Jeugdverslagen FC Volendam 16 december 2017

17 december 2017

FC Volendam O19 – Feyenoord O19 (1-2)

FC Volendam heeft de eerste seizoenshelft waardig afgesloten. Er werd zaterdagmiddag weliswaar met 1-2 van Feyenoord O19 verloren, maar de wijze waarop dat gebeurde biedt perspectief voor de tweede seizoenshelft.

Vooraf waren de verwachtingen niet bepaald hooggespannen. FC Volendam miste in zijn verdediging namelijk niet alleen de geschorste Mike Eerdhuijzen, maar ook vaste waarden Kevin van Gasteren en Brian Plat, die aan Jong Volendam moesten worden afgestaan. Het was dus improviseren achterin voor trainer Stanley van Kesteren. En als dan ook nog eens het sterke Feyenoord op bezoek komt, dan kun je op je klompen aanvoelen dat ons team een moeilijke middag tegemoet zou gaan. FC Volendam presteerde echter boven verwachting. Het ontsnapte overigens in de beginfase wel tweemaal aan een vroege achterstand. Beide malen was het vizier van de Rotterdammers gelukkig niet goed afgesteld. Het duurde even voordat de Volendammers greep op hun tegenstander kregen, maar na een kwartier spelen werd de strijd steeds meer gelijk opgaand. Toen moesten de oranjehemden echter ook een nieuwe tegenvaller incasseren. O17-speler Micky van de Ven, die debuteerde en tot dan toe zeer naar behoren acteerde, raakte, naar het leek, ernstig geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. Opnieuw moest de Volendamse verdediging dus een wijziging ondergaan. Ons team toonde echter karakter en pakte de draad meteen weer goed op. Het toonde zich agressief in de duels en kwam halverwege de eerste helft zelfs dicht bij de openingstreffer. Niemand van de Volendammers stond echter op de juiste plek om de prima actie van Derry Murkin het gewenste vervolg te geven. De thuisploeg hield prima stand, maar zag Feyenoord in de 35e minuut optimaal profiteren van Volendams balverlies. Het schakelde razendsnel om en na een uitbraak over rechts werd de bal bij de eerste paal snoeihard binnen geknald, 0-1. Vervolgens kreeg Taye Lee, op aangeven van Jim Beers, een opgelegde kans om de stand weer gelijk te trekken, maar hij schoot de bal over. In de slotfase van de eerste helft kregen zowel FC Volendam als de gasten nog een uitstekende kans om te scoren, maar beide malen kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Na rust was het voor FC Volendam vooral zaak om goed geconcentreerd te blijven en niet te verslappen, want anders zouden de Rotterdammers alsnog in staat worden gesteld naar een hoge score uit te lopen. Ons team deed wat het kon, maar het lukte vooralsnog niet om hetzelfde niveau als in de eerste helft te bereiken. De Feyenoorders waren twee keer dicht bij hun tweede treffer. De eerste keer werd er rakelings naast ons doel geschoten en de tweede poging, een schitterende omhaal, eindigde op de lat. In de laatste twintig minuten begon FC Volendam steeds dreigender en dominanter te worden. De gelijkmaker hing in de lucht. Tien minuten voor tijd slaagde Shurny Marengo er knap in een te hard gespeelde bal toch nog te achterhalen en goed voor te zetten. De inzet van Derry Murkin zou de 1-1 moeten opleveren, maar eindigde helaas op het lichaam van een tegenstander. Even later liet Shurny opnieuw een uitstekende voorzet los. Jim Beers was de aangewezen persoon om deze tot treffer te promoveren, maar op onverklaarbare wijze ging de bal door de benen van Jim voor het doel langs. Feyenoord wankelde. Uiterst wrang was het dan ook dat een scheidsrechterlijke dwaling de inleiding vormde tot het tweede doelpunt van Feyenoord. Iedereen zag dat Youssef Blel op de rand van de vijandelijke 16 hardhandig tegen het gras werd gewerkt, maar de arbiter zag er niets onoirbaars in. Feyenoord schakelde opnieuw razendsnel om en binnen tien tellen lag de bal, mede door slecht verdedigen aan onze kant, voor de tweede keer in ons netje, 0-2. In blessuretijd kon FC Volendam toch nog de eer redden. Nadat Shurny opnieuw iedereen te snel af was, stelde hij met zijn voorzet Jim Beers in staat om de eindstand koppend op 1-2 te bepalen.

Ondanks deze nipte nederlaag werd de eerste seizoenshelft toch met een positief gevoel afgesloten. De trainer had zijn team deze middag boven verwachting zien presteren, goede dingen gezien en vond dat zijn spelers zelfs een fase van de wedstrijd hadden gedomineerd. Kortom: een goed perspectief voor het tweede deel van de competitie. Gelukkig bleek na afloop ook de schade aan de knie van Micky van de Ven mee te vallen. Er kon worden volstaan met het hechten daarvan.

