Jeugdverslagen FC Volendam 14 december 2019

15 december 2019

FC Volendam O19 – FC Emmen O19 (2-3)
Het begint onderhand een afgezaagd verhaal te worden, maar de realiteit is gewoon niet anders. FC Volendam legde zaterdagmiddag weer een zeer aanvaardbare partij voetbal op de mat, grossierde in kansen, maar het benutten daarvan vormt een bijna wekelijks terugkerend probleem, evenals de simpele wijze waarop tegendoelpunten worden weggegeven. Het leverde de Volendammers een kater op en de bezoekers uit Emmen niet alleen een onverdiende overwinning, maar door het verlies van hun naaste concurrenten De Graafschap en Excelsior ook nog eens promotie naar de 1e Divisie Hoog op. Waar het thuisteam elke vorm van geluk ontbeerde, zat het de Emmenaren dus op alle fronten mee.

De ingrediënten om er een mooie wedstrijd van te maken waren bij het startsignaal van de goed leidende scheidsrechter niet bepaald aanwezig. Volop regen en door het donkere weer moesten de lichtmasten ook al meteen worden ontstoken. FC Emmen liet meteen merken dat er voor hen nog grote belangen op het spel stonden. De formatie uit het hoge Noorden startte fel en agressief. Jay Kruiver werd daarvan al in de 2e minuut het slachtoffer. Hij werd genadeloos onderuit geschoffeld, maar deze geelwaardige overtreding werd door de arbiter met de mantel der liefde bedekt. Gelukkig kon Jay zonder problemen verder. Het duurde even voordat FC Volendam een antwoord had op de geldingsdrang van zijn tegenstander, maar het ontpopte zich gaandeweg steeds meer als de bovenliggende partij en creëerde een aantal hele aardige scoringsmogelijkheden. De oranjehemden waren echter onnauwkeurig met hun eindpass, waardoor het steeds net niet was. FC Emmen streed weliswaar voor wat het waard was, maar kwam nauwelijks in de buurt van doelman Beer de Vos. Toch kwamen de bezoekers in de 28e minuut op voorsprong. Met enig fortuin verdween de bal uit een corner zomaar in het doel van FC Volendam, 0-1. Het was tegen de verhouding in, maar dat deerde niemand in het FC Emmen-kamp. Na deze onverwachte openingstreffer toonden de teams zich in het restant van de eerste helft iets gelijkwaardiger. FC Volendam was wat slordiger geworden en leed daardoor iets te vaak balverlies. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

Gelet op het spelbeeld voor de pauze, kon het niet anders dan dat FC Volendam in de tweede helft alsnog orde op zaken zou gaan. Hamza Rahahoui was meteen na de hervatting dicht bij de gelijkmaker, maar zijn doelpoging miste de vereiste kracht om de veelvuldig tijdrekkende sluitpost van FC Emmen te verontrusten. In plaats van 1-1 werd het drie minuten na rust zelfs 0-2 nadat de verdediging van het thuisteam verzuimde in te grijpen bij een hoge bal in zijn 16. Een Emmenaar was wel doortastend en verdubbelde de score, 0-2. FC Volendam was even aangeslagen en kreeg in de 56e minuut opnieuw een dreun te verwerken. Er werd achterin slecht verdedigd en met een sliding wist de spits van FC Emmen de bal voor de derde maal achter onze doelman te werken, 0-3. De wedstrijd leek daarmee te zijn beslist. Onze mannen rechtten echter hun rug en deden er werkelijk van alles aan om weer terug in de wedstijd te komen. Nog geen minuut na de 0-3 slaagde Tyrese Duijker er, op aangeven van Hamza Rahahoui, al in om met een punter de 1-3 op het scorebord te krijgen. Wat er vervolgens in het laatste half uur gebeurde is nauwelijks te beschrijven. Aanval op aanval, waaronder diverse fraaie, golfde in de richting van het vijandelijk doel. Het leverde levensgrote kansen op, maar de bal wilde er maar niet in. Vaak voorkwam een Emmens been of hoofd dat de bal doel trof, maar de Volendammers waren ook zelf debet aan het uitblijven van de aansluitingstreffer. Zelfs een aantal 100% kansen werd namelijk om zeep geholpen. Een snoeihard schot van Buhari Atak werd al als doelpunt geteld, maar de doelman van FC Emmen wist met meer geluk dan wijsheid de bal op de doellijn met de voet te keren. In de 84e minuut was het eindelijk wel raak. En mooie vrije trap van Andrei Vossen werd onderweg door niemand aangeraakt en verdween achter de verbouwereerde keeper in het doel, 2-3. De gelijkmaker hing in de lucht en de angst op de Emmense bank om deze ook op de valreep nog te moeten incasseren, nam met de minuut toe. FC Emmen verdedigde zijn voorsprong met man en macht en met kunst en vliegwerk en kon bij het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen. Het eerste doel, ook al was die onverdiend, was bereikt. Toen bleek dat ook de uitslagen in Kerkrade en Rotterdam gunstig voor hen uitpakten, was de ontlading uiteraard helemaal groot. Het is hen gegund, maar zelden zal Vrouwe Fortuna een ploeg zo hebben toegelachen. Onverdiend winnen in Volendam en dan ook nog eens promoveren dankzij de slechte resultaten van hun naaste concurrenten. De bal is nog steeds rond.

