Jeugdverslagen FC Volendam 14 april 2018

15 april 2018

FC Groningen O19 - FC Volendam O19 (4-0)

Na de zeer matige prestatie vorige week tegen sc Heerenveen, zou je toch mogen verwachten dat ons team tegen FC Groningen uit zou zijn op eerherstel. Die indruk heeft men zaterdagmiddag echter totaal niet kunnen wekken. Geen moment hebben zij in de wedstrijd gezeten, laat staan een serieuze scoringskans weten te creëren. De Groningers hadden dan ook geen kind aan hun gasten en behaalden een onverwacht gemakkelijke zege.

Het duel was nauwelijks onderweg toen de trainer al zijn zorgen uitte over de manier waarop zijn team daaraan was begonnen. Die was absoluut niet scherp genoeg. FC Groningen daarentegen gaf er wel blijk van te beseffen welke belangen er op het spel stonden en troefde zijn opponent op alle onderdelen van het voetbalspel af. Zelfs het misleiden van de scheidsrechter hoorde daarbij. Gelukkig liet de goed leidende scheidsrechter de Gast zich niet foppen en bestrafte hij de komediant, die binnen onze 16 zomaar tegen het gras ging, met een gele kaart. In de 12e minuut was er echter geen enkele aanleiding voor de leidsman om roet in het Groningse eten gooien. Een fraai schot in de kruising maakte doelman Stan Veerman kansloos en bracht de gastheren op voorsprong, 1-0. Een minuut later had FC Groningen de score zelfs al kunnen verdubbelen. Gelukkig kon Stan nog net op tijd ingrijpen. Halverwege de eerste helft kreeg het thuisteam opnieuw een opgelegde kans, maar nu eindigde de inzet, na onderweg licht door een van onze verdedigers te zijn aangeraakt, voor ons doel langs over de zijlijn. FC Volendam wist daar helemaal niets tegenover te stellen. Steeds was men een fractie te laat, niet fel genoeg in de duels, werd er onnodig balverlies geleden en was er van volle bak spelen ook al geen sprake. Kortom: er deugde heel weinig van. Wij mochten zelfs van geluk spreken dat FC Groningen ons team in leven hield en dat het bij rust slechts 1-0 stond. Die stand bood ons immers nog enig perspectief op een goede afloop.

Tijdens de rust leek iedereen zich ervan bewust te zijn dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt zou moeten gaan worden en dat FC Groningen dan alsnog gepakt kon worden. “Zo goed waren zij nou toch ook weer niet?”

Alle goede bedoelingen ten spijt, FC Volendam had het ook na rust niet. Ook toen mankeerde er van alles aan hun spel. Na ruim een half uur spelen raakte ons team zelfs even helemaal de kluts kwijt. Tussen de 61e en 65e minuut hielden de oranjehemden driemaal open huis en profiteerde FC Groningen daar evenzoveel keren van. Zo stond het ineens 4-0 en was het over en uit. Kevin van Gasteren (kopbal net voor de doellijn weggewerkt) en Max Veerman (vrije trap door de doelman stijlvol uit de bovenhoek geplukt) waren nog dicht bij de eretreffer, maar die was ons niet gegund. Valt er dan helemaal niets positiefs te melden? Ja toch, de invalbeurt van O17-speler Jay Kruiver.

Met slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden lijkt FC Volendam in een vrije val terecht te zijn gekomen. Volgende week komt NAC op bezoek. Zij zijn juist aan een tegenovergestelde reeks bezig en behaalden uit hun laatste vijf wedstrijden liefst 15 punten. Een mooiere uitdaging dan hun opmars een halt toe te roepen kan er nauwelijks zijn. Niemand twijfelt aan de aanwezige kwaliteiten binnen ons team. Die doen zeker niet onder voor die van de Bredanaars. Laat dat dan ook maar zien!

12. FC Groningen 1-0

61. FC Groningen 2-0

63. FC Groningen 3-0

64. FC Groningen 4-0

Opstelling
Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors Kramer (75. Jay Kruiver), Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Shurny Marengo (64. Wessel Stuyt), Max Veerman, Jim Beers (66. Dean James), Bram van de Wiel, Derry Murkin

FC Volendam O17 – sc Heerenveen (0-2)

FC Volendam kon niet echt een vuist maken tegen een beter sc Heerenveen, waardoor we de eerste plaats kwijt zijn en afgezakt zijn naar de derde plaats.