1. Feyenoord 0-1
  2. Feyenoord 0-2
  3. Jim Beers 1-2

Opstelling

Barry Lauwers, Dani Mes, Sjors Kramer, Micky van de Ven (20. Cherifio Goudland), Dean James, Bram van de Wiel (76. Lorenzo van Slimming), Derry Murkin, Marco Speijk, Jim Beers, Taye Lee (76. Youssef Blel), Wessel Stuyt 65. Shurny Marengo)

Klik hier voor de link naar de Facebookpagina van Frank Fotograaf Brussel voor een uitgebreide fotoreportage (meerdere series) van de wedstrijd

FC Volendam O17 – Go Ahead Eagles O17 (0-2)

FC Volendam speelt een kansloze wedstrijd

Vandaag stonden alle spelers die in de laatste wedstrijden wat minder speeltijd hadden gekregen in de basis. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Go Ahead Eagles niet van plan was zich door de koploper te laten afslachten. Er werd meteen de aanval gekozen en met veel druk op onze achterhoede werd de opbouw verstoord. Er lag bij FC Volendam veel ruimte tussen de linies en de achterhoede was niet scherp, te gemakzuchtig. Dat leidde al in de 5e minuut tot 0-1. Onze backs konden hun aanvallende aspiraties geen vervolg geven, omdat FC Volendam zonder buitenspelers speelde. Gelukkig werd dat na een half uur hersteld. Toch leverde dat in de eerste helft nauwelijks kansen op, te weinig creativiteit. De spitsen van Go Ahead Eagles waren gretig en liepen daardoor vaak buitenspel. Toch lukte het hen om dit via een diepe bal te omzeilen. Prompt stond het 0-2.

De tweede helft had FC Volendam optisch een overwicht, maar het kon nog steeds weinig creëren. Go Ahead Eagles kreeg net buiten de 16 een vrije schop, maar deze spatte gelukkig uiteen op de lat. Aan FC Volendam-kant waren er wat kopkansjes voor Victor en Jip. Een onpartijdig deel van het publiek was van mening dat FC Volendam recht had op een penalty, maar deze werd weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter. Nee, dit was zeker geen goede partij van FC Volendam, hoewel het na de massa-wisseling van 4 personen iets beter stond.

FC Volendam bleef ondanks dit verlies koploper. De club bood het team daarom een (eenvoudig) etentje aan in de Runderkamp lounge. De tegenstanders na de winterstop zijn nog steeds niet allemaal bekend, omdat er komende week nog moet worden ingehaald. Uit de Eredivisie zullen dat zijn: FC Twente, sc Heerenveen, FC Emmen, FC Utrecht, ADO Den Haag en Vitesse of PEC Zwolle. Uit de Eerste Divisie zijn er nog 5 kanshebbers voor 3 plekken. Dat wordt een leuke competitie en om voorzitter Henk Kras te citeren: “Je hoeft alleen maar van de drie onder je te winnen en van een team uit de eredivisie en je bent gepromoveerd.” Fijne feestdagen!

5. Go Ahead Eagles 0-1

26. Go Ahead Eagles 0-2

Opstelling

Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Kalleb Mambo Kwamungu (51. Robin Schulte) Valentino di Corrado (70. Tom de Groot), D’mitri Darsan, Michael Mante (51. Yassine Akhtar), Benjamin Boersma (51. Moraizio de Sousa), Victor van Montfort, Dean Groen (51. Jip Molenaar), Aram de Munnik.

Feyenoord O14 – FC Volendam O14 (4-2)
Onder de rook van het mooiste stadion van Nederland werd er afgetrapt voor alweer bijna de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie.

FC Volendam liet meteen zien dat ze niet voor niets waren gekomen. Met veel power werd er druk gezet op de Rotterdammers en al in de 2e minuut werd Ziggy weggestuurd met een prima pass van Daan. Zijn schot werd nog half verwerkt door de keeper, maar Edwin was attent en de 0-1 een feit. Kort daarna opnieuw Ziggy die er vandoor ging. Ditmaal wachtte hij helaas iets te lang, waardoor de bij de tweede paal vrijstaande Junior niet werd bereikt. Feyenoord ontworstelde zich wat onder de druk uit en de wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Toch was het zomaar uit het niets dat de, overigens wonderschone, 1-1 viel. De wedstrijd ging verder onder een hoog tempo en vlak voor rust werd na een prima pass van weer Daan Ziggy vrij voor de keeper van achteren neergelegd. Iedereen (ook de Feyenoordsupporters aan de kant) was overtuigd van een strafschop, maar helaas wuifde de scheidsrechter, die vandaag duidelijk zijn dag niet had, de situatie zo vlak voor rust weg.