28. FC Emmen 0-1
48. FC Emmen 0-2
56. FC Emmen 0-3
57. Tyrese Duijker 1-3
84. Andrei Vossen 2-3

Opstelling
Beer de Vos, Jay Kruiver, Lex Veerman, Quinten d’Fonseca (35. Daan Steur), Tom de Groot (56. Mitch van Kempen), Robin Schulte, Michael Mante (46. Gedion Meridina), Sam Lautenschutz (67. Buhari Atak), Andrei Vossen (79. Amoah Foa Sam), Hamza Rahahoui (84. Kalleb Mambo Kwamungu), Tyrese Duijker

Zie het fotoverslag hiernaast van Fonzie en Sakia Koppes.

FC Volendam O16 - Sparta O16 (2-1)
Na de zeperd van vorige week was het de jongens er deze week alles aan gelegen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. Het begin was voortvarend, maar de eerste Volendamse aanvallen strandden op de hechte verdediging van Sparta. We kregen het maar niet voor elkaar om kansen te creëren en na een minuut of tien kwam Sparta ook meer in de wedstrijd. Het spel golfde op en neer, maar aan beide kanten zat het verdedigend wel goed de eerste helft en de kansen waren zeer schaars. Na dertig minuten was daar dan het eerste schot op doel voor FC Volendam, maar het schot van Junior zeilde net over. Dit brak de wedstrijd echter wel open, want ook Sparta waagde zijn kans, maar Berend was attent en wist het schot te keren. Voor rust nog een levensgrote kans, een voorzet van Junior belandde bij Lequincio. Die had in eerste instantie wat moeite de bal te controleren, maar kreeg hem in de kluts alsnog bij Cherno. Zijn inzet ging echter net over.

Het eerste kwartier na rust was een herhaling van zetten, veel balbezit aan Volendamse kant, maar weinig kansen en tot overmaat van ramp moest de goed spelende Tim er ook nog eens geblesseerd af. Sparta kreeg hierna ook nog eens de kans van de wedstrijd, maar via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal voor het doel langs en kon ie worden weggewerkt. De weggewerkte bal kwam bij Ziggy die aan een solo begon en diens strakke voorzet werd heel ongelukkig door een Spartaanse verdediger in het doel gewerkt. Zo ontsnapten we binnen tien seconden aan een achterstand en kregen we een voorsprong. Sparta moest nu logischerwijs wel komen en er ontstond meer ruimte voor de Volendamse mannen voorin. Door de hechte verdediging vandaag kregen de toeschouwers niet het idee dat FC Volendam dit nog weg ging geven en het was dan ook Max die de wedstrijd kon beslissen. Een diepe bal van Tom, Cherno, die heel slim voor de verdediging langs liep maar niets deed, en Max kon alleen op weg naar het doel. Hij maakte geen fout, 2-0. Sparta gaf echter nog niet op en ging in de laatste minuten op jacht naar de aansluittreffer en die kregen ze ook in de blessuretijd. Een vrije trap vanaf links werd uiterst fraai met de buitenkant van de voet onhoudbaar achter Berend geschoten, 2-1. Tot een spannend eind kwam het echter niet meer, want de goed leidende scheidsrechter maakte kort hierop een eind aan de wedstrijd.