Sc Heerenveen startte sterker, had meer balbezit, terwijl FC Volendam niet goed geconcentreerd was en niet speelde met de inzet die we van hen zijn gewend. Het leverde sc Heerenveen een paar goede kansen op, maar keeper Dani de Ruyg liet na vijf weken vakantie zien dat hij zijn vak nog steeds verstaat. Ook FC Volendam kreeg zijn kansjes. Een perfecte pass van Aram de Munnik op Jip Molenaar leverde te weinig op door wat onhandige manoeuvres. Het was in ieder geval niet de dag van de spitsen, dus bleef het lang 0-0. We moesten tot de 60e minuut wachten op het eerste doelpunt, terwijl het al lang 3-3 of 2-4 had kunnen staan. Een dieptepass op de spits van sc Heerenveen werd niet goed ingeschat door onze centralen achterin. Door een geweldig schot net onder de lat stond het 0-1. Niet veel later, inmiddels 1 op 1 achterin, werd onze achterhoede kinderlijk eenvoudig uitgetikt en stond het 0-2. FC Volendam probeerde nog wel wat, maar het was niet erg overtuigend. Verdiend verloren dus van een betere tegenstander.

Volgende week naar ADO Den Haag, tegen wie we in de thuiswedstijd pas in de laatste minuut een 1-0 overwinning binnenhaalden.

60. SC Heerenveen 0-1

70. SC Heerenveen 0-2

Opstelling

Dani de Ruyg, Kalleb Mambo Kwamungu, Quinten de Fonseca (69. Andrei Vossen), Micky van de Ven, Tom de Groot, D’mitri Darsan, Amoah Foa Sam (77. Dean Groen), Aram de Munnik, Jip Molenaar, Robin Schulte, Moraizio de Souza (77. Benjamin Boersma)

FC Volendam O14 – Roda JC O14 (2-2)

Eerst maar eens kijken of de jongens de lessen van de afgelopen wedstrijden goed hadden opgepakt. Lekker thuis in ons eigen stadion, de vooruitzichten waren goed.

En het ging vanaf de aftrap uitstekend. Prima combinatiespel, tegenstanders vanaf het begin goed vastzetten, rust in de achterhoede o.l.v. Tiago en Jessy, en met combinatiespel proberen de buitenspelers aan het werk te zetten. Heerlijk om dit te zien. Toch duurde het best lang voordat er werd gescoord, speldenprikken vanaf de flanken met Junior en Ziggy waren steeds net niet diep genoeg om Roda pijn te doen en de schoten van afstand kwamen niet tussen de palen. Maar de terechte voorsprong kwam toch. Edwin werd aangespeeld randje zestien, draaide zich knap vrij en schoot onberispelijk raak in de lange hoek, 1-0. Het wachten was eigenlijk op de 2-0. Roda gaf op momenten best goed partij, maar Volendam was de bovenliggende partij. Toch wilde de bal er maar niet in, iets waar we vaker problemen mee hebben. Op slag van rust had Ziggy de mooiste kans. Hij werd vrij aangespeeld op de 5 meterlijn, maar zijn inzet stuitte via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na de rust ging het vrijwel meteen mis. Een aanval voor Roda vanaf de rechterkant gaf als resultaat een op het oog te hoge en ongevaarlijke voorzet, maar tot ontzetting aan Volendamse zijde zeilde de bal er bij de tweede paal in en het was weer gelijk. Al het goede voetbal in de eerste helft ogenschijnlijk voor niets en zo voelde het voor de jongens waarschijnlijk ook. Volendam was duidelijk van slag. Roda rook zijn kans en kwam op steeds meer momenten gevaarlijk voor het doel van Berend. Gelukkig bleef de schade beperkt en de wedstrijd belandde in een soort niemandsland op het middenveld. Het spel lag ook veelvuldig stil door vele overtredingen van met name de kant van Roda. Dat laatste zie je toch vaak, tegenstanders die gedurende de wedstrijd toch van alles doen om in de wedstrijd te blijven en dan terugvallen op eindeloos tijdrekken en overtredingen maken, iets waar wij nog moeilijk mee kunnen omgaan. Roda strooide nog meer zout in de wonden door vanuit het niets de 1-2 aan te tekenen en nu moest Volendam toch echt in de achtervolging. Terwijl de tijd wegtikte en de sfeer op de tribune aan Volendamse kant moedeloos werd, kwam er dan toch de verdiende gelijkmaker. Justin werd met een uitstekende dieptebal door Faas weggestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal en de vrijstaande Ziggy. Die werkte de bal met hulp van een verdediger van Roda in het doel en het was 2-2. Volendam zette hierna nog aan, geloofde er nog echt in en er kwamen ook nog kansen in de laatste minuten, maar helaas trok de scheidsrechter veel te weinig tijd bij, gezien de vele blessurebehandelingen, en kwam het einde met 2-2.

