Jeugdverslagen FC Volendam 13 oktober 2018

14 oktober 2018

PSV O17 – FC Volendam O17 (3-0)

Psychologisch had PSV al een voorsprong, omdat zowel de entourage als misschien de grote naam zoveel indruk maakten op de spelers van FC Volendam dat ze onder hun niveau acteerden tegen een matige ploeg, die ook nog eens met een groot aantal O16 spelers kwam opdraven.

De eerste twintig minuten ging het redelijk gelijk op, PSV iets sterker. Er waren praktisch geen kansen voor PSV, ondanks dat zij met de nummer 10, gekocht bij Tottenham Hotspur, en vooral nummer 11 een paar zeer goede spelers hadden. FC Volendam kwam helemaal niet tot kansen. De bal werd te snel gespeeld, afstanden waren te groot, met daardoor veel balverlies. Dit leidde tot beide doelpunten in de eerste helft. In de 31e minuut werd het 1-0. Net voor rust een foute ingooi aan FC Volendam-kant naar een medespeler die door twee man gedekt stond, balverlies, bal door de as en wederom kon nummer 11 scoren, 2-0.

Met wat oppeppers en wijzigingen in de rust ging FC Volendam de tweede helft in. Maar daar kwam niets van terecht. Nummer 11 soleerde aan de linkerkant en zijn voorzet werd bekwaam afgerond, 3-0. Daarna nam PSV wat gas terug en kon FC Volendam wat beter in zijn spel komen. Waar veel scheidsrechters last van hebben als je tegen een topclub speelt, was nu ook weer te zien. Andrei Vossen werd net buiten de 16 omvergelopen en een paar minuten later Ludnardo Schoop binnen de 16, maar de scheids wuifde het wel erg makkelijk weg. Met nog een prima corner en een kopkans voor Lex Veerman, was het wel gedaan bij onze boys. Het was allemaal erg matig, te veel onder de indruk, en dan volgende week naar Ajax. Hopelijk dan met de borst vooruit en 100% inzet.

31. PSV 1-0

40. PSV 2-0

41. PSV 3-0

Opstelling

Beer de Vos, Gyani Manuel (50. Luuk de Wit), Cedric Bobson, Lex Veerman, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui (50. Dirk de Jong), Buhari Atak (41. Sam Lautenschutz), Andrei Vossen, Tyrese Duijker (41. Ludnardo Schoop), Gedion Merinda

FC Volendam O16- ADO Den Haag O16 (5-2)

Zaterdag de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Na het mindere resultaat van vorige week waren de mannen gebrand op een goed resultaat en zo geschiedde. Vanaf het eerste moment bepaalden wij het tempo en zette we ADO met de bekende rug tegen de muur. Ondanks dat zij massaal inzakten creëerden we aardig wat mogelijkheden en kansen. Na 12 minuten was het raak door een heerlijke pegel van Fahd Salihou, 1-0. Na 26 minuten soleerde Joey Antoniolli langs iedereen en schoot de bal van 16 meter in de bovenhoek, 2-0. Op dat moment dik verdiend en ADO had niets te vertellen. Vervolgens ging ADO wat opportunistischer spelen en kregen zij vanuit de omschakeling toch twee momenten. In de 39e minuut scoorden we de 3-0 door Jay Koorndijk en even later was het rust. Er stond de 1e helft een team dat scherp speelde en goed de ruimtes benutte.

De tweede helft een heel ander ADO Den Haag. Scherper in de duels. Met meer overtuiging en een hoger tempo probeerden ze de aansluitingstreffer te forceren en na een kwartiertje scoorden ze de 3-1. Het had een paar minuten later ook zomaar 3-2 kunnen staan, maar Thomas Brand pakte de bal driemaal achter elkaar goed. Omdat ADO Den Haag volle bak ging spelen, kregen we steeds meer ruimte en uiteindelijk scoorde Necati Delibasi de 4-1. Wedstrijd gespeeld. De mooiste van de middag werd gemaakt door ADO. Een schitterend afstandsschot van dertig meter vloog de bovenhoek in. Het slotakkoord was voor Mitchi Huijsman die met een bekeken lob de 5-2 maakte.

