Jeugdverslagen FC Volendam 15 september 2018

16 september 2018

FC Volendam O19 – Willem II Tilburg O19 (0-0)

FC Volendam en Willem II hielden elkaar zaterdagmiddag keurig in evenwicht. De puntendeling deed ook recht aan de verhoudingen binnen de lijnen. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar, ofschoon de thuisclub de meeste en beste kansen kreeg om toch de overwinning naar zich toe te trekken. De Tricolores daarentegen toonden zich technisch iets vaardiger en hadden het, met name in de eerste helft, positioneel beter voor elkaar. Met het gelijke spel kon iedereen dan ook prima leven.

FC Volendam kende een moeizame start. Gedurende de eerste tien minuten stond het onder druk en kregen de gasten een tweetal goede scoringsmogelijkheden. Eerst was het aan doelman Stan Zoetebier te danken dat zijn team niet op achterstand kwam en vervolgens hield de paal de Tilburgers van scoren af. Langzamerhand kwam FC Volendam iets beter in zijn spel en kon het zelf ook meer aanvallend gaan denken. Het bouwde zelfs een licht veldoverwicht op. Toch was Willem II na een klein half uur spelen opnieuw dicht bij een voorsprong. Tien minuten voor rust kreeg ook FC Volendam een grote kans om de score te openen. Nadat Jip Molenaar rond de middenlijn de bal had veroverd en Moraizio de Souza op links de ruimte had ingestuurd, was Aram de Munnik het eindstation van de aanval. Hij kopte de afgemeten voorzet van Moriazio goed naar de grond en op doel, maar de doelman bracht in twee instanties redding. Op slag van rust een tweede grote kans voor de Volendammers. Uit een corner van Dean James was het opnieuw Aram de Munnik die een mooie kopkans kreeg. Helaas ging de bal via de rug van Micky van de Ven net naast.

In de overtuiging dat drie punten beslist haalbaar waren startte FC Volendam voortvarend aan de tweede helft. Een enorme uithaal van Victor van Montfort, die een afvallende bal vol op de pantoffel nam, trof net geen doel. De bedoelingen van het thuisteam waren echter duidelijk. Toch bleef waakzaamheid geboden, want Willem II combineerde zich met nog ruim twintig minuten te gaan ook weer in kansrijke positie. Stan Zoetebier was gelukkig op zijn hoede en zat er op tijd tussen. In de daaropvolgende fase toonden de oranjehemden andermaal vol voor de winst te willen gaan. Een fraaie rush van Victor van Montfort leverde uiteindelijk geen rendement op, aangezien hij er net niet in slaagde Jip Molenaar op maat te bedienen. Shurny Marengo kreeg zelfs een opgelegde scoringskans, maar hij raakte de bal niet goed genoeg om de doelman van de gasten te verschalken. Het kon daarna alle kanten opgaan, want er waren kansen over en weer. In de 78e minuut juichten de Tilburgers voor niets. Zij meenden de bal in ons doel te zien eindigen, maar het was slechts het zijnet. Vervolgens onderscheidde Stan Zoetebier zich weer door een vrije trap met de vingertoppen over zijn doel te werken. In de extra toegekende speeltijd kreeg FC Volendam nog een tweetal uitstekende mogelijkheden om het duel ‘op z’n Duits’ in zijn voordeel te beslissen. Een corner op maat van Dean James werd door Micky van de Ven prima ingekopt, maar eindigde rakelings naast de kruising. Shurny Marengo was de laatste die het duel alsnog een fraai slotakkoord kon geven, maar hij schoot jammer genoeg van dichtbij recht in de handen van de keeper. Met deze remise kon iedereen leven. Onze trainers toonden zich bovendien tevreden over hetgeen hun spelers hen hadden voorgeschoteld. Veel meer strijd en beleving dan twee weken geleden tegen FC Utrecht. Een goede basis om op voort te borduren.

Volgende week naar De Herdgang in Eindhoven om te gaan strijden tegen regerend landskampioen PSV. Vorig seizoen werden de Eindhovenaren, met Mark van Bommel nog als trainer, in Volendam uitermate verrassend verslagen en met lege handen naar huis gestuurd. Het zal een meer dan lastige opgave worden om die stunt te herhalen, maar zeker is dat onze mannen hun huid zo duur mogelijk gaan verkopen.