Een prima eerste helft. Jammer dat we van slag raakten door de snelle gelijkmaker in de tweede helft, want een overwinning had er echt ingezeten.

23. Edwin Ansah 1-0

36. Roda JC 1-1

56. Roda JC 1-2

67. Ezechiel Fiemawhle 2-2

Opstelling

Berend Hoving, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee (Justin Tolsma), Tom Smit, Jessy Lobbes, Junior Driessen, Daan Sier (Björn Schaap), Edwin Ansah, Myron Mau-Assam, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Joël van der Wilt, Jesse Versluis, Lequincio Zeefuik

FC Volendam O13- FC Utrecht O13 (1-3)

Ook thuis tegen FC Utrecht was er geen witte rook voor de Volendammers en gingen de punten mee naar de Domstad.

De eerste helft begon slapjes en werden de duels op het middenveld niet gewonnen. Daardoor ging het weer snel mis. Op rechts lieten we de fysiek sterke buitenspeler vrij opkomen en werd er niet ingegrepen. Met een snoeihard schot was er na 5 minuten al de achterstand, 0-1. Voordat iedereen doorhad wat er gaande was stond het al 0-2, na wederom misgrijpen in de achterhoede. FC Utrecht was in deze fase de bovenliggende partij en wij konden daar niet veel tegenin brengen. Het was dan ook weer FC Utrecht dat in de 23e minuut scoorde, 0-3. Na deze tegenslag kregen wij een goede kans door Sebastiaan Woelders. Die ging vrij op de keeper af, maar kwam kracht te kort om succesvol af te kunnen drukken. Toch kwam de aansluittreffer door Billy van Duijl, die een goede voorzet vanaf links van Rugero Brashuis bekwaam intikte, 1-3. Dit was ook de ruststand.

Na een preek van trainer Tamer Arslanoglu en enkele wissels (bij de O13 mag constant worden doorgewisseld) werd er hoog druk gezet en werd het de tegenstanders moeilijk gemaakt. Dit kwam het spel van FC Volendam ten goede. Er was een schot op de lat en de tegenstander had ook nog geluk, omdat een bal via de onderkant van de lat achter de doellijn weer het veld in vloog, maar de scheidsrechter had het niet waargenomen, dus hadden wij pech. FC Utrecht kon verder geen potten meer breken en de stand veranderde niet meer.

Volgende week hebben wij vrij en wordt er een activiteit georganiseerd i.v.m. teambuilding.

5.  FC Utrecht 0-1

11. FC Utrecht 0-2

23. FC Utrecht 0-3

29. Billy van Duijl 1-3

Opstelling

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Sem Perez Mutsaers, Mauro Smit, Sebastiaan Woelders, Storm van der Laan, David Petrovic, Billy van Duijl, Jort Kos, Ties Kramer, Joost van der Weijden, Mika van der Horst, Rugero Brashuis, Jesse Loef

Geblesseerd: Milan Keizer

FC Volendam O12 - De Graafschap O12 36-5 (17-2)

In de uitwedstrijd bij De Graafschap wisten we vaak tot scoren te komen en dat was ook voor vandaag weer de doelstelling. Vanaf het begin van de wedstrijd lieten we zien dat we gretig waren en kwamen tot veel grote kansen. Alleen het benutten van de kansen verliep nog niet altijd even vlekkeloos. Toch wisten we wel 17x tot scoren te komen voor de rust. Hiermee waren we echter zelf nog niet tevreden, omdat we er nog meer hadden moeten maken. Na de rust werd er van tegenstander gewisseld en een van onze teams had meer moeite met de wisseling dan het andere team. Dit resulteerde in een verliesblokje. Dit wisten we het laatste deel van de wedstijd goed om te buigen, want in het laatste blokje werd er het meest gescoord (12x). En dit kwam niet omdat De Graafschap de kopjes liet hangen, maar omdat we toch tot het einde door wilden gaan met meer doelpunten maken.