Op een kwartier na in de 2e helft hebben we de wedstrijd gedicteerd. Veel kansen gekregen en bij vlagen goed spel laten zien. Een terechte overwinning van de mannen.

Opstelling

Thomas Brand, Chenny Louisa, Jay Koorndijk, Jerome Jager, Jordi Dietz, Fahd Salihou, Wilkins Afriye, Necati Delibasi, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia (41. Mitchi Huijsman, Joey Antoniolli, Malick Lowe

FC Volendam O15 - Ajax O15 (0-5)

Na de prima doordeweekse oefenwedstrijd tegen de Wooter Academy, nu weer over naar het serieuze werk, Ajax thuis voor de competitie. Vorig jaar nog verrassend gewonnen van deze ploeg, maar resultaten uit het verleden tellen niet en Ajax zou het dit jaar vast niet zover laten komen.

Dat bleek ook uit de openingsfase, geduldig combinerend met een surplus aan technisch vermogen zocht Ajax ons strafschopgebied op. FC Volendam raakte hier echter niet van de kook en speelde vooral verdedigend de eerste minuten goed en volwassen. Nu niet direct de bal achteruit spelend, maar continue vooruit de oplossing zoeken, dat is wat we willen zien. Een domper was dan ook dat een schijnbaar mislukte diepe pass precies tussen de achterhoede en Joël viel, twijfel bij beide en op een werkelijk fantastische manier maakte de Ajax spits hier gebruik van, 0-1. Het spel ging hierna op dezelfde manier verder, maar ook FC Volendam begon aanvallend zijn woordje mee te spreken, en in de 15e minuut volgde een open schietkans voor Lequincio. Hij raakte de bal helaas niet goed. Vlak hierna een typische Ajax-aanval over vele schijven die eindigde bij de rechterspits. Die schoot de bal in de korte hoek, 0-2. In dit soort situaties zijn we toch echt te lief jongens. We proberen de tegenstander de bal af te pakken door met hun mee of er achteraan te lopen, maar voetbal is een contactsport dus een duwtje of een beetje ruw spel mag best eens hoor. Hoe het wel hoort liet Tiago vlak hierna zien. Hij onderbrak een uitval van Ajax door een tegenstander ten val te brengen, gevolg een gele kaart, maar geen tegengoal. In de 25e minuut een echt grote kans voor Volendam, slecht uitverdedigen van Ajax via de keeper bracht de bal bij Lequincio, die hard en laag uithaalde, maar diezelfde keeper pareerde uitstekend. Vervolgens een vrije trap van Jessy op het randje strafschopgebied die door de keeper uit de hoek werd getikt. De kansen waren er echt wel, maar Ajax was gewoon veel effectiever. Dat bleek ook vlak hierna, een uitbraak van Ajax, Tim die de bal nog net voor de lijn wist te keren, maar in de kluts hobbelde hij zo de goal in en het was 0-3 en rust.

Ongewijzigd begonnen we aan de tweede helft en er werd wederom gewoon best goed gevoetbald. We waren ook wat feller in de duels, maar dan blijkt weer dat de kleinere clubs dan vaak in het nadeel zijn. Elk onbenullig struikelpartijtje werd afgefloten in het voordeel van Ajax, waardoor in deze fase het spel vaak stillag en het ritme bij Volendam eruit ging. In de 12e minuut volgde een echt prima aanval van Ajax die werkelijk subliem werd afgemaakt, 0-4. Nog gaf Volendam het niet op en met het inbrengen van Myron en Junior kwam er meer gif in de ploeg. De jongens gingen echt op jacht naar een eretreffer en die kwam er ook bijna. Een schot van Myron werd op de doellijn weggekopt, uit een corner werd de bal op goal gekopt, en wederom op de lijn via de paal gered. Vlak hierop wederom uit een corner een kopbal van Junior op de paal, waarop direct een uitbraak van Ajax volgde. Drie tegen één en hierin zijn ze met hun technisch vermogen echt dodelijk, 0-5 wat ook de eindstand was.