Opstelling
Stan Zoetebier, Quinten d’ Fonseca, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James, Tom de Groot (85. Buhari Atak), Aram de Munnik (70. Shurny Marengo), Bram van de Wiel, Jip Molenaar, Victor van Montfort (82. Vasco Lo-Ning-Hing), Moraizio de Souza

Vitesse O17 - FC Volendam O17 (2-0)

Zaterdag de wedstrijd tegen Vitesse, een club waar we het altijd moeilijk hebben en met weinig punten naar huis gaan. Ook dit jaar is dat niet gelukt, ondanks het feit dat FC Volendam een goede tweede helft speelde en zeker een gelijkspel had verdiend.

Vanaf het begin was Vitesse wat sterker dan FC Volendam. Het speelde in een hoog tempo, waarmee onze jongens wat moeite hadden. We speelden te ver uit elkaar, waardoor de ruimtes veel te groot waren, en daar maakte Vitesse dankbaar gebruik van. Dat leidde niet direct tot grote kansen, omdat onze verdediging, onder leiding van de sterk spelende Amoah Foa Sam, goed stond. Na zeventien minuten was er de eerste kans voor Vitesse. In de 25e minuut werd Tyrese Duijker diep gestuurd en binnen de 16 omvergetrokken, maar de scheidsrechter zag daar niets in. Niet veel later had Calvin Twigt een schietkans, maar zijn inzet was niet hard genoeg. In de 33e minuut werd de spits van Vitesse met een steekpass de 16 ingestuurd Hij omspeelde onze keeper en maakte de op dat moment verdiende 1-0.

Na rust nam FC Volendam meer initiatief en werd het geleidelijk aan de bovenliggende partij. Een mooie aanval via Sam Lautenschutz en Calvin Twigt, die Tyrese op links wegstuurde. Zijn inzet ging echter voorlangs. Vlak daarna een kopkans van Daan Steur uit een vrije schop en later nog een uit een fraaie corner, maar de Vitesse-doelman stond in de weg. FC Volendam ging voor dat ene punt en er werd steeds meer op de aanval gespeeld. Het gevolg is dan natuurlijk dat er voor Vitesse meer ruimte komt. Het was in de 69e minuut dan ook niet FC Volendam dat zijn terechte gelijkmaker maakte, maar Vitesse de 2-0. Een paar minuten voor tijd ging Calvin goed door in de 16. Hij probeerde met een lob de keeper te verschalken, maar zijn inzet ging net naast.

FC Volendam speelde een goede tweede helft en had meer verdiend. Als dit volgende week een vervolg krijgt tegen het puntloze FC Utrecht, zit er zeker meer in. Om 14.30 uur thuis.

Scoreverloop

33. Vitesse 1-0

69. Vitesse 2-0

Opstelling

Beer de Vos, Cedric Bobson, Amoah Foa Sam, Daan Steur (65. Gyani Manuel), Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Sam Lautenschutz, Ludnardo Schoop, Tyrese Duijker, Andrei Vossen (61. Dirk de Jong)

AZ O16 – FC Volendam O16 (4-2)

Zaterdag de wedstrijd tegen het ongeslagen AZ. Deze wedstrijd heeft aangetoond dat we gemakkelijk mee kunnen wanneer de mannen gewoon lef tonen en durven. Na twee minuten kwamen we 1-0 achter, omdat we niet goed stonden en te makkelijk balverlies leden. Hierna hadden we even de tijd nodig om er beter in te komen en na 28 minuten scoorden we de 1-1 door goed voorbereidend werk van Joey Antoniolli, die de bal heerlijk stak op Milijano Anastasia. Milijano schoot goed diagonaal binnen. Dat was op dat moment niet helemaal verdiend. We kwamen beter in de wedstrijd, maar door verkeerd doorstappen scoorde AZ acht minuten voor rust de 2-1.

De tweede helft was stukken beter van onze kant. De overtuiging was er, er werd goed gecombineerd en er werden ook kansen gecreëerd. Na vier minuten in de tweede helft scoorde wederom Milijano Anastasia de 2-2, na goed werk van Malick Lowe. Hierna ontstond er een heerlijke wedstrijd van beide kanten waarin we ook de kansen kregen op meer. Bij ons raakte de tank aardig leeg, omdat we nog te veel geblesseerden hebben, waardoor het genoeg wisselen niet gaat. AZ scoorde twee minuten en vier minuten in blessuretijd respectievelijk de 3-2 en de 4-2.

De momenten waardoor we de goals tegen kregen moeten echt beter, want zo kunnen we onszelf niet belonen. Maar we hebben eindelijk weer een FC Volendam gezien dat geloof uitstraalde en durfde te voetballen. Er werden duels aangegaan en de afspraken stukken beter nagekomen. Tenslotte moet worden gezegd dat Yarno Freyee van de O15 een zeer verdienstelijk debuut heeft gemaakt bij de O16.