Na rust was Feyenoord in het begin de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden. FC Volendam kwam geen moment echt in de problemen. Alleen waren we steeds een stapje te laat, waardoor we achter Feyenoord aanliepen. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Totdat een ingreep van Faas in de 60e minuut nu wel met een strafschop werd bestraft. Dit buitenkansje liet Feyenoord zich niet ontnemen en de strafschop werd onberispelijk ingeschoten. FC Volendam richtte zich na deze domper op en de druk op Feyenoord nam toe. Corner na corner volgde. Eén van deze werd door Junior prima ingekopt, maar op miraculeuze wijze gestopt door de keeper. In de scrimmage die volgde was het weer de scheidsrechter die de situatie voor Feyenoord redde met een vrije trap. Bij onze allerlaatste aanval ging de voorzet duidelijk via een hand van een Feyenoord-verdediger over de achterlijn, maar weer gaf de scheidsrechter geen strafschop. Zo zie je maar, zelfs vlak buiten De Kuip durven de scheidsrechters de bal niet op de stip te leggen voor een tegenstander.

Een hele zure en onverdiende nederlaag, die de jongens gelukkig al kort na de wedstrijd konden wegspoelen. De ouders van een van de spelers hadden (anoniem) geregeld dat er in Van der Valk Volendam een echt kerstbuffet was voor spelers, begeleiding en ouders. Echt heel erg leuk. Het was dan ook erg gezellig in ons vertrouwde Volendam en een mooie afsluiting van weer een voetbaldag.

2.   Edwin Ansah 0-1
21. Feyenoord 1-1
59. Feyenoord 2-1

Opstelling
Joël van der Wilt, Tom Smit, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tom Sier, Jarno Freyee, Daan Sier, Junior Driessen, Lequincio Zeefuik (Björn Schaap), Myron Mau-Asam (Justin Tolsma), Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Jessy Lobbes, Jesse Versluis, Elmo Pieters, Tim Stouthart

Vitesse O13 – FC Volendam O13 (1-1)

Volendam heeft zaterdag meer dan een punt verdiend op Papendal tegen Vitesse. Het begin was veelbelovend met goed spel en na ca. 10 minuten was het al raak voor de Volendammers. Op links ging Sebastiaan Woelders er vandoor. Hij legde de bal voor de keeper breed op David Petrovic, voor wie het een koud kunstje was om de eerste treffer te maken. De mannen van Tamer Arslanoglu hielden het beste van het spel en kort na de eerste goal kreeg Sebastiaan een mooie gelegenheid om de 0-2 te maken, maar hij faalde voor de keeper. In de 20e minuut kreeg Vitesse een vrije schop op de rechterkant van het veld en de bal werd keurig bij de tweede paal over de keeper in het doel geschoten. Het was weer gelijk en dit bleef tot de rust de tussenstand.

Volendam wisselde en het was eindelijk voor iedereen weer leuk om vanaf het begin naar te kijken. Vitesse kreeg niet veel mogelijkheden, mede dankzij het goede verdedigen achterin. Acht minuten voor het einde kreeg de ingevallen Nash Bijnoe de beste kans op een driepunter, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Zo moesten wij genoegen nemen met een puntendeling.

10. David Petrovic 0-1

20. Vitesse 1-1

Opstelling

Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman, Ryan Rellum, Sem Perez Mutsaers (40. Ties Kramer), Mauro Smit (30. Nash Bijnoe), Milan Keizer, Joost van der Weijden (30. Rugero Brashuis), David Petrovic (40 Billy van Duijl), Storm van der Laan, Sebastiaan Woelders, Boris Valkhoff

FC Volendam O12 - Excelsior O12 19-5 (8-4)

Na een moeizame eerste helft heeft FC Volendam O12 in het tweede deel van de wedstrijd zaterdag flink afstand genomen van Excelsior O12. De wedstrijd gold als afsluiter van de eerste seizoenshelft. Doordat Volendam deze ronde vrij was, werd er geoefend tegen een van de andere vrije ploegen. Eerder dit seizoen leverde dat een 21-9 zege op NAC Breda O12 op. Nu was het Excelsior waar de degens mee gekruist werden.

Hoewel Volendam ook in de eerste twee blokken het betere van het spel had, zorgden veel individuele fouten en herhalingen daarvan dat de ploegen moeite hadden onder de hoge druk van Excelsior uit te spelen. Daarbij werd er niet altijd kordaat ingegrepen, waardoor Excelsior in de score nog aardig kon meekomen. Resultaat was dat de stand halverwege 8-4 was in het voordeel van Volendam. Toen de gasten daar in de eerste minuut na rust ook nog 8-5 van maakten, leek het een minuut spannend te worden. Volendam schakelde echter een tandje bij, wist veel beter met de ruimtes om te gaan en stond verdedigend veel beter zijn mannetje. Excelsior kwam er dan ook nog nauwelijks gevaarlijk uit en Volendam scoorde er weer eens lustig op los. In de laatste twee blokken scoorden de ploegen samen nog elf doelpunten: 19-5.