Ploegen als deze zijn op dit moment een maatje te groot voor ons. Het voetbal vandaag was echt niet slecht, maar Ajax was natuurlijk de betere ploeg en sloeg op de juiste momenten toe. Het is echter geen schande van ploegen als deze te verliezen, belangrijker was de inzet die goed was. Wij gaan dit seizoen echt nog wedstrijden winnen.

06. Ajax 0-1

18. Ajax 0-2

27. Ajax 0-3

47. Ajax 0-4

61. Ajax 0-5

Opstelling

Joël van der Wilt, Faas Ermers, Tim Stouthart, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee (Tom Smit), Daan Sier, Max Boateng (Junior Driessen), Jessy Lobbes (Myron Mau-Asam), Elmo Pieters (Edwin Ansah), Lequincio Zeefuik (Justin Tolsma), Ezechiel Fiemawhle

Geblesseerd: Jesse Versluis

Fortuna Sittard O14 – FC Volendam O14 (2-9)

Na wederom een lange busreis heeft O14 in Geleen tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna flink huisgehouden. Na een 1-5 ruststand ging de ploeg met een 2-9 overwinning terug de bus in.

Al na twee minuten viel de eerste grote kans te noteren, maar David had het vizier (nog) niet op scherp staan. Toch had O14 na een kleine twintig minuten al een comfortabele 0-3 voorsprong te pakken. Sebastiaan scoorde op aangeven van Mika en David was attent na een lob van Sebastiaan op de lat. Vervolgens beloonde Mika zichzelf door te scoren na goed doordekken op het middenveld. De mooiste aanval van de dag, die begon bij Jesse en via Mauro, Storm en Thimo bij Sebastiaan kwam, trof helaas geen doel, omdat laatstgenoemde wederom de lat raakte. In het vervolg van de wedstrijd was het louter Volendam dat de klok sloeg. Fortuna scoorde tweemaal met een afstandsschot, nadat er op het middenveld niet goed werd doorgedekt. O14 had de score nog veel hoger kunnen doen oplopen, maar een aantal goede aanvallen werd niet in doelpunten omgezet. Uiteindelijk werd de eindstand, na doelpunten van Thimo (3), David (2) en Rugero, op 2-9 bepaald.

Opstelling

Jesse Loef, Jort Kos, Mauro Smit (45. Ties Kramer), Vernon Addo, Ryan Rellum, Mika van der Horst, Storm van der Laan (42. Sem Perez Mutsaers), Joost van der Weijden (36. Billy van Duijl), Sebastiaan Woelders (36. Rugero Struiken), David Petrovic en Thimo de Vries

FC Volendam O13- Cambuur Leeuwarden O13 (3-1)

FC Volendam O13 heeft ook de topper tegen de nummer twee winnend afgesloten en blijft zonder puntverlies bovenaan de ranglijst staan. In het begin van de wedstrijd maakten de mannen uit Friesland het FC Volendam nog behoorlijk lastig. De lange bal die door Cambuur gedurende de wedstrijd vaak werd gehanteerd, zorgde in het begin een enkele keer voor problemen bij FC Volendam, waardoor Cambuur in het begin gevaarlijk kon zijn. Dit duurde echter niet lang. In de 8e minuut ging Kayden Wolff er op links vandoor en hij legde de bal goed af op de goed meegelopen Milan Engelander. Die rondde de aanval prachtig af met een bal in de verre hoek, 1-0. De vreugde was van korte duur, want net na de voorsprong werd een vrije trap door Cambuur onder de lat geschoten. Keeper Milan Hemelrijk kon er niet bij, 1-1. Het spel golfde op en neer en in de 15e minuut werd de bal vanaf de rechter kant door verdediger Mike Posthumus de zestien meter van de tegenstander ingebracht. Deze werd bij de tweede paal keurig door Kayden Wolff binnengeschoten, 2-1.