Opstelling

Mike Bakker, Sam Leijen, Jay Koorndijk, Yarno Freyee, Chenny Louisa, Fahd Salihou, Malick Lowe (50. Jeffrey Buitenweg, Joey Antoniolli, Milijano Anastasia, Wilkins Afriyie (70. Mitchi Huijsman), Deshawntey de Sander (41. Necati Delibasi)

Vitesse O15 – FC Volendam O15 (3-1)

Vorige week op De Herdgang en nu op Papendal, er zijn mindere locaties om je wedstrijden te mogen spelen. Vandaag met de bus, dus samen met de O17 vroeg verzamelen bij FC Volendam dit keer.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek al dat de jongens een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. Vitesse is een fysiek sterke en goed voetballende ploeg met een uitstekende spits. De eerste tien minuten was Vitesse echter constant een gaatje aan het zoeken in de hechte Volendam verdediging, waar Ryan uit de O14 wederom op rechts in de basis stond. In de 10e minuut ontbrandde de strijd echter. De keeper van Vitesse kon ongehinderd kiezen voor de lange trap naar voren naar hun spits en Faas, die een prima wedstrijd tegen hem speelde, kon met een uiterste krachtinspanning nog een goal voorkomen. Direct daarop een kansrijke uitval van FC Volendam die eindigde doordat de laatste pass onnauwkeurig was. Dit was aan de kant van FC Volendam het beeld van de wedstrijd. We moesten ons uiterste best doen om de bal te veroveren, maar daarna waren we hem vaak ook direct weer kwijt. Of de passing was niet goed of de aanname, maar zo maken we het ons wel erg moeilijk. Nadat Ryan nog een gevaarlijke voorzet onschadelijk had gemaakt, door hem via de lat weg te werken, gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Een dieptepas op de spits die dit keer aan Faas ontsnapte en de 1-0 was een feit. FC Volendam kon hier de rest van de eerste helft eigenlijk aanvallend niets tegenover zetten, maar zuur was wel dat het enige gevaarlijke moment door de scheidsrechter onterecht werd afgefloten. Edwin veroverde de bal, ging alleen op de keeper af, maar de verder goed leidende scheidsrechter verzuimde de voordeelregel toe te passen en floot af voor een op hem gemaakte overtreding. De vrije trap leverde niets op en de rust brak aan.

In de tweede helft van hetzelfde laken het pak. De jongens verdedigden achterin als leeuwen, maar we waren simpelweg niet in staat om de bal in de ploeg te houden. Ook het opbouwen van achteruit verliep haperend en daar wist Vitesse wel raad mee. Het liep simpelweg uit naar 4-0. Hierna vonden ze het wel welletjes en mede na de inbreng van Daan ging het opeens lopen bij Volendam. We konden de bal weer langer in de ploeg houden en er ontstonden zowaar wat momentjes voor de goal van Vitesse. Discutabel was nog wel een overtreding op Elmo in de 16, maar een penalty had ons ook niet echt verder geholpen.

Het had deze kansloze nederlaag een wat beter aanzicht gegeven, maar op meer hadden we deze wedstrijd ook geen recht gehad. Kop omhoog mannen, van wedstrijden als deze moeten we leren en we richten het vizier vanaf nu op volgende week.

19. Vitesse 1-0

37. Vitesse 2-0

49. Vitesse 3-0

56. Vitesse 4-0

Opstelling

Joël van der Wilt, Ryan Rellum, Faas Ermers, Tim Stouthart, Tom Smit, Jessy Lobbes (Daan Sier), Lequincio Zeefuik), Tiago Lauwerens, Edwin Ansah (Elmo Pieters), Myron Mau-Assam, (Ezechiel Fiemawhle (Justin Tolsma)

Geblesseerd: Jesse Versluis, Max Boateng, Junior Driessen

FC Volendam O14 – PEC Zwolle O14 (2-4)

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen is FC Volendam onder 14 tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Na een zeer sterk begin glipte de voorsprong na rust uit handen: 2-4.

FC Volendam startte uitstekend en na tien minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Waar Rugero Struiken na amper een minuut alleen op de Zwolle-doelman kon aflopen, maar tegen de uitkomende keeper schoot, was Billy van Duijl even later wel trefzeker (1-0). Kort daarop kon David Petrovic doeltreffend afronden uit een voorzet van Rugero en was de marge al twee doelpunten: 2-0.