55. E.D. 1-0
78. Max Boateng 2-0
80+1 Sparta 2-1

Opstelling
Berend Hoving, Tim Stouthart, Jaco Vonk, Yarno Freyee, Tom Smit, Junior Driessen, Tiago Lauwerens, Lequincio Zeefuik, Myron Mau-Asam (Edwin Ansah), Daan Sier, Ezechiel Fiemawhle (Max Boateng), Cherno Axwijk
Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Joël van der Wilt, Tiago Lauwerens

FC Twente O15 - FC Volendam O15 (2-1)
Zaterdag hadden de mannen van FC Volendam de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar bij FC Twente op het programma. Bij de eerste ontmoeting van het seizoen tussen beide elftallen ging FC Volendam er met een nipte overwinning vandoor (1-0). FC Twente zou zich dus willen revancheren en een beter resultaat behalen.

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide elftallen aan elkaar gewaagd, want beide teams gooiden heel veel energie in de wedstrijd en daarom was de openingsfase heel erg interessant om naar te kijken. Na zo’n zes minuten spelen kwam FC Twente via een hoekschop op voorsprong. FC Volendam was niet agressief genoeg, de bal bleef hangen en daarvan profiteerde FC Twente,1-0. Na deze openingstreffer pakte FC Volendam het goed op. Het ging ook beter voetballen en creëerde genoeg kansen voor de 1-1, die gezien het spelbeeld ook verdiend zou zijn geweest. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker dan ook na een goede pass van Mauro op Achraf, die met zijn aanname goed wegdraaide en met zijn linkerbeen de 1-1 binnenschoot.

Na rust veranderde het speelbeeld niet en leek de wedstrijd in 1-1 te eindigen, maar FC Twente kreeg vlak voor tijd wel heel gemakkelijk een penalty en die werd ook benut, 2-1. Ondanks de uitslag en het spelbeeld was een gelijkspel verdiend geweest.

FC Volendam O15 wenst iedereen hele fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2020.

6. FC Twente 1-0
29. Achraf Makhloufi 1-1
77. FC Twente 2-1

Opstelling
Jesse Loef (65. Jesse Tetteroo), Jort Kos (25. Sander Huismans), Melvin Houtman, Mauro Smit, Ties Kramer, Mika van der Horst, Joost van der Weijden (25. Sebastiaan Woelders), Achraf Makhloufi, Thimo de Vries, Billy van Duijl (48. Sem Perez), Ryan Rellum (62. Joost van der Weijden)

FC Volendam O14 – NAC O14 (7-1)
Afgelopen zaterdag heeft FC Volendam de officieuze kampioenswedstrijd tegen NAC met 7-1 gewonnen. Met deze overwinning valt FC Volendam haast niet meer op doelsaldo in te halen door medekoploper FC Utrecht (+12) en kan FC Volendam zich zondag na de wedstrijd van FC Utrecht naar alle waarschijnlijkheid kampioen van de landelijke O14 B-competitie noemen.

Omdat het toch een bijzondere wedstrijd was, was het leuk dat de wedstrijd in het stadion gespeeld kon worden. In het begin van de wedstrijd waren de partijen aan elkaar gewaagd. FC Volendam had wel enig overwicht, maar speelde allerminst overtuigend. De eerste mogelijkheid was ook voor de bezoekers uit Breda. Toch kwam FC Volendam na een goede aanval op 1-0 door Kayden Wolff. De bevrijdende openingsgoal had echter weinig effect op het Volendamse spel en zo kabbelde de matige wedstrijd zonder hoogtepunten voort tot de rust.