In de tweede helft bleef het spelbeeld wisselend, maar had FC Volendam de wedstrijd wel onder controle. De beslissing viel in de 40e minuut toen Thijs Numan op aangeven van Tarik Serdar Cambuur de genadeklap gaf en keurig binnenschoot, 3-1. Hoewel FC Volendam beter kan voetballen dan het afgelopen zaterdag liet zien, is dit een mooie overwinning waarmee zij de koppositie verder heeft verstevigd.

8. Milan Engelander 1-0

9. Cambuur 1-1

15. Kayden Wolff 2-1

40. Thijs Numan 3-1

Wedstrijdselectie:

Milan Hemelrijk, John Pisani, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Thijs Numan, Sam Schokker, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Kayden Wolff, Jayden Arifi, Niels Kwakman, Ot van der Plas, Milan Engelander, Jesse Tetteroo, Noach Shenkman

FC Volendam O12 – AZ O12 (1-11)

Vandaag een oefenwedstrijd tegen AZ 012. Een team dat we ook gaan tegenkomen in de competitie Eredivisie Hoog. Eerst tweemaal twintig minuten Twin Games en daarna tweemaal twintig minuten 11 tegen 11.

In de Twin Games speelden alle teams vol op de aanval en in de eerste minuten waren er direct kansen. Het spel golfde heen en weer. Het team van trainer Brandon wist een kans niet af te ronden, waarna AZ direct een uitval deed en 1 op 1 tegen keeper Jayden kwam te staan die zijn doel goed klein hield en het schot stopte. Nog geen minuut later schoot Volendam tegen de paal. Het eerste doelpunt was voor FC Volendam en viel bij het team van trainer Marc. Lorenzo nam een corner die bij Jaden aankwam en hij nam hem direct op zijn slof, onhoudbaar voor de keeper, 1-0. De teams waren aan elkaar gewaagd, daar waar Volendam in de opbouw de vrije man goed wist te vinden, was AZ snel in de omschakeling en daar lieten wij het liggen. In de laatste vijf minuten kregen we drie doelpunten tegen, omdat we een mannetje lieten lopen waardoor AZ alle tijd kreeg om af te ronden en de keepers kansloos lieten.

In de tweede twintig minuten van de Twin Games ging AZ door met zijn aanvallende spel. In de eerste drie minuten kwam keeper Jayden al twee keer 1 op 1 te staan met de AZ spits en beide keren stopte hij de bal. Aan de kant van Volendam ging het wat moeizamer, maar ook wij bouwden diverse goede aanvallen op van achteren. Stef speelde de bal naar voren naar Thomas, hij legde de bal af naar rechts naar Keenan, die kwam vrij voor de keeper te staan, maar die kwam tijdig uit en stopte het schot. Het tweede blok van Twin Games werd uiteindelijk met 3-0 verloren.

Na een korte pauze gingen we direct verder met de 11 tegen 11 wedstrijd. Daar waar het verschil tussen beide teams in de Twin Games niet zo groot was, was AZ in deze wedstrijd beter. Na twee minuten stonden we al met 1-0 achter, doordat we de bal kwijtraakten in de opbouw achterin. De spits van AZ greep deze kans en schoot beheerst in. Dit gebeurde ons te vaak. AZ gaf goed druk en wij speelden de bal niet snel genoeg af of namen de bal niet goed aan. AZ veroverde de bal en ook nu weer schakelde AZ snel om en koppelden wij onvoldoende en gaven AZ alle tijd om van ver buiten de 16 de bal over de keeper in het doel te schieten. Van de vijf doelpunten tegen in de 11 tegen 11 was maar een doelpunt een uitgespeelde kans. Het verschil hoe we spelen in Twin Games en 11 tegen 11 is te groot en we hebben nog te veel moeite om op een groot veld te domineren. Daar moeten we dus in groeien de komende maanden.

Komende weekend zijn de jongens vrij en over twee weken beginnen we eindelijk met de Twin Games- competitie tegen de grote clubs zoals Ajax, PSV en AZ.