakte vervolgens een schitterende schijnbeweging en krulde de bal met veel liefde in de verre hoek. Na deze goal voerde Volendam nog een wissel door. Joey Antonioli werd vervangen voor Fahd Salihou Abdoul. De wedstrijd naderde zijn einde, maar Volendam was nog niet klaar met Utrecht. Opnieuw werd er een sterke aanval opgezet via Deshawntey de Sanders. Die bereikte Wilkins Afriyie en hij maakte vervolgens zijn derde goal van de dag. Opnieuw een hattrick voor de vliegensvlugge buitenspeler, die vorige week tegen AFC’34 ook al driemaal op het scoreformulier stond.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd, die een eindstand kende van 6-2. Een terechte uitslag van een wedstrijd waarin Volendam opnieuw te sterk was voor Utrecht. Door deze overwinning en de nederlaag van Feyenoord bij Twente klom FC Volendam O15 naar de derde plek in de Eredivisie. Op naar volgende week, Vitesse uit!!!!!!!!!!!!!!!

NAC O14 – FC Volendam O14 (1-1)

Een nieuw jaar en een nieuwe competitie. De mannen waren er klaar voor zaterdag. Tegenstander was NAC in Breda, stukje rijden maar ook een mooie club om tegen te voetballen. Grensrechter René was verhinderd, maar Roeland, de vader van Joël, pakte de vlag op en was een prima vervanger.

Het begin was aftasten voor beide teams, maar het eerste wapenfeit was voor Volendam. Junior werd op avontuur gestuurd door een prima pass van Daan en zijn schot in de lange hoek werd ternauwernood gekeerd door de keeper. Hij moest de bal loslaten voor de voeten van Ziggy. Die maaide in eerste instantie over de bal heen en in tweede tegen de keeper. Dat had hem moeten zijn. FC Volendam pakte dit goed op en nam de wedstrijd in handen. Ziggy werd op weg naar de goal gestuurd met een snelle inworp van Tom en kon alleen nog maar onreglementair worden gestopt. Er volgde aanval na aanval, maar de bal ging er maar niet in. NAC probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken door de beuk erin te gooien, wat resulteerde in enkele wel erg pittige overtredingen, maar gelukkig had de goed leidende scheidsrechter de zaken onder controle. Volendam raakte hierdoor echter de controle wat kwijt en raakte wat verstrikt in de eigen opbouw van achteruit. Hierdoor kreeg NAC zijn eerste kans van de wedstrijd en die zat er natuurlijk meteen in, 1-0. Op slag van rust kwam Volendam nog heel goed weg na miscommunicatie achterin, maar Berend kon de bal nog van de lijn halen.

De thee had Volendam zeker goed gesmaakt of anders had de trainer de juiste woorden gebruikt, want Volendam begon uiterst scherp aan de tweede helft. De druk zat er goed op bij NAC en al in de 2e minuut na rust was het raak. Een prima ingreep van Lequincio op het middenveld, waarbij hij in één moeite door Edwin aanspeelde. Die maakte een prima actie en hij rondde af met een fantastisch schot in de bovenhoek, 1-1. Volendam rook zijn kansen en via beide zijkanten werd veelvuldig de aanval gezocht. De mooiste kans was voor Elmo. Een lange pass van Tiago op Junior, die zijn tegenstander eruit sprintte en vanaf de achterlijn de vrijstaande Elmo bediende. Helaas vond hij de keeper op zijn weg. Het beeld van de eerste helft herhaalde zich echter. NAC knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg ook zijn kansen, waarbij een bal op de lat, vlak voor tijd, wel heel dicht bij kwam. De wedstrijd eindigde in 1-1. Een uitslag waarmee beide partijen na afloop wel konden leven.

28. NAC 1-0

36. Edwin Ansah 1-1

Opstelling

Berend Hoving, Justin Tolsma (Faas Ermers), Tiago Lauwerens, Tim Stouthart, Tom Smit (Yarno Freyee), Daan Sier (Myron Mau-Assam), Junior Driessen, Lequincio Zeefuik, Björn Schaap, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle (Elmo Pieters)

Geblesseerd: Jessy Lobbes, Jesse Versluis, Joël van der Wilt

SDOB O14 - FC Volendam O13 (1-5)

Zaterdag was er een oefenwedstrijd in Broek in Waterland tegen SDOB O14. De opzet was om iedereen weer speelminuten te geven en ritme op te doen. De wedstrijd was nog maar net begonnen of er was al een voorsprong voor de Volendammers. De sterk spelende Milan Keizer zette David Petrovic vrij voor de keeper en hij miste niet 0-1. Deze stand bleef lang staan tot er net voor de rust werd tegen gescoord,1-1. Na wat omzettingen en spelerswisselingen was het snel gedaan met het verweer. Milan Keizer scoorde de 1-2 op aangeven van David Petrovic en kort hierna maakte Rugero Brashuis de 1-3. De Broekers bleven proberen om het de Volendammers lastig te maken, maar de mannen van trainer Tamer Arslanoglu gaven geen krimp. David Petrovic scoorde de 1-4 en ditmaal was Mauro Smit de aangever. Het slotakkoord was voor Mauro Smit in de laatste minuut, op aangeven van Sem Perez Mutsaers, 1-5. De dag werd afgesloten met een uurtje bowlen om de teamspirit te bevorderen en dat is aardig gelukt.

Opstelling

Jesse Loef (35. Boris Valkhoff), Jort Kos (50. Mika van der Horst), Melvin Houtman, Ryan Rellum (35. Storm van der Laan), Sem Perez Mutsaers, Mauro Smit, Ties Kramer (35. Sebastiaan Woelders), Billy van Duijl, Joost van der Weijden (30. Nash Bijnoe), Milan Keizer, David Petrovic, Rugero Brashuis

FC Volendam O12 – PEC Zwolle O12 8-5 (15-7)

Vandaag stond weer de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. En hoe mooier dan deze te mogen spelen thuis in het stadion. Hoewel de mist nog boven het veld hing, was het tijd om te gaan beginnen. PEC Zwolle kwam fel uit de startblokken en begon ons gelijk onder druk te zetten. We hadden hier in het begin wat moeite mee om goed onderuit te spelen. Dit betekende dat we al snel in de wedstrijd een aantal doelpunten tegen kregen. Naarmate de rust dichterbij kwam, kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. We creëerden veel kansen, maar wisten ze nog niet allemaal gelijk om te zetten in doelpunten. Wel gingen we met een voorsprong de rust in. De ruststand was 8-5.

In de tweede helft wilden we de voorsprong gaan uitbreiden om het verschil in kansen ook zichtbaar te laten worden in meer doelpunten. We konden steeds beter de ruimtes vinden die PEC Zwolle liet liggen en dit resulteerde ook in de tweede helft tot veel mogelijkheden om tot scoren te komen. Ook wisten we het PEC Zwolle steeds moeilijker te maken om tot kansen te komen. Naarmate de wedstrijd tegen het einde liep werden er niet veel kansen meer omgezet in doelpunten. Wat betekende dat de eindstand op 15-7 uitkwam. Maar dit verschil had wel groter kunnen zijn als we nog scherper hadden geweest met de afwerking van de kansen.

Doelpuntenmakers

Kayden Wolff (4x), Chivano Pocorni (3x), Barry Negic (2x), Matthijs Stoelinga (2x), Robin van Cruijsen, Mohamed-Amir el Khallare, Kyeno Koeleman en een eigen doelpunt