PEC Zwolle Zwolle ging wat meer aandringen, maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten die voor Boris Valkhoff geen problemen opleverden. FC Volendam kreeg wel kansen via onder andere David en Billy, maar wist de score niet naar 3-0 te tillen. Dit kwam de ploeg duur te staan. In de laatste tien minuten voor rust kon Zwolle tweemaal gevaarlijk doorkomen en beiden momenten leverden een doelpunt op: 2-2.

FC Volendam kon na rust dus weer van vooraf aan beginnen, maar kwam niet sterk uit de kleedkamer. PEC Zwolle kon tweemaal gevaarlijk worden, waarbij de tweede keer de 2-3 werd aangetekend. FC Volendam leek vervolgens langszij te komen, maar Billy zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Waar de gelijkmaker niet viel, scoorde Zwolle uit het niets opnieuw (2-4). Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven en verder dan wat kleine mogelijkheden kwam de ploeg ook niet meer.

Opstelling

Boris Valkhoff, Jort Kos (46. Thimo de Vries), Mauro Smit, Vernon Addo, Ties Kramer, Mika van der Horst, Joost van der Weijden (36. Storm van der Laan), Billy van Duijl, Sebastiaan Woelders (61. Sem Perez Mutsaers), David Petrovic (46. Milan Keizer) en Rugero Struiken.

FC Emmen O13 - FC Volendam O13 0-9

Afgelopen zaterdag moest FC Volendam O13 richting FC Emmen voor de derde competitiewedstrijd. Vaak is FC Emmen een tegenstander waar FC Volendam niet zomaar overheen loopt, maar zaterdag bleek het tegendeel waar. In de eerste helft kreeg FC Volendam tenminste acht 100% kansen, waarvan er 4 werden benut. Met name aan de linkerkant werd veel gebruik gemaakt van de ruimte die FC Emmen achter haar laatste linie weggaf, waardoor Kayden Wolff een hattrick op zijn naam kon schrijven.

De tweede helft leek FC Emmen meer terug te willen doen door sneller en hoger druk te zetten. FC Volendam kon zich echter enkele keren goed onder die druk vandaan voetballen en was bij balverlies ook in staat om de bal weer snel te heroveren. De aanvallers konden daardoor opnieuw meermaals in stelling worden gebracht, waardoor de tweede helft er nog vijf goals bijkwamen. Met een 0-9 eindstand kon iedereen tevreden de bus in.

Volgende week speelt FC Volendam 013 thuis tegen Alphense Boys O13 om de koppositie te behouden.

Wedstrijdselectie

Milan Hemelrijk, John Pisani, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Noach Shenkman, Ot van der Plas, Jayden Arifi, Thijs Numan, Sam Schokker, Barry Negic, Tarik Serdar, Kayden Wolff, Niels Kwakman, Robin van Cruijsen, Kyeno Koeleman, Milan Engelander, Jesse Tetteroo

FC Volendam O12 in tweede kwalificatieronde Twingames

FC Volendam O12 – Excelsior O12 (6-3)

Na vorige week thuis NEC en NAC te hebben verslagen moest O12 ditmaal afreizen naar Twente, om het tweede drieluik te spelen tegen het thuisteam en Excelsior. De eerste wedstrijd speelde de onder 12 tegen Excelsior. In de eerste helft lukte het om Excelsior af te jagen en de bal snel weer af te pakken. Dit resulteerde op het veldje van trainer Marc in een 3-0 voorsprong en bij trainer Brandon in een 1-0 voorsprong. De felheid in het storen en de goede momenten in het opbouwen verminderde echter in de tweede helft, waardoor de eindstand uiteindelijk opliep naar 6-3.

Doelpuntenmakers

Paul, Teun (2x), Keenan, Rayan en Mark

FC Volendam O12 – FC Twente O12 (3-10)

Na Excelsior werd er direct gespeeld tegen FC Twente. Die had net als wij vorige week een uur rust tussen de wedstrijden. Dit gaf hen zeker aan het einde van de wedstrijd een voordeel. Toch wist de O12 in de eerste minuten een voorsprong op te bouwen van 2-0. Met name het doelpunt van Paul was er eentje uit het boekje. Een strakke lage voorzet van Mark, waarbij zowel Teun als Paul goed positie kozen voor het doel. De laatste gaf uiteindelijk het laatste tikje. Lang mocht niet van de voorsprong worden genoten. FC Twente werd dominanter in het aanvallen en gaf hoog druk. De O12 ging daar moeizamer mee om dan tegen Excelsior. Hierdoor wist FC Twente uiteindelijk tien keer te scoren.