Na de pauze kwam er een ander FC Volendam uit de kleedkamer. De posities op het veld werden de tweede helft beter ingevuld en NAC werd sneller vastgezet op eigen helft. Na goed storen kwam Thijs Numan in een riante positie en rondde hij koelbloedig af, 2-0. De altijd ijverige spits Jesper Tielemans pikte kort daarna ook weer zijn doelpuntje mee, 3-0. FC Volendam bleef scherp en alert spelen en Barry Negic liet zien over een goed schot te beschikken. Hij kogelde de bal van afstand achter de kansloze sluitpost van NAC. Vervolgens kwam John Pisani weer in het veld en met twee doelpunten binnen zeven minuten drukte ook hij zijn stempel op de wedstrijd. Doelman Vince Helder had niet veel te doen en de verdediging met ijzervreter Mike Posthumus stond het grootste deel van de tweede helft als een huis. Het was Kayden Wolff die de zevenklapper aan het einde compleet maakte. In de slotfase kreeg NAC nog wel enkele kansen en wist het kort voor het einde van de wedstrijd ook nog een verdiende eretreffer te maken, 7-1. Dit deed niettemin weinig meer af aan een glansrijke score die na afloop werd gevierd met een gezamenlijke lunch en pool/dart toernooi. Nu maar kijken welke tegenstanders er voor dit team na de winterstop uit de koker komen bij de nieuwe indeling van de voorjaarscompetitie O14.
Namens de staf en trainers wensen wij alle spelers, ouders en overige supporters een goed, sportief en gezond 2020 toe! Wij zien uit naar een mooi vervolg in het nieuwe jaar!

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Kayden Wolff, Jayden Arifi

Zeeburgia O13 - FC Volendam O13 (4-1)
FC Volendam O13 is zaterdag tegen een grote nederlaag opgelopen. Na een gedegen voorbereiding met de trainingen en een donderspeech voor de wedstrijd werd iedereen door de trainer ervan bewust gemaakt dat er kansen waren om te promoveren, maar dan moest er alles aan gedaan worden om de overwinning over de streep te trekken en moest Almere punten laten liggen.

In de eerste helft werd er prima gespeeld en kwamen de Volendammers op een verdiende voorsprong na een vrije trap van Roy Boerefijn die de keeper net aan kon keren, maar in de rebound was Mark Schilder er als de kippen bij om de 0-1 voorsprong te noteren. Helaas moest Mark na een half uur geblesseerd het veld verlaten en moest trainer Godwin Ababio verdediger Rick Schilder laten invallen en hem in de spits te zetten.

Na de rust lukte weinig meer bij FC Volendam en al snel was er een (onnodige) penalty tegen die zonder problemen genomen werd en het was weer gelijk.  Het spel werd er niet beter op en Zeeburgia bleef maar de lange bal spelen en na vijfenvijftig minuten lukte het de Amsterdammers om een 2-1 voorsprong te pakken en niet lang daarna de 3-1 op dezelfde manier. Net voor tijd werd het zelfs nog 4-1 en dit was genoeg voor Zeeburgia om op doelsaldo te promoveren naar de hoogste klasse en FC Volendam mag in het nieuwe jaar het seizoen in deze klasse afmaken. Maar nu kan er eerst worden genoten van de kerstvakantie en volgend jaar gaan we het weer proberen met ook de geblesseerde jongens erbij.

8.   Mark Schilder 0-1
37. Zeeburgia 1-1
55. Zeeburgia 2-1
60. Zeeburgia 3-1
68. Zeeburgia 4-1

Jordy Meijer, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Keenan Cruden, Milan van Keulen
Gebesseerd: Jaydon Ceder, Djayden Elmers
Gestopt: Jaden Naber